Comunicat de Presă - Cabinet Europarlamentar Vicepreședinte ENF Laurențiu Rebega

Laurențiu Rebega: “Este posibil ca această criză umanitară, a refugiaților, să se transforme într-o luptă între săracii europeni și săracii refugiați din Siria”
În timp ce, conform statistici europene din 2014, 8,5% din populația Uniunii Europene trăiește la limita sărăciei, Uniunea Europeană va cheltui sute de milioane de euro pentru a “integra” milioanele de refugiați proveniți din Siria. Conform acelorași date statistice, în 2014, 18% din populația României se află sub pragul sărăciei.
Situația refugiaților ce pun presiune pe granițele Uniunii Europene este la fel de grea, precum situația populației europene ce trăiește la limita sărăciei, dar care, spre deosebire de refugiați, legile uniunii nu îi vor pune în postura de a cere ajutor umanitar.
Laurențiu Rebega consideră că măsurile vehiculate de liderii Europei de Vest și Comisia Europeană pentru a rezolva criza emigranților, inclusiv acceptarea de către statele europene a unor cote obligatorii, idee pentru care au pledat, miercuri în Parlamentul European, președintele Franței Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel sunt total ineficiente și vor avea ca rezultat instigarea populației europene mai sarace către violență.
Laurențiu Rebega spune că “este posibil ca această criză umanitară, a refugiaților, să se transforme într-o luptă între săracii europeni și săracii refugiați din Siria”.
Europarlamentarul român crede că actuala criză a refugiaților se va adînci dacă nu vor exista măsuri active de oprire a valului de refugiați, iar aceasta va adînci criza economică și socială existentă deja în anumite țări din Sud-Estul Europei, care încercau să își găsească un echilibru funcțional în cadrul Uniunii Europene.
În opinia lui Laurențiu Rebega soluția rezolvării acestei crize a refugiaților este aceea ca statele membre ale Uniunii Europene, în primul rînd cele care au deschis larg brațele către refugiați și nu și-au orientat politicile către încercarea opririi războilui din Siria, să își asume un plan prin care să pună capăt acestui conflict.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul României20 de ani de la aderarea României la NATO

29 Mar 2024 162

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2743

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 594

Surpriză în politică! Dan Diaconescu candidează la europarlamentare din partea partidului Alianța Românilor Digitali (surse)

23 Mar 2024 631

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 871

95% dintre candidații PSD la alegerile locale, validați! Care este situația la Constanța

21 Mar 2024 1057

BPN al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare

21 Mar 2024 491

Peste 95% dintre candidaţii la consilii judeţene şi primării de municipii reşedinţă de judeţ, validați de Consiliul Politic Naţional al PSD

21 Mar 2024 697

Mihai Tudose, Gabriela Firea şi Claudiu Manda deschid lista PSD pentru europarlamentare

21 Mar 2024 604

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 741

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 738

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 530

Doliu în lumea politicii românești. S-a stins din viață un fost parlamentar din partidul lui Traian Băsescu

20 Mar 2024 680

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu - „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos“

20 Mar 2024 383

MAEPrimirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a delegației Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Republicii Irak

20 Mar 2024 328