Comunicat de presa - PND

PND CERE COMISIE PARLAMENTARĂ DE ANCHETĂ
 
 
 Partidul Național Democrat va iniția de luni procedura de constituire a unei Comisii parlamentare de anchetă privind utilizarea de către demnitari a coloanelor oficiale, începând cu data de 1 ianuarie 2009. Mai exact, PND propune ca obiectivele Comisiei de anchetă să fie :
1) Identificarea demnitarilor - cu excepția Președintelui României, președinților Camerei Deputaților și Senatului și a Primului-Ministru, care  începând cu data de 1 ianuarie 2009, au utilizat coloane oficiale.

2) Stabilirea legalității utilizării coloanelor oficiale de către demnitari - alții decât Președintele României, președinții Camerei Deputaților și Senatului și Primul-Ministru, care au beneficiat de coloane oficiale și, în cazul identificării unor încălcări ale textelor legale în vigoare, sesizarea organelor de ancheta competente.

    Partidul Național Democrat  consideră că este firesc ca românii să știe care sunt demnitarii care încalcă legea și îi sfidează "cu girofarul" și are convingerea că înființarea Comisiei parlamentare de anchetă este o dovadă de respect față de români și Statul de drept. Totodată, PND apreciază că înființarea comisiei parlamentare de anchetă nu impieteaza în niciun fel asupra eventualelor cercetări efectuate de Parchet în cazul tânărului polițist, din coloana oficialaă ce-l transporta pe Viceprim-Ministrul Gabriel Oprea prin București, mort în accidentul din 20 octombrie.

Ancheta Parchetului vizează stabilirea circumstanțelor și responsabilităților concrete care au dus la decesul tânărului polițist din coloana oficială a Viceprim-Ministrului Gabriel Oprea, în timp ce investigația Comisiei parlamentare de anchetă ar urma să stabilească care sunt demnitarii care au utilizat coloane oficiale și dacă a fost respectată legea în materie.

    Partidul Național Democrat își exprimă speranța ca atât opoziția adevarată cât și parlamentarii din arcul guvernamental care mai au un dram de conștiință vor susține înființarea Comisiei parlamentare de anchetă!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.