Comunicat de presa USRPLUS - Boicot consilieri locali Constanța


Data: 28.05.2021
Comunicat de presă
 
 
Pentru o guvernare locală coerentă care să ducă la dezvoltarea economică atât de necesară orașului este nevoie de o susținere politică conformă cu votul exprimat de constănțeni la alegerile din septembrie 2020. În acest sens, am încheiat un acord de colaborare cu PNL, am dezbătut diverse situații, am agreat anumite soluții și, nu în ultimul rând, ne-am exprimat principii de la care nu suntem dispuși să ne abatem.
 
 
La șapte luni de la preluarea mandatelor, constatăm că cele menționate mai sus sunt încălcate în mod constant și tot mai des, în detrimentul tratării cu respect a partenerului de guvernare locală USR PLUS.
 
 
În consecință, ca ultim resort al invitației la dialog, colaborare si respect reale, consilierii locali USR PLUS nu vor participa la ședința Consiliului Local de azi, 28 mai 2021.
 
 
Este o modalitate prin care înțelegem să cerem partenerilor noștri din PNL să nu uite ceea ce am promis că vom realiza împreună pentru constănțeni:
 
1.Transparență
 
Programul politic propune ca în primele 6 luni Primăria Constanța să regândească procedurile de lucru din primărie pentru a fi în marea lor majoritate electronice, disponibile și online, și la ghiseu. Din păcate, în aceste 6 luni nu s-a schimbat nimic. Avem aceleași proceduri greoaie, hârtii plimbate și aparatură învechită.
 
2. Audit extern
 
Ne-am asumat în campanie realizarea unui audit extern al departamentelor din primărie, dar s-a optat pentru ideea unei evaluari interne, iar persoane care nu mai aveau ce căuta în Primăria Constanța sunt acum oameni de bază ai actualei administrații.
 
3. Colaborare
 
Pentru a avea o coaliție funcțională trebuie să respectăm regulile și atribuțiile care au fost stabilite la început mandatului. Am ajuns acum în situația în care atribuțiile viceprimarului USR PLUS sunt exercitate de diferiți funcționari și diferite persoane din anturajul primarului Constanței, iar acestă dezordine face anevoioasă urmărirea implementării proiectelor, împlinirea obiectivelor asumate.
 
4. Predictibilitate
 
Avem nevoie de o administrație predictibilă, în dialog constant cu cetățenii. S-au luat o serie de decizii în această perioadă care nu s-au dovedit a fi cele mai bune, fără studii care să demonstreze eficiența sau necesitatea implementării lor. Spre exemplu, instituirea unui număr foarte mare de sensuri unice care au contribuit la aglomerarea traficului din Constanța.
 
5. Urbanism pentru oameni
 
Cazul de la "Lupoaică" este elocvent. Am promis în campania electorală că vom face tot ce stă în puterile noastre pentru a opri construcția din aceasta zonă. Consilierii USR PLUS au depus un proiect de expropriere a întregii zone, dar acesta este blocat la nivelul aparatului birocratic al primarului.
 
6. Servicii publice la prețuri decente
 
 Orașul verde promis în campanie s-a tranformat într-o junglă urbană la propriu, asta deoarece, în momentul actual, nu există o firmă care să se ocupe de spațiile verzi. Nu putem să lăsăm spațiile verzi neîngrijite. Au fost 7 luni în care primăria putea rezolva problema întreținerii spațiilor verzi prin renegocierea contractului cu firma care se ocupa până la acel moment de acest lucru, timp în care s-ar fi inițiat noi licitații.
 
7. Dialogul cu cetățenii
 
Acesta nu ar trebui realizat prin intermediul unor funcționari, de la volanul mașinii sau prin intermediul unei asociații. În primărie trebuie respectate atribuțiile care îi
 
revin fiecăruia. De aceea, comunicarea publică trebuie lăsată în seama primarului, a viceprimarilor și a departamentului de comunicare.
 
8.Guvernare fără PSD
 
Am transmis constănțenilor mesajul clar că trimitem PSD la groapa de gunoi a politicii din România, dar cum poți face asta când din echipa ta fac parte apropiați de-ai lui Nicușor Constantinescu, Liviu Dragnea, Decebal Făgădău și Radu Mazăre?
 
9. Concursuri corecte pentru funcțiile publice
 
Primăria Constanța, până la acest moment, a mimat această idee. S-a adoptat procedura transferului între instituții, fără a scoate la concurs posturi importante din Primăria Constanța.
 
 
Având în vedere cele expuse, USR PLUS trage un semnal de alarmă și nu va participa la ședința de azi, 28 mai, a Consiliului Local. Programul de guvernare locală și principiile pe care ni le-am asumat la preluarea mandatelor sunt mai presus de orice. Solicităm partenerilor de guvernare de la PNL să își revizuiască politica in relația cu Primăria, înțelegând că aceasta nu poate fi realizata decât cu concursul unui partener egal, partenerul USR PLUS.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ionuț Vasiliu, consilier local USR-PLUS în Rasova, și-a făcut o nouă firmă

14 Aug 2022 456

Vergil Chițac, anunț de ultimă oră despre Regulamentul parcărilor

12 Aug 2022 2630

După 2 ani de la alegerile locale, USR Constanța are în sfârșit un director la CT BUS

09 Aug 2022 2446

Biletul unic de vizitare a instituţiilor culturale subordonate Consiliului Judeţean Constanţa

07 Aug 2022 809

Declarații de avere Cum a evoluat averea deputatului Stelian Ion, fost candidat la Primăria Constanța și fost ministru al Justiției (DOCUMENTE)

05 Aug 2022 812

Este oficial! Victimele violenţei domestice vor avea acces la locuinţele sociale. Legea a fost promulgată de Preşedintele României

31 Jul 2022 407

USR Mangalia a strâns 2.000 de semnături salvarea pădurii Comorova!

31 Jul 2022 467

Consiliul Local al Municipiului Constanța, convocat în ședință ordinară. Mai multe proiecte pe ordinea de zi (VIDEO)

28 Jul 2022 901

Oficial. Parcare gratuită în Mamaia și Constanța în intervalul 19.00 - 09.00 până la sfârșitul anului (DOCUMENTE)

26 Jul 2022 2262

PSD Constanța „PSD a vrut suspendarea totală a plății parcării în Mamaia și Constanța, PNL și USR au votat împotrivă“

22 Jul 2022 1621

USR Constanța „Tarifele pentru parcările din Mamaia și Constanța rămân la fel, nu se schimbă nimic“

21 Jul 2022 797

Astăzi se decide soarta tarifelor la parcare pe timp de noapte în municipiul Constanța. Iată amendamentele consilierilor USR

21 Jul 2022 545

UPDATE. ZIUA Z! E oficial, joi se decide dacă se renunță la plata parcărilor în Constanța și Mamaia!(DOCUMENTE)

20 Jul 2022 1722

USR Constanța a sesizat Prefectura în legătură cu modalitatea de desfășurare a ședințelor de Consiliu Local Municipal

18 Jul 2022 953

Sondaj de opinie Credeți că sezonul estival din stațiunea Mamaia mai poate fi salvat prin parcare gratuită?

18 Jul 2022 1369