Comunicat europarl. Victor Bostinaru - UE si OMS trebuie sa se asigure ca pot evita o noua epidemie de virus Ebola 11 Martie 2015

Eurodeputatul Victor Boştinaru: „Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii trebuie să se asigure că pot evita o nouă epidemie de virus Ebola”

Strasbourg, 11 martie 2015

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D pentru politică externă, a subliniat în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, importanţa luptei împotriva Ebola şi faptul că această epidemie nu s-a încheiat. Intervenţia eurodeputatului a avut loc în contextul dezbaterii concluziilor Conferinţei la nivel înalt privind epidemia de virus Ebola de la începutul acestei luni, în prezenţa Comisarului European pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Christos Stylianides.

Conform eurodeputatului Victor Boştinaru: „Să nu ne gândim că problema Ebola s-a rezolvat şi să nu lăsăm garda jos. Ebola este letală şi contagioasă şi trebuie să o eradicăm înainte de a provoca noi decese sau virusul să evolueze.

Îi felicit pe toţi cei care şi-au riscat viaţa în lupta împotriva Ebola. Însă, în acelaşi timp, trebuie să avem eforturi reînnoite. Uniunea Europeană şi alte instituţii, cum ar fi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, trebuie să înveţe din această epidemie şi să se asigure că există condiţii pentru a o evita în viitor. Trebuie să fie pregătite să identifice urgenţele potenţiale, trebuie să se coordoneze şi să ofere răspunsuri rapide. Trebuie să construim coordonare şi compatibilitate astfel încât să putem da un răspuns prompt, inclusiv cu resurse financiare. 

De asemenea, este fundamental să cooperăm cu toate ţările care au făcut dovada unor neajunsuri şi nu putem să uităm cazul Liberiei. Patru milioane de oameni cu 51 de doctori -  aceasta este cauza epidemiei". 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.