Deputat PMP, Petru Movilă - Alocaţiile diferenţiate, o inepţie marca PSD

După ce Victor Ponta  a refuzat să voteze dublarea alocaţiilor pentru copii, premierul Victor Ponta a apărut cu ideea alocaţiei diferenţiate, suma lunară care să se acorde copiilor în funcţie de veniturile părinţilor.

Consider că acest demers este o inepţie marca PSD, venită să zăpăcească opinia publică şi să distragă atenţia asupra votului unde PMP a avut cuvântul decisiv.
Indiferent de opinia lui Ponta, toţi copiii, indiferent de situaţia lor materială, trebuie să aibă şanse egale şi nu trebuie să fie discriminaţi.
Dacă Ponta duce grijă tuturor copiilor săraci din România, atunci problema o poate rezolva extrem de simplu: rechizite la fiecare semestru,  masă caldă zilnică pentru copii (în locul programului cornul şi laptele), transport la şcoală şi alte proiecte şi programe care se pot pune în practică pentru toţi cei care beneficiază de pe urma alocaţiilor.
Măsurile complementare alocaţiei pot ajuta într-adevăr copii care provin din familii nevoiaşe.

 Premierul Ponta şi ministrul Rovana Plumb se dovedesc corigenţi la drept Constituţional, dacă n-au aflat că încă din 2006, prin decizia 277,  CCR  a atras atenţia:
„Norma constituţională înscrisă în cap. II privind drepturile şi libertăţile fundamentale nu prevede şi nu permite, în definirea subiecţilor dreptului la alocaţiile acordate de stat, nici o altă condiţie în afară aceleia ca beneficiarii să fie copii. Această consacrare a dreptului copiilor la ocrotire specială, sub forma alocaţiilor acordate de stat fără nici o discriminare, corespunde principiilor generale care stau la baza statului român, prevăzute în art.1 alin.(2) din Constituţia României, şi prevederilor privind ocrotirea copiilor, cuprinse în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, în Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale şi în alte pacte şi tratate la care România este parte.”  
Ponta pune sub semnul îndoielii egalitatea copiilor prin prisma părinţilor.
Discutăm despre egalitatea copiilor şi nu despre cea a părinţilor. Dacă este deranjat de statutele sociale ale părinţilor, deja putem spune că premierul adoptă o poziţie comunistă.  

Nu în ultimul rând, îi aduc aminte premierului Ponta că statul beneficiază de pe urma părinţilor cu venituri semnificative. Impozitele şi taxele plătite de adulţii cu venituri peste medie sunt cu mult peste nivelul celor care-şi duc traiul din venitul social. 

PMP atrage atenţia asupra faptului că aceste declaraţii pregătesc terenul pentru ceea ce PSD îşi doreşte să facă în viitorul apropiat. Cel mai probabil, sub pretextul că nu sunt destui bani la  buget, Ponta va avea mâna liberă pentru a introduce alocaţiile diferenţiate.
 

29 mai 2015
Departamentul de Comunicare al PMP

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 488

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 592

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 565

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 556

PSD va câștiga detașat alegerile locale, conform unui sondaj la nivel național

01 Apr 2024 779

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 747

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 649

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 744

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 1149

Fostul senator Dorel Onaca a plecat din PMP și a revenit în Partidul România Mare

24 Mar 2024 3410

Dorin Sărăcilă, candidatul ales de ADU pentru Primăria Tuzla, în județul Constanța

23 Mar 2024 694

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 979

Președintele PMP Constanța candidează și la alegerile europarlamentare

22 Mar 2024 683

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 817

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 793