Minodora Cliveti Martin Schulz, candidatul socialist la presedintia Comisiei Europene

COMUNICAT DE PRESA


Minodora Cliveti: Martin Schulz, candidatul socialist la presedintia Comisiei Europene

Salut decizia Partidului Socialistilor Europeni de a sustine candidatura lui Martin Schulz pentru presedintia Comisiei Europene, pentru mai multe considerente:
- in primul rand este vorba despre calitatea umana a celui nominalizat. Martin Schulz este un politician de stanga, profund cunoscator al problemelor sociale, interesat de gasirea de solutii pentru oameni. "Am salvat banci, dar suntem in pericol sa pierdem o intreaga generatie", a declarat presedintele legislativului european. Respectat si apreciat in Parlamentul European, este omul care a reusit in nenumarate cazuri sa gaseasca calea care a dus la solutionarea unor probleme complicate in plenul PE, acolo unde vocile diferitelor grupuri politice sunt extrem de virulente uneori. Pragmatismul, gasirea solutiei in sensul binelui social, intr-o perioada grea pentru UE, este caracteristica lui Martin Schulz in mandatul sau de presedinte al PE;
- desi functia de presedinte al PE i-a impus echidistanta politica, Martin Schulz a reprezentat in legislativul european pe cetatenii europeni in ansamblul lor, ceea ce echivaleaza cu o orientare de stanga intr-o perioada de criza. Gasirea celor mai bune solutii de imbinare a intereselor companiilor cu cele ale lucratorilor, pentru combaterea somajului, mai ales in randurile tinerilor, de garantare a pensiilor, de prezervare a mediului inconjurator, de sustinere a industriei si comertului European, au fost si sunt probleme in care PE a gasit calea spre compromis si prin implicarea directa a presedintelui acestuia, adept al solutionarii si nu al blocarii demersului European.
- in cursul anului 2012, cand europarlamentarii USL au avut de dus o lupta majora de explicare a evolutiei politice interne in vederea asigurarii Parlamentului European ca masurile luate au fost legitime, constitutionale si necesare, Martin Schulz a fost una dintre vocile care si-au pastrat calmul, a pretins lamuriri, a tras, in final, concluziile corecte, contribuind in masura semnificativa la clarificarea situatiei Romaniei si la imbunatatirea parcursului acesteia dupa instalarea noului guvern.
Prietenia sa pentru Romania inseamna, de fapt, abordarea interesata si corecta a unui politician European responsabil si avand responsabilitati majore, a situatiei unui stat membru. Si este exact ceea ce are nevoie Romania in UE: de o abordare rationala din partea Europei, lipsita de demagogia indusa de interese particulare.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3622

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 549

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 940

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2554

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3529

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 405

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1045

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 951

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 630

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 3372

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1128

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 816

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 781

Motociclist implicat într-un accident rutier la intrare în Constanța dinspre Lazu (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1573

Accident rutier în Constanța la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1184