Comunicat de presa - Congres extraordinar Noua Republică Reforma clasei politice începe cu noi!

În data de 19 septembrie 2015 a avut loc Congresul extraordinar al Noii Republici.

Congresul a aprobat un nou program politic al Partidului Noua Republică, care lasă deschisă calea participării la viitoarele alegeri prin candidaţii proprii, separat sau în alianţă cu alte partide de centru-dreapta, inclusiv prin susţinerea unor candidaţi independenţi, reconfirmă direcţia doctrinară conservator-reformistă asumată în anul 2013 prin afilierea la grupul Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (AECR) și sprijină participarea României la acțiunile NATO pentru întărirea capacităţii de apărare a frontierei de est a Alianței, detalii suplimentare la acest link.

Congresul a aprobat un Statut nou al Partidului Noua Republică, detalii suplimentare la acest link.

Statutul nou aduce multiple noutăți, în premieră pentru România, în comparație cu statutele altor partide din România, detalii suplimentare aici.

-          ! - banner-comunicate-CONGRESaplică principiului democratic „checks & balances”, a cărei conducere este realizată de trei puteri egale și independente;

-          evită conflictele de interese în promovarea candidaților partidului, despărțind cariera de candidat de cea de conducător. Conducerea partidului, conform modelului din țările anglo-saxone, nu candidează în alegeri, ci doar sprijină logistic candidații promovați pe criterii de merit și integritate și școlarizați în cadrul departamentelor partidului;

-          pentru a preveni apariția unor “baroni” în interiorul partidului, conducerea este aleasă în mod democratic, în fiecare an, numai de către membrii activi ai partidului, interesați în păstrarea democrației interne și nu de către eventuali membri a căror singură activitate ar fi aceea de a asigura majorități unor conducători dornici să acapareze puterea;

-          fidelizarea candidaților merituoși promovați de partid și evitarea migrației lor la alte partide este asigurată prin garantarea competiției corecte din interiorul partidului și pe asumarea cu un an înaintea alegerilor a posturii de candidat. Acești candidați, și nu conducătorii centrali și locali, sunt cei mai importanți membrii ai partidului, cei care vor convinge electoratul că Noua Republică este un altfel de partid, un partid care le garantează integritatea și competența candidaților săi;

-          eficiența electorală este asigurată de activitatea în teritoriu desfășurată de candidații partidului pe o perioadă îndelungată, de cel puțin un an. Comunicatorii partidului vor fi, în principal, acești candidați instituiți și susținuți de conducerea partidului și nu conducătorii partidului, care sunt numai managerii organizațiilor teritoriale.


Suntem convinși că organizarea democratică a Partidului Noua Republică, care permite, spre deosebire de ceea ce se întâmplă la alte partide, afirmarea și promovarea fără restricții a oricărui membrul merituos, va atrage în rândurile Partidului cei mai competenți, întregii și activi cetățeni. 

Aceștia vor fi capabili să slujească interesele fiecărui alegător și interesul tuturor cetățenilor României.

Organizarea democratică și promovarea meritocratică a candidaților va da încredere alegătorilor sătui de actuala clasă politică ce i-a dezamăgit profund promovând în conducerea țării oameni lipsiți de integritate și competență, oportuniști dornici de îmbogățire prin activitatea lor politică desfășurată în interesul propriu și al grupărilor lor ilegitime, și nu în interesul cetățenilor. 

De acum înainte, și cetățenii țării care nu votează de obicei, simțindu-se nereprezentați de candidații propuși de partide, vor avea pe cine să aleagă. 

Noua Republică va promova acei candidați care să le reprezinte interesele legitime, acei oameni capabili să ducă România pe drumul dorit de ei și nu spre un model de stat mafiot, acaparator, condus autoritar de o falsă elită ce se reprezintă numai pe ea.

Congresul a ales o nouă conducere centrală, respectiv: Președintele și Președinția Partidului - puterea executivă (managerială), Consiliul Politic Național - puterea politica (deliberativă) și Comisia de Integritate și Arbitraj Națională - puterea jurisdicțională (integritate). 

Președintele și Președinția, au rolul de Guvern al partidului, reprezintă partidul și, coordonează activitatea politică, beneficiind  de expertiza departamentelor de politici publice și al departamentelor interne, pentru a înfăptui politica partidului conform jaloanelor stabilite în Programul Politic, aprobat de Congres. 

Noul președinte al partidului Noua Republică a fost ales Alin Ioan Bota.

Membri ai Președinției au fost aleși: Adrian Iulian Mihăilă - prim-vicepreședinte, Cristian Banciu – membru, Daniel Bădeliță - membru și Andreea Școlăreanu - membru.

Consiliul Politic Național (CPN), având rol de parlament al partidului, controlează executivul și stabilește regulamentele și linia politică între congrese. În acest organism de conducere colectivă, reprezentanții naționali și reprezentanții regionali au pondere egală. Membri ai CPN au fost aleși: Alexandru Aniței, Andrei Covaci, Laura Chiana, Ilona Postolache, Alexandru Adrian Neacșu, Ionuț Toma, Ștefan Tudor, Cristian Oncioiu și Alina Ioana Dida.

Comisia de Integritate și Arbitraj Național (CIAN), veghează la respectarea prevederilor statutare, rezolvă conflictele între organismele partidului sau dintre membrii săi și conducere și asigură integritatea membrilor partidului, conform Codului de Integritate, parte componentă a Statutului. În promovarea candidaților pentru alegerile locale sau parlamentare, CIAN, organism complet independent față de conducerea partidului, are drept de veto privind integritatea candidaților propuși, pe baza unor criterii stricte prevăzute de Statut.  Membri ai CIAN  au fost aleși Ioan Greceanu, Francisc Lakatoș și Tatiana Vidvischi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.