Tineretul social-democrat, în sprijinul culturii, identității și valorilor constănțene

Sâmbătă, 16 mai a.c., începând cu orele 13, tinerii social-democrați constănțeni au inițiat o amplă activitate de promovare a muzeelor constănțene, ca apel la conservarea memoriilor comunității și recunoașterea caracterului multicultural al județului.
Prin acțiunea ce face parte din programul "TSD promovează valorile și tradițiile românești", organizația de tineret a PSD Constanța incearcă să atragă atenția publicului asupra rolului crucial pe care îl joacă muzeele în ceea ce privește respectul și recunoașterea diferențelor, păstrarea moștenirii colective.
În sprijinul instituțiilor care se ocupă de păstrarea și expunerea obiectelor de interes istoric, științific și artistic, aproximativ 50 de tineri social-democrați au distribuit 1000 de broșuri ce conțin un itinerariu al muzeelor constănțene, adresele acestora și informații relevante despre expoziții.
Obiectele de artă, relicvele, documentele istorice și științifice reprezintă un reper al culturii, iar tendința generală de abandonare a acestora a motivat organizația TSD Constanța să marcheze Ziua Internațională a Muzeelor.
"Expresia patrimoniului nostru cultural este regăsită în obiectele expuse în muzee, iar acestea au nevoie de o atenție specială, căci sunt în pericol de a fi distruse fără conservarea adecvată. Prin acest demers, constănțenii au ocazia să recunoască și să promoveze exemplul de multiculturalism al județului nostru." a declarat Costin Răsăuțeanu, președintele TSD Constanța.
Printre inițiativele tinerilor ce au ca scop readucerea în prim plan a instituțiilor culturale din Constanța, se numără și acțiuni ce promovează în mediul online caracteristicile unice ale expozițiilor permanente și temporare ale muzeelor prin invitația de "check-in la muzeu" și organizarea unor evenimente și concursuri ce angrenează tinerii în demersul de revigorare a activităților culturale ale orașului.
Ziua Internațională a Muzeelor este sărbătorită la nivel mondial pe 18 mai, începând din anul 1977, prin organizarea de activități culturale în peste 30 000 de muzee, din mai mult de 120 de țări.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 441

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 528

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 548

Expert Forum susţine că BEC ar trebui să publice alături de lista de candidaturi propusă şi numărul de semnături declarat de către partidul politic sau candidatul independent!

15 Apr 2024 362

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 425

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 539

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 381

Dumitru Bădrăgan a plecat din AUR și a preluat conducerea organizației PER Constanța. Cu cine va face tandem în alegerile locale?

11 Apr 2024 849

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 932

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot?

07 Apr 2024 917

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României“

05 Apr 2024 555

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” Constanța In memoriam Șerban Papacostea, reputatul academician care a fost deținut politic la Canal

05 Apr 2024 723

Decizii de politică monetară ale BNR

04 Apr 2024 436

Achiziții publice în județul Constanța, nemenționate în declarațiile de interese. Consilierul local și „mecanismul” de succes (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 1372

Senatorul Felix Stroe (PSD) „Ne asumăm implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024!“

02 Apr 2024 781