Trofeu aniversar pentru cuplul artistic Cristina Deleanu și Eugen Cristea, din partea PSRO Constanța

Actorii Cristina Deleanu și Eugen Cristea au dăruit seara trecută aplauze, zâmbete, optimism și multă dragoste, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, la premiera spectacolului “5 ACTE DE DRAGOSTE", în regia lui Moshe Yassur. Și pentru că pasiunea lor pentru scenă s-a transformat într-o căsnicie frumoasă şi durabilă, cuplul Cristina Deleanu și Eugen Cristea a fost premiat pentru întreaga activitate, atât pe scenă, cât și în viață, de echipa locală a Partidului Social Românesc, Organizația Constanța.
 
 “5 acte de dragoste” este o piesă a vieții, în care majoritatea celor prezenți în sala de spectacole, s-au regăsit, fiind surprinși de un act artistic de excepție. La final, cei doi actori au fost plăcut surprinși de gestul echipei PSRO Constanța: “Acest premiu reprezintă mulțumirea noastră pentru că dăruiți zâmbete într-o Românie care își pierde încet, dar sigur, identitatea și vrem să știți că există oameni tineri care vă apreciază cu adevărat. Pentru ei, pentru noi, pentru toți cei care iubesc teatrul, VALOAREA inestimabilă pe care o aduceți în fiecare zi teatrului românesc prin piesele și rolurile pe care le interpretați alături de doamna Cristina Deleanu, nu se pierde.

Trebuie să nu uităm să ne apreciem adevăratele valori, pentru că acestea fac parte din IDENTITATEA NOASTRĂ.  LA MULȚI ANI,  FELICITĂRI pentru cei 31 de ani în căsnicie și pentru cei 34 de ani pe scenă! Vă dorim să jucați împreună încă 50 de ani de acum încolo!”, 
a declarat Virgil Senopol, președintele Partidului Social Românesc, Organizația Constanța.

Atât Cristina Deleanu, cât și Eugen Cristea au declarat că nu s-au așteptat la un asemenea gest și nici măcar nu știau că, li se pregătește ceva. Momentul inedit a fost pregătit împreună cu reprezentanții Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța:
 “Voi v-ați luat o sarcină mult mai grea în brațe, să reprezentanți, hai să zicem, o generație de tineri care doresc altceva, care sunt bine intenționați, la nivel de premiu special, care s-a concretizat într-un moment dintr-un spectacol. Exemplul vostru ar trebui să dea naștere mai multor gânduri frumoase, pentru toată lumea, pentru toată viața noastră, pentru toate generațiile, gânduri care să însemne moralitate, profesionalism, dragoste, și comportament normal în primul rând. Mulțumesc în numele celor care sunt tineri cu adevărat și m-aș bucura să mai apuc niște manifestări bune și frumoase, făcute de generațiile tinere.

Oricum, lucrurile sunt greu de urnit, greu de rezolvat, trebuie mulți să gândeacă la fel, mulți să ne fie alături, să iubească viața, să iubească munca, să iubească artiștii, să creadă în ei. Important este cum trăiești, cum demonstrezi asta și ce faci, cu ce ajuți, picătura aia într-un ocean pe care e dator fiecare om să o arunce în viață
”, susține actrița Cristina Deleanu.

Actorul Eugen Cristea a transmis constănțenilor nu numai o lecție de teatru prin piesa “5 ACTE DE DRAGOSTE”, dar, crede acesta, și o lecție de viață: “Premiul pe care ni l-ați acordat și care este absolut simbolic, reprezintă pe de o parte, o recunoaștere, iar pe de altă parte un imbold. Un imbold prin aceea că înseamnă că n-am muncit degeaba și că nu muncim degeaba. Un asemenea gest de mare frumusețe spirituală și umană, omenească, reprezintă mai mult decât o recompensă în bani sau decât cine știe ce alte avantaje materiale. Echipa în sine, unitatea dintre oameni cred că sunt atuurile de bază în realizarea oricărui vis și a oricărei propuneri. Țin să vă înștiințez pe această cale, că vă așteaptă o luptă foarte grea. În primul rând o luptă cu mentalitățile, care sunt niște mentalități strâmbe, niște mentalități ireale aș îndrăzni eu să spun...

Depinde de voi, în primul rând, să știți să vă apropiați oamenii. Și secretul este foarte simplu. S-ar putea să-l dețineți, dacă nu, vi-l spun eu. Secretul este de a te apropia de oameni, de a nu-i minți, de a fi cinstiți, de a fi sinceri, și-atunci cred că se pot face niște pași mărunți înainte. Dau mereu exemplu, celebrul monolog al lui Spirache Necșulescu din TITANIC VALS al lui Tudor Mușatescu, care în discurs spune: ‹Vă rog frumos să nu mă votați, că n-am făcut nimic pentru voi și n-o să fac niciodată.› Și-atunci lumea îl votează, tocmai pentru că vede la tribună un om sincer, un om care discută pe limba lor, și-așa mai departe. Este repet, o luptă grea, dar pentru care merită să lupți, să te zbați.”


Moshe Yassur, regizorul piesei „5 ACTE DE DRAGOSTE”, a reușit  pentru câteva ore, să descrețească chiar și frunțile celor mai morocănoși spectatori. Constănțenii i-au răsplătit pe actori cu aplauze infinite.  
Finalul spectacolului a avut și o surpriză din partea lui Eugen Cristea - un scurt moment muzical – un one man show, pe care artistul îl joacă la Teatrul Național București.


Din distribuția spectacolului au făcut parte, alături de actorii Cristina Deleanu și Eugen Cristea: Cristina Pascalin, Daniel Nițoi, Tomi Cristin/Jean Lemne, care au evoluat cu  naturalețe și cu o infinită înțelegere a momentelor de viață prezentate.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În dezbatere la Senat Șase parlamentari de Constanța susțin înființarea instituției Avocatul Copilului

27 Jul 2016 3468

Mircea Geoană se pregătește să treacă în barca celor pe care îi critica altădată!

07 Jul 2016 2364

Alegerile locale bat la uşă. Este anul protocoalelor la nivel national şi al alianţelor locale

10 May 2016 2366

UPDATE. Primarul comunei Cogealac a trecut la MP. Partidul lui Geoană, înghiţit la Constanţa de Mişcarea Populară a lui Traian Băsescu

07 Mar 2016 3575

Deputatul Răzvan Condurăţeanu propune Majorarea indemnizaţiei de şomaj vs. locuri de muncă?!

20 Feb 2016 3778

Tăriceanu, despre alianţa dintre PNL şi Geoană

14 Feb 2016 2108

Liviu Dragnea - PNL e doar o mască pentru vechiul PDL

14 Feb 2016 1771

Mircea Geoană consider că legea pensiilor special este o „spirală a populismului”

21 Dec 2015 1876

Geoană cere Guvernului și Finanțelor să demită neîntârziat conducerea ANAF

19 Dec 2015 1711

PSRO Constanţa, mesaj de Ziua Internațională a Educației

05 Oct 2015 1534

Stiripesurse.ro Informații de la Departamentul de Stat al SUA - Victor Ponta va DEMISIONA

06 Aug 2015 1917

Stiripesurse.ro UNPR vrea să distrugă un grup parlamentar

04 Aug 2015 3104

PSRO cere statului român să salveze Şantierul naval Mangalia

26 Jul 2015 2027

Mircea Geoană cere demisia lui Victor Ponta

13 Jul 2015 2067

Partidul lui Geoană va avea candidaţi proprii la alegerile din 2016 „Nu exclud o candidatură la Primăria Constanţa“

07 Jul 2015 3572