Aplicarea prevederilor Codului Fiscal la Medgidia– supusă spre analiză

Miercuri, 18 noiembrie, la Primăria Medgidia, a avut loc întâlnirea consultativă pentru proiectele “Aprobarea nivelului impozitelor și taxelor locale pentru anul 2016” și “Aprobarea Strategiei locale cu privire la dezvoltarea și funcționarea pe termen mediu și lung a serviciului de salubrizare”. Inițiatorul, primarul Marian Iordache a prezentat pentru publicul aflat în sala de ședințe conținutul proiectelor și necesitatea studierii acestora, și ulterior a aprobării acestora în ședința de luna viitoare. Astfel, impozitul și taxa pe clădiri se vor majora conform Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Pentru clădirile rezidențiale și clădirile anexă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 0.1% asupra valorii impozabile a clădirii, în timp ce pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 1%. În cazul unui teren amplasat in intravilan, înregistrat în registrul agricol la categoria de folosință terenuri cu construcții, precum și terenul înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții în suprafață de până la 400 m2, inclusiv, impozitul/taxa pe teren se stabilește prin înmulțirea suprafeței terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzatoare zonei.

Strategia cu privire la dezvoltarea și funcționarea pe termen mediu și lung a Serviciului de Salubrizare reprezintă o prezentare a condițiilor existente în domeniul gestionării deșeurilor, a măsurilor și acțiunilor necesare pentru rezolvarea problemelor și a punctelor slabe în sistemul existent, a condițiilor impuse în domeniul gestionării deșeurilor, luând în considerare cerințele UE și naționale și cele locale/județene din sistemul integrat de gestionare a deșeurilor.

 Primarul localității, Marian Iordache a precizat că materialele prezentate se află pe  site-ul primăriei, putând fi consultate de toți cetățenii, iar proiectele vor fi supuse dezbaterii vineri, 27 noiembrie 2015. “Materialele vor fi supuse spre dezbatere, în forma finală, săptămâna viitoare, iar în eventualitatea în care vor exista propuneri sau obiecțiuni, acestea se primesc la sediul Primăriei Medgidia, urmând a  fi analizate”, a precizat edilul Medgidiei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.