Primaria Municipiului Medgidia Comunicate

Veteranii din Teatrele de Operații, cinstiți la Medgdia

  Veteranii din Teatrele de Operații au fost astăzi onorați la Medgidia printr-un eveniment militar, organizat în Piațeta Decebal. 23 de cadre militare au fost felicitate și recompensate pentru devotamentul față de țară și curajul de care au dat dovadă în teatrele de operații din Bosnia, Kosovo, Afghanistan și Iraq.

Ziua de 11 noiembrie a fost a fost aleasă Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații ca un simbol al sărbătoririi zilei de 11 noimbrie 1918, ziua armistițiului între Puterile Antantei și Germania, în urma căreia se încheia Primul Război Mondial. La aceeași dată, în anul 2003, într-o misiune de luptă cu Pakistan, a căzut la datorie sublocotenentul postmortem Silviu Fogoroși, primul erou român decedat în Afghanistan.
           
Astăzi, în semn de respect, 23 de cadre militare din trei unități militare din Medidia, care au fost detașate în zone conflictuale din lume, au fost onorate. Programul evenimentului a debutat cu intonarea imnului național, urmat de cuvântări ale comandantului garnizoanei Medgidia, dr. Gheorghe Rotariu și primarului municipiului Medgidia, Marian Iordache. „Astăzi îi omagiem și pe cei 26 de militari români care au apărat țara cu prețul vieții, pe cei 160 care au fost răniți și pe toți militarii care luptă în misiuni. Totodată, mulțumim tuturor militarilor pentru modul exemplar în care v-ați îndeplinit sarcinile profesionale, vă felicit și vă urez multă sănătate!”, le-a urat comandatul camarazilor săi, înainte să le acorde diplomele de onoare.

Cadrele militare au fost recompensate și de municipalitate, în semn de respect pentru activitatea din operațiunile militare, moment urmat de un spectacol susținut de Fanfara Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava” și defilarea cadrelor militare.

În același timp, gândurile cadrelor militare și ale autorităților au fost îndreptate și spre militarii care se află în prezent în teatrele de operații: „Suntem alături de camarazii noștri care acum își servesc patria sub faldurile tricolore în diferite teatre de operații, le dorim misiune încununată de succes și îi așteptăm acasă!”, a declarat dr. Gheorghe Rotariu.

Totodată, a fost organizată o expoziție de pictură dedicată „Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații”, realizată cu sprijinul Adinei Dogaru, coordonatoarea cercului de pictură al Casei de Cultură „Ioan N. Roman”, în care micii pictori au pus pe hârtie gândurile și viziunea lor asupra misiunii pe care o are Armata Română în teatrele de operații.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ofițer de poliție judiciară în DNA Fostul şef al IPJ Constanţa, comisarul-şef Valentin Burlacu iese la pensie

28 Jul 2017 5184

La cât se ridică bugetul Medgidiei. Cum vor fi investiți banii municipiului

22 Mar 2017 1451

Azi este ziua de naştere a comisarului-şef Valentin Burlacu

07 Jun 2014 2091

Minor din Medgidia cercetat penal

18 Apr 2014 1115

Primarul Silistrei - în vizită de lucru la Medgidia

27 Mar 2012 965

Profanare de morminte Fostul deputat Metin Cerchez, citat cu mandat, din nou

12 Mar 2012 3816

Proiectul privind realizarea unei baze piscicole a fost aprobat în şedinţa extraordinară de consiliu

18 Oct 2010 837

Campioana s-a intarit cu trei jucatori

12 Jul 2009 1157