Matei lansează, oficial, programul gratuităţilor la căldură

Proiectul a fost denumit „Ideea mea şi norocul tău" şi este derulat pentru toţi abonaţii la sistemul centralizat de energie termică. Se doreşte menţinerea acestui sistem, respectiv stoparea debranşărilor

Sub denumirea „Ideea mea şi norocul tău", primarul oraşului Năvodari Nicolae Matei, lansează, oficial, proiectul privind acordarea de gratuitate pentru un număr de 300 de apartamente / lună la plata agentului termic. Astfel, principalul criteriu în baza căruia năvodărenii vor trebui să se înscrie în proiect este că beneficiarii acestui ajutor trebuie să fie abonaţi ai sistemului centralizat de energie termică.

De asemenea, alte două cerinţe de bază sunt: să nu înregistreze debite restante la plata facturilor de energie termică, la data extragerii şi să nu se debranşeze din sistem, cel puţin 2 ani, în caz contrar vor restitui gratuitatea.

„Acţiunea are ca scop stoparea cererilor de debranşare de la sistemul centralizat de termoficare provocată de isteria privind valoarea foarte mare a tăierilor în urma retrageri subvenţiei de către stat. Deoarece nu toţi locuitorii oraşului nostru au posibilităţi materiale şi tehnice să se racordeze şi să-şi monteze centrale de apartament, iar dacă numărul cheltuielilor se distribuia pe un număr mai mic de abonaţi, valoarea facturilor ar fi crescut. Am venit cu această acţiune de a cointeresa abonaţii să rămână în sistem. Gratuitatea o acoperim din eficientizarea sistemului centralizat de către Primăria Năvodari. Tragerea la sorţi are ca scop să determine ordinea şi lunile în care locuitorii din Năvodari vor beneficia de scutirea totală la plata facturii pentru cele 250 de apartamente", precizează primarul Nicolae Matei şi le reaminteşte locuitorilor oraşului pe care îl administrează că preţul

gigacaloriei stabilit pentru această iarnă rămâne cel de anul trecut, respectiv 150 lei plus TVA, adică 186 de lei, ceea ce face ca oraşul Năvodari să aibă unul dintre cele mai mici preţuri pentru agent termic din ţară.

În ceea ce priveşte responsabilii de blocuri, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au sarcina de a verifica instalaţiile termice, să fie izolate, aerisite şi să nu aibă pierderi.

Amintim că, în conformitate cu regulamentul stabilit de comisia din care vor face parte câte un reprezentant din partea Consiliului Local, DGFP, Asociaţii de proprietari, Primărie şi UTM/ Termica - extragerea va avea loc în fiecare lună în penultima zi lucrătoare din lună.

„Cei 300 de câştigători beneficiază de acoperirea valorii facturii de energie termică pentru luna în care a avut loc extragerea; din aceştia un număr de 50 de abonaţi vor participa la extrageri lună de lună indiferent dacă în lunile anterioare au mai beneficiat de gratuitate, iar 250 de abonaţi vor avea gratuitate prin rotaţie în 2 ani, în funcţie de tragerea la sorţi, iar cei care beneficiază de gratuitate nu mai participă la tragerea la sorţi în lunile ulterioare", completează primarul Nicolae Matei.

# DEPARTAMENT MASS- MEDIA #


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termoficare Constanța Avarie pe bulevardul I. C. Brătianu. Iată ce consumatori nu vor avea apă caldă și căldură

27 Mar 2024 475

Termoficare Constanța Apa caldă și căldura oprite în unele zone din municipiu în urma unei avarii

25 Mar 2024 862

Societatea Termoficare Constanța va începe citirea contoarelor de energie termică. Iată când

22 Mar 2024 556

Termoficare Constanța face un anunț de întrerupere a furnizării de apă caldă și încălzire. Zona vizată

19 Mar 2024 506

Termoficare Constanța Lucrări pe strada Răscoalei. Iată ce consumatori nu vor beneficia de apă caldă și căldură în perioada următoare

10 Mar 2024 503

Termoficare Constanța Ce constănțeni nu vor avea apă caldă și căldură începând de mâine?

06 Mar 2024 754

Avarie Termoficare Constanța! Mai mulți constănțeni nu au apă caldă și căldură

22 Feb 2024 748

Termoficare Constanța Revine apa caldă și căldura într-o zonă din municipiu

15 Feb 2024 660

Termoficare Constanța Revine apa caldă și căldura în unele zone din municipiu. Iată lista zonelor vizate

14 Feb 2024 672

O nouă avarie Termoficare Constanța! Mai multe puncte termice nu furnizează căldură și apă caldă

13 Feb 2024 669

Termoficare Constanța Revine apa caldă și căldura pe o stradă din municipiu

12 Feb 2024 796

Termoficare Constanța Fără apă caldă și căldură într-o zonă din municipiu. Iată care este aceea

12 Feb 2024 698

Termoficare Constanța Se oprește apa caldă și căldura pe o stradă din municipiu. Iată care este aceasta

11 Feb 2024 697

Termoficare Constanța Se oprește apa caldă și căldura în mai multe zone din municipiu. Iată lista străzilor vizate

11 Feb 2024 964

Termoficare Constanța Se oprește apa caldă și căldura în unele zone din municipiu. Iată lista celor vizate

07 Feb 2024 1039