Comunicat Primăria Cumpăna 23 Martie 2015

Funcţionari publici din cadrul  SPAS Cumpăna, alături de Mariana  Gâju, primarul comunei Cumpăna, au participat astăzi, 23 martie 2015,   la masa rotundă cu tema „Oportunităţi de angajare pentru persoanele din grupurile vulnerabile din Regiunea Sud-Est” organizată de către Agenţia Naţională Antidrog. La evenimentul ce s-a desfăşurat la Arhiepiscopia Tomisului au fost prezenţi angajatori, instituţii publice cu atribuţii în consilierea şi angajarea persoanelor din grupurile vulnerabile, precum şi reprezentanţi ai beneficiarului şi ai partenerilor proiectului „Egalitate pe piaţa muncii! - Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile″.

          Scopul evenimentului a fost acela de a informa angajatorii cu privire la beneficiile angajării persoanelor din grupurile vulnerabile, precum şi de a-i sensibiliza pe aceştia, în scopul reintegrării beneficiarilor pe piaţa muncii. În acest sens, la masa rotundă au luat cuvântul Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, Mariana Gâju, Primarul comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, alţi participanţi. Doamna primar a subliniat faptul că la nivelul comunităţii se depun eforturi pentru scrierea de noi proiecte, dar şi pentru implementarea de proiecte noi care au ca grup ţintă persoanele vulnerabile.

Proiectul „Egalitate pe piaţa muncii! - Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile″ îşi propune să încurajeze angajatorii din diverse domenii de activitate să integreze în echipele profesionale persoane aparţinând grupurilor de etnie romă, celor cu dizabilităţi şi persoanelor dependente de droguri. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul vizează calificarea unui număr de 700 persoane din categoriile vulnerabile. Beneficiarul proiectului este Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 1, Bucureşti (DGASPC S1), Romani Criss – Centrul Romilor pentru Intervenţie Socială şi Studii, Fundaţia de Sprijin Comunitar, Asociaţia TRANSCENA, Arhiepiscopia Tomisului, Agenţia Naţională pentru Romi, LOOP Operations şi Faxmedia Consulting.

Este de menţionat faptul că la nivelul Primăriei Cumpăna, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, se implementează mai multe proiecte adresate persoanelor cu dizabilităţi. Dintre acestea amintim: proiectul „Calificare, recalificare şi angajare asistată pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”, finanţat prin POSDRU, implementat de către Club Român Internaţional în parteneriat cu Societatea Română de Reabilitare Orală, al cărui scop este acela de a creşte şansele de calificare, ocupare şi integrare profesională a persoanelor cu dizabilităţi. În cadrul acestui proiect, un număr de 15 persoane cu dizabilităţi din comuna Cumpăna vor fi calificate în meseria de florar decorator.

Proiectul „Incluziune socială pentru o viaţă mai bună”, finanţat prin Fondul Social European, POSDRU 2007 – 2013, axa prioritară 6, DMI 6.2. – „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”, implementat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, are drept obiectiv facilitarea accesului la educaţie prin formare profesională şi integrarea pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile (femei, persoane de etnie romă, persoane cu dizabilităţi). În cadrul acestui proiect, un număr de 20 de persoane vulnerabile din comuna Cumpăna au urmat un curs de iniţiere în limba engleză.

Evenimentul de astăzi a fost realizat în cadrul proiectului POSDRU 165/6.2/S/140936, „Egalitate pe piata muncii! - Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile″, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.