Comunicat PRU - România trebuie să sancţioneze cu măsuri dure Ungaria pentru ascunderea infractorului Marko Attila - 10.02.2015

Ascunderea de către Guvernul de la Budapesta a deputatului condamnat Marko Attila în privinţa căruia Parlamentul a votat încuviinţarea arestării preventive reprezintă o îngenunchere a României al cărei sistem de justiţie a devenit bătaia de joc a Ungariei. Conceptul de „protecţie din partea premierului Ungariei Viktor Orban” invocat de avocatul lui Marko Attila pentru a justifica fuga acestuia de justiţie în Ungaria reprezintă o aberaţie juridică şi un motiv foarte serios pentru declanşarea unui scandal diplomatic.

Solicit MAE român să solicite de îndată Ungariei expulzarea lui Marko Attila de pe teritoriul său şi îşi prezinte scuze oficiale pentru adăpostirea unui infractor. În caz contrar, MAE are datoria să penalizeze diplomatic Ungaria cu cele mai drastice măsuri, dacă intenţionează ca cineva să mai creadă că România este un stat suveran. De asemenea, MAE are datoria să sesizeze de îndată Comisia Europeană vizavi de acest comportament aberant al unui stat membru al UE în privința respectării justiției. Tăcerea MAE în această privință, ca și a DNA, este neverosimilă.

Ungaria nu este la primul afront grav adus României, dar adăpostirea infractorilor care se ocupă cu retrocedări ilegale reprezintă un semnal de încurajare al tuturor agenţilor Budapestei care au o asemenea misiune în ţara noastră: spolierea cu orice preţ a statului român, cu promisiunea că îşi vor găsi scăparea de justiţie în Ungaria.

Tocmai de aceea, statul român trebuie să demonstreze că braţul justiţiei sale este lung şi că nu poate fi evitat. În caz contrar, reţelele de retrocedări ilegale maghiare îşi vor face de cap în continuare în România ştiind că Ungaria îi va scăpa pe responsabili de rigorile legii.
 
Deputat Bogdan Diaconu
Președintele Partidului România Unită

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.