Scrisoare deschisă Primăria Peştera - “Apel pentru depolitizarea instituţiilor publice” - 01.09.2014

MOTTO:
,,Administraţia se află dincolo de sfera politicii. Problemele administraţiei publice nu sunt probleme politice, chiar dacă politicul stabileşte sarcini pentru administraţie, nu trebuie lăsat să-i manipuleze acesteia din urmă  funcţionarii”. Woodrow Wilson  (Preşedinte SUA - 1913-1921)

Stimaţi cetăţeni,
Aşa cum se poate observa, politica românească practicată de guvernanţii noştri este complet deconectată de la realitatea zilnică a cetaţenilor. Ne-am obişnuit timp îndelungat să fim doar nişte vehicule politice pentru aceste caracatiţe numite partide şi să asistăm cu mâinile în sân la nişte scenarii aberante, legiferate peste noapte prin tot felul de ordonanţe care au drept miză doar voturile cetăţenilor creduli şi uşor de manipulat. Din păcate, această clasă politică, la construcţia căreia şi noi am contribuit,  nu este decât un mare cartel mafiot care aşază piesele de puzzle, adică pe noi cetăţenii, aşa cum interesul le-o cere. Statul a devenit  pentru toţi aceşti politicieni o mină de aur în care omul de rând este doar sclavul minei. Se tot vorbeşte de câţiva ani despre  reforma clasei politice, modernizarea statului român şi îmbunătăţirea nivelului de trai                                                însă până acum nimic concret nu s-a realizat.
După cum bine ştiţi, zilele trecute a fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind migraţia aleşilor locali, prin care se dă posibiliatea acestora - primari, consilieri locali sau judeţeni, preşedinţi de consilii judeţene - ca în timp de patruzeci şi cinci de zile să îşi aleagă partidul din care vor să facă parte, făra a  pierde mandatele pentru care au fost aleşi. Deci regulile sunt făcute din nou pentru a fi schimbate şi aplicate discreţionar. Prin măcel legislativ, în România anului 2014, legile se suspendă prin ordonanţe de urgenţă şi se aplică timp de 45 de zile doar acelea care îi convin Primului-ministru. Sub iluzia unei aparente libertăţi există de fapt, o continuare a vechii dictaturi, sub o altă formă, mult mai subtilă, mult mai perfecţionată, concepută în aşa fel încât sistemul politic actual să ţină captivă marea masă de oameni, să deţină controlul asupra tuturor. O societate apatică, confuză şi plictisită, este cel mai uşor de manipulat, de dresat, de dezbinat. Şi aşa ne trezim mânaţi la vot, năuci şi psihopaţi, votând aceleaşi figuri şi aceeaşi rotire a cadrelor, perpetuând, acelaşi sistem politic haotic, care ştie să-şi ţină în lesă, prorprii săi cetăţeni. O altă înregimentare în actualul sistem politic nu schimbă cu absolut nimic lucrurile dar conduce în continuare la o dezvoltare obscură a societăţii şi la o degradare cultural-naţională.
O analiză obiectivă a administraţiei româneşti din ultimul deceniu indică o agresivă şi violentă  politizare a acesteia, pusă în practică de diferitele partide politice ajunse la putere, politizare care a generat în final o disoluţie a structurilor administraţiei publice. Consider că DEPOLITIZAREA INSTITUŢIILOR PUBLICE reprezintă cel mai important element al reformei din perspectiva consolidării democraţiei. Aceasta vine din nevoia unei reforme reale în administraţia publică, prin separea ei de palierul politic, pentru a evita ingerinţele politice în actul administrativ local şi judeţean. Avem nevoie de adevăraţi profesionişti şi nu de politruci care ajung în funcţii cheie doar pentru că au acelaşi numitor comun: sunt loiali membri de partid şi vajnici contributori la campaniile electorale.
De aceea, ieşirea din cămaşa de forţă a politicului, nu mai este o opţiune, ci o cerinţă, este o obligaţie, o deviză a noastră a tuturor. Trebuie să ne stabilim acest obiectiv, altfel, vom merge mereu la vot, în turmă, cu mintea aplatizată, distrugându-ne cu bună ştiinţă viitorul copiilor şi nepoţilor noştri care vor fi şi mai umiliţi şi mai subjugaţi. Să ne gândim foarte bine, măcar în al doisprezecelea ceas, ce viitor le alegem lor, ce viitor are această naţiune. Vă adresez şi prin intermediul acestei scrisori propunerea mea de a susţine DEPOLITIZAREA INSTITUŢIILOR PUBLICE şi vă solicit să oprim acest comerţ cu funcţiile publice practicat de Guvernul Ponta. Doar aşa putem fi singurii stapâni pe  mintea, conştiinţa şi voinţa noastră şi putem demonstra că DEPOLITIZAREA INSTITUŢIILOR PUBLICE este soluţia pentru un trai demn si decent.
Vă mulţumesc pentru atenţia acordată acestei probleme atât de importante şi sper că împreună putem schimba în bine societatea românească.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1201

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1246

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1282

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1214

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1374

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1510

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 1970

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1580

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1524

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1447

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1619

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1862

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3787

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3123

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6188