Primarii Judet

Statutul staţiunilor de interes naţional şi balnear, reglementat prin lege

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a participat, joi, 5 septembrie, la dezbaterile celei de-a IX-a ediţii a Bursei şi Forumului de Turism Balnear, care au avut loc în staţiunea Saturn. La eveniment au mai fost prezenţi ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, preşedintele ANT, Răzvan Filipescu, preşedintele FPTR, Mohammad Murad, preşedintele OPTBR, Nicu Rădulescu şi alţi reprezentanţi din turismul balnear, din ţară şi străinătate. În cadrul discuţiilor, edilul Mangaliei a reiterat sprijinul autorităţilor locale pentru cei care vor să investească în turism. "Cele şase staţiuni aferente Mangaliei sunt de interes naţional şi trebuie puse în valoare, îndeosebi pentru resursele naturale pe care le găsim în această zonă.

Avem zece izvoare termale cu proprietăţi curative însemnate, iar pentru cei care vor veni să investească în această zonă, municipalitatea va crea un pachet de facilităţi. De asemenea, îi asigur de toată deschiderea din partea autorităţilor locale", a precizat primarul Cristian Radu. La rândul său, ministrul Maria Grapini a menţionat că prin produsele definite la nivelul structurii pe care o conduce, turismul balnear ocupă primul loc şi a încurajat totodată patronatele din turism să ceară mai mult de la Guvern.

De asemenea, Maria Grapini a vorbit despre rezolvarea aspectului arhitectural al fiecărei staţiuni de interes naţional din ţară şi a mai precizat că se lucrează la o lege a turismului, care va reglementa şi activitatea din turismul balnear. " Este în regim de avizare un act legislativ care va reglementa statutul staţiunilor de interes naţional şi balnear. Astfel, proprietarii vor avea un termen de 12 luni pentru a-şi pune la punct clădirile şi spaţiul verde aferent. În caz contrar, se vor percepe amenzi pe suta de mp şi chiar expropierea, acolo unde legea prevede acest lucru. Exisă dreptul de proprietate, dar mai există şi dreptul de vecinătate care trebuie respectat", a precizat ministrul delegat pentru IMM-uri.
 
5 septembrie 2013                                                                                                  Biroul de presă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier la intersecția bulevardului Tomis cu strada Suceava. Două mașini implicate

22 Jan 2019 259

UPDATE. Oficial de la IPJ Constanța. Accident rutier pe DN39 în localitatea Lazu, județul Constanța în zona trecerii de pietoni

22 Jan 2019 722

Judeţul Constanţa. Injecţie letală. Aşa ceva nu s-a mai auzit. Cum se presupune că şi-ar fi ucis, tatăl, fiica

18 Jan 2019 881

Accident rutier grav pe DN 22 D, în apropierea localității Carcaliu din județul Tulcea. Elicopterul SMURD, chemat în ajutor (galerie foto)

16 Jan 2019 1955

UPDATE. Alertă pe Dunăre, în zona Cernavodă. O persoană a căzut de pe o barjă în apă. Pompierii, chemați în ajutor

16 Jan 2019 972

Accident rutier pe DN2A Crucea, județul Constanța. O persoană rănită

15 Jan 2019 1358

Accident rutier în Eforie Sud. Două autoturisme, implicate

15 Jan 2019 868

Cine este șoferița constănțeancă, prinsă cu 170 de kilometri la oră la volan. Cu cine mai era în mașină

13 Jan 2019 4599

Imagini de la eveniment Accident rutier cu victimă, pe strada Baba Novac din Constanța (galerie foto+video)

12 Jan 2019 3978

UPDATE. Accident rutier pe DN1. Mai multe victime, inclusiv copii. Implicate un microbuz și un autoturism

12 Jan 2019 378

Accident rutier la intrare în Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Cadrele medicale de la Ambulanță, chemate în ajutor (galerie foto)

11 Jan 2019 4191

Accident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpupșneanu din Constanța, zona Trocadero. Un pieton implicat (galerie foto)

11 Jan 2019 1265

Accident rutier în localitatea Dulcești, județul Neamț. Un autoturism s-a răsturnat. O victimă (galerie foto)

10 Jan 2019 333

Imagini de la eveniment. Accident rutier în intersecția de la Teatrul de Stat din Constanța. Două mașini implicate. Una s-a oprit într-o clădire (galerie foto+video)

08 Jan 2019 3509

UPDATE. Accident rutier în localitatea Cobadin, județul Constanța. Patru victime

07 Jan 2019 1175