Primarii Judet

Statutul staţiunilor de interes naţional şi balnear, reglementat prin lege

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a participat, joi, 5 septembrie, la dezbaterile celei de-a IX-a ediţii a Bursei şi Forumului de Turism Balnear, care au avut loc în staţiunea Saturn. La eveniment au mai fost prezenţi ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, preşedintele ANT, Răzvan Filipescu, preşedintele FPTR, Mohammad Murad, preşedintele OPTBR, Nicu Rădulescu şi alţi reprezentanţi din turismul balnear, din ţară şi străinătate. În cadrul discuţiilor, edilul Mangaliei a reiterat sprijinul autorităţilor locale pentru cei care vor să investească în turism. "Cele şase staţiuni aferente Mangaliei sunt de interes naţional şi trebuie puse în valoare, îndeosebi pentru resursele naturale pe care le găsim în această zonă.

Avem zece izvoare termale cu proprietăţi curative însemnate, iar pentru cei care vor veni să investească în această zonă, municipalitatea va crea un pachet de facilităţi. De asemenea, îi asigur de toată deschiderea din partea autorităţilor locale", a precizat primarul Cristian Radu. La rândul său, ministrul Maria Grapini a menţionat că prin produsele definite la nivelul structurii pe care o conduce, turismul balnear ocupă primul loc şi a încurajat totodată patronatele din turism să ceară mai mult de la Guvern.

De asemenea, Maria Grapini a vorbit despre rezolvarea aspectului arhitectural al fiecărei staţiuni de interes naţional din ţară şi a mai precizat că se lucrează la o lege a turismului, care va reglementa şi activitatea din turismul balnear. " Este în regim de avizare un act legislativ care va reglementa statutul staţiunilor de interes naţional şi balnear. Astfel, proprietarii vor avea un termen de 12 luni pentru a-şi pune la punct clădirile şi spaţiul verde aferent. În caz contrar, se vor percepe amenzi pe suta de mp şi chiar expropierea, acolo unde legea prevede acest lucru. Exisă dreptul de proprietate, dar mai există şi dreptul de vecinătate care trebuie respectat", a precizat ministrul delegat pentru IMM-uri.
 
5 septembrie 2013                                                                                                  Biroul de presă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei societăți vor livra alimente către Spitalul Militar Constanța (document)

18 Apr 2019 531

Constanța. Pieton, lovit pe bulevardul Tomis, în fața Liceului Internațional

18 Apr 2019 915

Constanța. Accident rutier la intersecția străzii Cumpăna cu bulevardul Aurel Vlaicu. Un copil, rănit

17 Apr 2019 804

FC Viitorul joacă la Ovidiu cu FCSB. Informaţii despre biletele de intrare la meci

17 Apr 2019 1043

Incendiu pe Aeroportul Băneasa din București. Un avion ar fi fost cuprins de flăcări

17 Apr 2019 784

UPDATE. Accident rutier în stațiunea Mamaia, zona Pasarelei de la Perla. O mașină s-a răsturnat (galerie foto+video)

17 Apr 2019 2939

UPDATE. Alertă la Paris. Un incendiu violent a izbucnit la Catedrala Notre Dame. Clădirea, mistuită de flăcări cu câteva zile înainte de Paștele Catolic

15 Apr 2019 1496

UPDATE. Imagini de la eveniment Accident rutier, cu o persoană încarcerată, la Anda din municipiul Constanța (galerie foto+video)

15 Apr 2019 4415

Accident rutier pe strada Baba Novac din Constanţa. Un pieton, rănit

15 Apr 2019 511

LIVE-VIDEO Imagini de la eveniment. Accident rutier pe podul de la Ovidiu, județul Constanța. Un autoturism s-a răsturnat. O victimă încarcerată (galerie foto+video)

14 Apr 2019 10104

UPDATE. LIVE -VIDEO Accident rutier pe DN2A în zona Aeroportului Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Un autobuz implicat. Sunt mai multe victime (galerie foto+video)

14 Apr 2019 10804

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din Constanța, zona ICIL. O victimă (galerie foto+video)

12 Apr 2019 3185

UPDATE. Accident rutier grav în județul Prahova. O dubiță s-a izbit violent de un copac. Un bărbat a murit și cei patru copii ai săi au ajuns la spital

12 Apr 2019 465

Accident rutier la ieșire din Constanța spre Ovidiu. O mașină a intrat într-un parapet

11 Apr 2019 661

Scandal între soți la Năvodari. Un bărbat a fost înjunghiat. Victima preluată de elicopterul SMURD (galerie foto+video)

10 Apr 2019 1109