RAJA - Comunicate

Comunicat RAJA - Miercuri, 11 Mai 2011

Astăzi, 11 mai 2011, Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Coreea, Im Han-taek, a efectuat o vizită oficială în judeţul Constanţa. Prima oprire a Excelenţei Sale a fost Staţia de Epurare Constanţa Nord, unde a fost întâmpinat de directorul general al SC RAJA SA Constanţa, Felix Stroe, care i-a prezentat tehnologia folosită la acest obiectiv pentru curățarea apelor menajere. Următoarea oprire a delegației a fost la Consiliul Județean Constanța, unde Excelența Sa a avut o întrevedere cu Președintele CJC - Nicușor Daniel Constantinescu. Programul a continuat cu o scurtă vizită la sediul central al SC RAJA SA Constanța, unde reprezentanții ambasadei au aflta mai multe despre compania constănțeană.

În cadrul discuţiilor purtate dintre Excelenţa Sa şi directorul general al SC RAJA SA Constanţa, Felix Stroe, s-a pus accent pe colaborarea strânsă dintre companii de renume din Coreea şi compania de apă constănţeană, precum şi pe posibilităţile de dezvoltare a acestor relaţii bilaterale. Directorul general al SC RAJA SA Constanţa a subliniat faptul că în ultimii doi ani între compania de apă şi agenţia guvernamentală coreeană, KOTRA, s-a instituit un parteneriat foarte puternic, iar SC RAJA SA beneficiază deja de tehnologie coreeană de ultimă generaţie. „În momentul de faţă, ca o premieră pentru România, la Staţia de epurare Constanţa Sud se montează o instalaţie bazată pe soluţia unei companii coreene - lider mondial în acest domeniu pentru gestionarea nămolurilor rezultate din procesul de epurare a apei. Prin această tehnologie gradul de extragere a nămolului este de 10-12%, adică din 100 litri de apă uzată rezultă 10-12 kg de nămol", a explicat Felix Stroe.

Un alt domeniu de colaborare dintre SC RAJA SA şi companiile coreene îl reprezintă energiile neconvenţionale. Potrivit directorului general Felix Stroe, în prezent se poartă discuţii cu companii puternice din Republica Coreea, care pot furniza echipamente pentru instalaţiile pe care le va dezvolta SC RAJA SA în domeniul energiei verzi, comparabile ca tehnologie cu cele ale firmelor de renume din Europa sau Statele Unite ale Americii, însă la preţuri imbatabile. Felix Stroe a anunţat că mâine, la Londra, o delegaţie a SC RAJA SA se va întâlni cu boardul director al Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru ultimele discuţii privind condiţiile acordării unui împrumut de 200 de milioane de euro direct către RAJA SA Constanţa pentru a dezvolta o capacitate de producere a energiei neconvenţionale. „Consumăm energie electrică de 1 milion de euro/lună, deşi s-au luat toate măsurile pentru limitarea acestui consum. Operarea a peste 5.000 km de conducte de apă şi canalizare, a peste 400 de foraje de mare adâncime şi a 12 staţii de epurare înseamnă însă un consum foarte mare de energie. Suntem foarte avansaţi în acest proiect, la finalizarea căruia vom avea, cel mai probabil, o capacitate dublă faţă de necesităţile noastre. O parte din energie o vom vinde, ceea ce ne va permite să achităm creditul fără alt efort financiar", a subliniat directorul general al SC RAJA SA.

Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Coreea în România s-a arătat impresionat de felul în care s-a dezvoltat compania constănţeană de apă: „Îi multumesc domnului Stroe pentru modul în care a dezvoltat compania. Ştiu că există relaţii de colaborare între RAJA şi companii coreene în domeniul apei, precum şi în domeniul energiilor neconvenţionale. Apreciez de asemenea efortul SC RAJA SA pentru continuarea colaborării cu companiile coreeene, iar companiile coreene au multe de făcut în ţara dumneavostră", a declarat Exceleţa Sa, domnul Im Han-taek.

Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Coreeea şi-a început misiunea în România în urmă cu două luni, iar vizita la Constanţa este prima sa în calitatea oficială pe care o reprezintă.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dacian Cioloș, față în față cu Klaus Iohannis, în cadrul unei întâlniri informale. Ce au discutat

22 Jan 2019 310

Militari din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină de la Babadag, în premieră în misiune în Afganistan

18 Jan 2019 997

„Inima Reginei Maria” cea mai recentă premieră a Teatrului de Stat Constanța revine să încânte publicul constănțean

17 Jan 2019 393

UPDATE. Întâlnire în premieră Simona Halep evoluează joi în turul secund la Australian Open

17 Jan 2019 442

Simona Halep a vorbit despre o colaborare cu Boris Becker. Ce schimbare vrea să facă sportiva

13 Jan 2019 419

„Călăuza tuturor drumurilor din România (Muntenia, Moldova şi Dobrogea)“ - D. Ch. Popescu-Ținteşti

13 Jan 2019 467

Medicii au efectuat patru transplanturi în 3 zile. Record medical pentru Europa de Est, în Brașov

13 Jan 2019 263

2018, un an memorabil pentru ZIUA de Constanța. În premieră, un cotidian regional, organizator de evenimente culturale de impact (galerie foto)

11 Jan 2019 681

UPDATE. Moment istoric. În premieră, România preia Președinția Consiliul Uniunii Europene. Înalte oficialități prezente la ceremonie

10 Jan 2019 431

Premieră în Poliţia din Constanţa! Totul se decide în luna martie

10 Jan 2019 1281

„Inima Reginei Maria” revine la Teatrul de Stat Constanța

07 Jan 2019 464

Premieră medicală realizată de medicii din Buzău

04 Jan 2019 337

Spitalul Judeţean Constanţa cumpără gaze naturale de la o societate din Bucureşti (document)

30 Dec 2018 428

Prim-ministrul Viorica Dăncilă îşi doreşte ca România să aibă o aeronavă oficială pentru deplasările externe ale demnitarilor

27 Dec 2018 249

Premierul Viorica Dăncilă "Nu mă aşteptam din partea preşedintelui României să jignească prim-ministrul, mai ales că este o femeie“

23 Dec 2018 303