Comunicat RAJA - Miercuri, 11 Mai 2011

Astăzi, 11 mai 2011, Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Coreea, Im Han-taek, a efectuat o vizită oficială în judeţul Constanţa. Prima oprire a Excelenţei Sale a fost Staţia de Epurare Constanţa Nord, unde a fost întâmpinat de directorul general al SC RAJA SA Constanţa, Felix Stroe, care i-a prezentat tehnologia folosită la acest obiectiv pentru curățarea apelor menajere. Următoarea oprire a delegației a fost la Consiliul Județean Constanța, unde Excelența Sa a avut o întrevedere cu Președintele CJC - Nicușor Daniel Constantinescu. Programul a continuat cu o scurtă vizită la sediul central al SC RAJA SA Constanța, unde reprezentanții ambasadei au aflta mai multe despre compania constănțeană.

În cadrul discuţiilor purtate dintre Excelenţa Sa şi directorul general al SC RAJA SA Constanţa, Felix Stroe, s-a pus accent pe colaborarea strânsă dintre companii de renume din Coreea şi compania de apă constănţeană, precum şi pe posibilităţile de dezvoltare a acestor relaţii bilaterale. Directorul general al SC RAJA SA Constanţa a subliniat faptul că în ultimii doi ani între compania de apă şi agenţia guvernamentală coreeană, KOTRA, s-a instituit un parteneriat foarte puternic, iar SC RAJA SA beneficiază deja de tehnologie coreeană de ultimă generaţie. „În momentul de faţă, ca o premieră pentru România, la Staţia de epurare Constanţa Sud se montează o instalaţie bazată pe soluţia unei companii coreene - lider mondial în acest domeniu pentru gestionarea nămolurilor rezultate din procesul de epurare a apei. Prin această tehnologie gradul de extragere a nămolului este de 10-12%, adică din 100 litri de apă uzată rezultă 10-12 kg de nămol", a explicat Felix Stroe.

Un alt domeniu de colaborare dintre SC RAJA SA şi companiile coreene îl reprezintă energiile neconvenţionale. Potrivit directorului general Felix Stroe, în prezent se poartă discuţii cu companii puternice din Republica Coreea, care pot furniza echipamente pentru instalaţiile pe care le va dezvolta SC RAJA SA în domeniul energiei verzi, comparabile ca tehnologie cu cele ale firmelor de renume din Europa sau Statele Unite ale Americii, însă la preţuri imbatabile. Felix Stroe a anunţat că mâine, la Londra, o delegaţie a SC RAJA SA se va întâlni cu boardul director al Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru ultimele discuţii privind condiţiile acordării unui împrumut de 200 de milioane de euro direct către RAJA SA Constanţa pentru a dezvolta o capacitate de producere a energiei neconvenţionale. „Consumăm energie electrică de 1 milion de euro/lună, deşi s-au luat toate măsurile pentru limitarea acestui consum. Operarea a peste 5.000 km de conducte de apă şi canalizare, a peste 400 de foraje de mare adâncime şi a 12 staţii de epurare înseamnă însă un consum foarte mare de energie. Suntem foarte avansaţi în acest proiect, la finalizarea căruia vom avea, cel mai probabil, o capacitate dublă faţă de necesităţile noastre. O parte din energie o vom vinde, ceea ce ne va permite să achităm creditul fără alt efort financiar", a subliniat directorul general al SC RAJA SA.

Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Coreea în România s-a arătat impresionat de felul în care s-a dezvoltat compania constănţeană de apă: „Îi multumesc domnului Stroe pentru modul în care a dezvoltat compania. Ştiu că există relaţii de colaborare între RAJA şi companii coreene în domeniul apei, precum şi în domeniul energiilor neconvenţionale. Apreciez de asemenea efortul SC RAJA SA pentru continuarea colaborării cu companiile coreeene, iar companiile coreene au multe de făcut în ţara dumneavostră", a declarat Exceleţa Sa, domnul Im Han-taek.

Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Coreeea şi-a început misiunea în România în urmă cu două luni, iar vizita la Constanţa este prima sa în calitatea oficială pe care o reprezintă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 513

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 561

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 443

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa Tenorii Alin Stoica, Ştefan von Korch şi Vlad Miriţă concertează în turneul „3 voci magnifice”

10 Apr 2024 552

Baschet CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou

10 Apr 2024 429

Baschetbaliștii de la CSM Constanța au învins CSM Corona Brașov și se pregătesc de play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Apr 2024 778

Spectacol în premieră, la Teatrul Jean Bart din Tulcea - „Scrisoarea unei necunoscute”, de Stefan Zweig

04 Apr 2024 625

Procurorul general îi solicită preşedintelui Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Iliescu în dosarul Mineriadei din iunie 1990

03 Apr 2024 715

Premieră pentru justiția din Dobrogea! Curtea de Apel Constanța analizează mâine cererea de strămutare a dosarului tragediei de la 2 Mai!

31 Mar 2024 849

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 912

Camera Deputaților a numit 10 membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

28 Mar 2024 484

Loteria Română a lansat o platformă prin care pot fi achiziționate bilete la cele mai cunoscute jocuri

25 Mar 2024 882

Centrul pentru incluziune socială a romilor, reactivat la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 1133

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 819

CSM Constanța Baschetbalistele, o nouă mare performanță. Au cucerit Cupa României! „Un succes istoric“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 1394