Voceaconstantei.ro Cozonac à la P`tite France

Nicio sărbătoare nu poate fi lipsită de tradiţionalul cozonac.

Chef Gheorghe Murguleţ şi chef Victor Berger de la Restaurantul P`tite France ne învaţă cum să preparăm cozonacul cu accente franţuzeşti.

Pentru cinci cozonaci avem nevoie de:

1,5 kg făină,
90 gr. drojdie
30 gr. sare
zece ouă
100 ml lapte
2 păstăi de vanilie
2 cl rom
350 gr. de unt

Se amestecă totul şi se lasă la dospit. Umplutura se face cu multă nucă, puţin rumenită în prealabil, nutella şi coajă de portocale.
Cozonacii se pun în tăvi şi se lasă la dospit până îşi dublează volumul. Se coc la 170 grade până încep să se rumenească.
Poftă bună!

Sursa: Voceaconstantei.ro

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.