Umplutura de orez pentru pasca

Ingrediente:

250 g orez, 1/2 baton vanilie, 1,5 l lapte, 100 g stafide, 6 oua, 150-200 g zahar, sare


Mod de preparare:

Se fierbe laptele cu vanilia. Se alege orezul, se spala, se pune in apa calda si se lasa un sfert de ora sa se umfle, apoi se pune in laptele cu vanilie, la care se adauga si un virf cutit sare si se lasa sa fiarba incet. Cind orezul este aproape fiert se adauga zaharul si se lasa sa mai fiarba pina cind orezul este fiert bine. Se da deoparte, sa lasa sa se racoreasca, se pun stafidele, galbenusurile, albusurile spuma, se amesteca usor si se aseaza peste foaia de pasca din tava. Se da la cuptor.

Sursa: http://www.retete-bune.com/


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Pișcoturi (rețetă interbelică)

22 May 2022 1815

Ouă în sos de roșii (rețetă video)

27 Jun 2017 4133

Ouă în sos de roşii (reţetă video)

27 Apr 2017 6675

LauraAdamache.ro Tiramisù cu ananas

26 Jun 2016 4432