Primul centru de reabilitare respiratorie deschis de Rompetrol la Constanța

Grupul Rompetrol, prin programul său naţional de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare” a susţinut înființarea primului centru de reabilitare respiratorie, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, ce va deservi zona de sud-est a țării. Valoarea lucrărilor realizate cu sprijinul Rompetrol a fost de 100.000 RON.
 
“Susținem de mulți ani comunitatea din Constanța, fiind una dintre zonele unde Rompetrol are operațiuni extinse– rafinaria, stații și peste 3000 de angajați. Angajamentul nostru față de aceasta zonă este unul pe termen lung, și se manifestă prin proiecte ample, sustenabile, ca acesta de la Spitalul de Pneumoftiziologie, pentru beneficiul cât mai multor persoane”, declară Azamat Zhangulov, Vicepreședinte Senior al Grupului Rompetrol.
 
Beneficiarii direcți sunt persoanele cu boli respiratorii grave, care întrunesc indicațiile introducerii într-un program de recuperare, din județul Constanța (peste 1000 de pacienți doar în 2013) și județele limitrofe, aferente zonei de SE a țării.
 
Lucrările pentru amenajarea unității de recuperare respiratorie au fost realizate în perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014 și au constat în reabilitarea mansardei dezafectate și compartimentarea spațiului existent. Astfel au fost create săli de kinetoterapie, grupuri sanitare, cabinete medicale și dotate cu mobilier medical și aparatură specifică: biciclete ergonomice, covoare rulante, aparate multifuncționale, set greutăți etc.
 
Proiectul a fost realizat prin contribuția voluntară a personalului spitalului (peste 20 de angajați), sprijiniți de arhitecți și Consiliul Județean Constanța ca partener de proiect instituțional.
 
“În Romania se consideră că trăiesc aproximativ 1 milion de pacienți cu bronhopneumopatie cronică obstructivă și tot atâția astmatici. Astăzi, tratamentul medicamentos nu mai este suficient pacientului cu infirmitate respiratorie. Acesta are nevoie de un ansamblu de măsuri complementare şi progresive, care să vizeze ameliorarea condiţiei clinice şi a condiţiei fizice globale a pacientului cu boli obstructive. Prin colaborarea cu Rompetrol și finalizarea proiectului, pentru beneficiul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, dăm o șansă la o viață mai bună pacienților cu boli respiratorii cronice, care sunt așteptați în sala de kinetoterapie dotată cu aparatura specifică.” – Dr. Erdin Borgazi, manager spital.
 
Parteneriatul Grupul Rompetrol – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a vizat unul din cele 16 proiecte de CSR, din domeniul sănătate și protecția mediului, selectat pentru implementare în 2013, dintr-un total de 218 aplicații primite pe website-ul programului Împreună pentru fiecare.
În Constanța, în ultimii 5 ani, prin acest program au fost realizate proiecte comunitare a caror valoare depășește 700,000 RON, dintre care amintim – reabilitarea centrului de formare și pregătire în descarcerarea și asistență medicală de urgență din cadrul detașamentului de pompieri Palas, amenajarea și dotarea primului cabinet stomatologic școlar în Năvodari, dotarea cu panouri solare a Școlii Grigore Moisil din Năvodari, etc.
 
Despre “Împreună pentru fiecare”:

Programul de responsabilitate socială început în 2009 este destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin  iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului. De la debutul “Împreună pentru fiecare”, în perioada 2009 – 2013, compania a alocat pentru dezvoltarea a 86 de proiecte peste 1.250.000 USD, în toate regiunile ţării, pentru beneficiul direct și indirect al 300.000 de persoane.
 
Departamenul de Comunicare şi Relaţii Publice
Grupul Rompetrol

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 679

Recurs în dosarul dintre Arhitectura Plus SRL,firma fondată de actualul arhitect șef al municipiului vs. primarul Constanței

14 Mar 2024 723

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 986

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 742

Programul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 februarie 2024

31 Jan 2024 935

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 932

Tribunalul amână procesul deschis de un investitor imobiliar din Constanța pentru anularea unei hotărâri CLC pentru Tomis Nord

20 Jan 2024 644

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1180

Cimitir nou în municipiul Mangalia. La cât este estimată investiția?

27 Dec 2023 1001

De ce sa apelezi la o agenție de web design?

08 Dec 2023 639

In memoriam Ion Mincu, arhitectul care a elaborat planurile pentru restaurarea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Constanța

05 Dec 2023 885

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 1220

UPDATE Muzeul de Artă Constanța, gazdă pentru Bienala de Arhitectură Dobrogeană! Harry Tavitian, invitat special (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 1401

Declarații de avere Averea și interesele lui Dan Petre Leu. Apartamentul din Eforie Nord, achiziționat de când a devenit arhitect șef al municipiului Constanța (DOCUMENT)

31 Oct 2023 1703

Arhitectul-șef al județului Constanța s-a transferat la primăria Năvodari. Cine exercită atribuțiile cu caracter temporar? (DOCUMENTE)

03 Oct 2023 5439