Patru sporturi de iarna care iti mentin sanatatea

Iarna este de multe ori perioada in care ne relaxam in familie si ne bucuram de un repaus binemeritat, insa este important sa tinem cont de faptul ca mesele de sarbatori sunt tot mai bogate in grasimi si zaharuri, iar aceasta cere de la sine o activitate fizica constanta si multa miscare. Vestea buna este ca iarna este prilejul ideal de a incerca un nou sport care te va mentine in forma si mai mult decat atat, va aduce beneficii variate intregului organism. Avantajul desfasurarii activitatilor fizice pe timp de iarna este ca datorita zapezii, efortul depus este mai mare, ceea ce ajuta la fortificarea inimii si a intregului sistem cardio-vascular.

    Patinajul - esteun sport ce implica mai multe exercitii si miscari care ajuta la coordonare, imbunatatirea echilibrului si a flexibilitatii si simultan creste rezistenta corpului si a musculaturii. Patinajul este de asemenea si o modalitate de eliberare a stresului si de redobandire a echilibrului emotional, cercetarile dovedind beneficiile de ordin mental pe care acesta le aduce. Mai mult decat atat, acest sport prezinta aceleasi avantaje ca si jogging-ul, deoarece intareste si modeleaza muschii inferiori ai corpului si ajuta la arderea rapida a caloriilor.

    Schiatul – este unul dintre putinele sporturi care implica activitatea tuturor muschilor corpului. Schiatul asigura dezvoltarea armonioasa in special a muschilor abdominali si ai picioarelor, intretinand si aportul de oxigen si nutrienti. Acest sport imbunatateste gradul de oxigenare si mareste capacitatea plamanilor, iar datorita temperaturii scazute organismul lucreaza de doua ori mai intens pentru a-si pastra caldura. In functie de nivelul de intensitate si greutatea corporala, in timpul a 6 ore de schiat organismul poate arde pana la 3000 calorii si pierde pana la 5 kilograme intr-o saptamana. In plus, beneficiile acestei activitati se extind si la cresterea imunitatii si ameliorarea starilor depresive.

    Snowboarding-ul - este un sport intens ce presupune schimbari rapide de directie, ajutand astfel la mentinerea flexibilitatii si echilibrului. Snowboarding-ul este mai usor de invatat decat schiatul, intareste in special grupele inferioare de muschi si cei abdominali, iar o ora de astfel de distractie pe partie ajuta la arderea a 450 de calorii. Practicarea acestui sport s-a dovedit a avea multiple beneficii cardio-vasculare si de reducere a anxietatii. Astfel, organismul elibereaza endorfine, substantele corpului responsabile pentru fericire si buna dispozitie, intretinand sanatatea mentala prin reducerea nivelului de stres.

    Jogging – nu este neaparat un sport de iarna, insa alergatul pe zapada si faptul ca trebuie sa fii atent ca sa eviti zonele cu pojghita de gheata duc la o ardere a caloriilor mai intensa, aproximativ 100 de calorii la un kilometru si jumatate. Se considera ca un program regulat de jogging poate mari speratţa de viaţă cu 6 ani pentru un bărbat şi cu 5 ani pentru o femeie.

In practicarea oricarui sport de iarna este important sa evitati suprasolicitarea ce poate provoca deshidratarea sau febra musculara. Tocmai de aceea, se recomanda consumul de bauturi calde pe parcursul zilei, o alimentatie sanatoasa bogata in nutrienti, dar si administrarea suplimentelor de stimulare a imunitatii si de intarire a organismului.

Avand la baza ingrediente naturale cu rol esential in cresterea rezistentei corpului: laptele colostru (colostru bovin), lactoferina si Vitamina C, Activit Imuno Forte de la Ropharma reduce incidenta complicatiilor in diverse afectiuni datorita rolului sau antiviral, antibacterian, antiparazitar, antifungic, imbunatateste starea generala in caz de alergii si inflamatii, are rol probiotic si antioxidant, neutralizand actiunea radicalilor liberi raspunzatori de efectele nocive asupra organismului. In plus, Lactoferina din compozitia Activit Imuno Forte este o proteina multifunctionala care, impreuna cu imunoglobulinele G naturale din colostru, stimuleaza imunitatea si creste rezistenta organismului.
Activit Imuno Forte este disponibil in farmaciile Ropharma din toata tara, dar si online pe www.ropharma-healthcare.ro la pretul de 24,61 lei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimbări de temperatură în Dobrogea. Prognoza meteo pentru zilele următoare

24 Mar 2024 595

Vremea în Dobrogea în acest final de săptămână. Temperaturi la malul mării

15 Mar 2024 682

Vremea în Dobrogea la început de săptămână. Temperaturi la malul mării

03 Mar 2024 568

Vremea în Dobrogea zilele următoare. Meteorologii anunță creșteri de temperatură

20 Feb 2024 534

Schimbări bruște de vreme. Ce ne așteaptă în prima parte a lunii martie

18 Feb 2024 2975

ISU Harghita Bilanț

13 Feb 2024 345

Zi tipică de primăvară în toată țara. Iată ce temperatură s-a înregistrat astăzi la Constanța

09 Feb 2024 768

Un nou val de ger lovește România. La ce să ne așteptăm din punct de vedere meteorologic?

28 Jan 2024 1159

Doi morți și zeci de persoane dispărute, în urma unei alunecări de teren din China

22 Jan 2024 572

La orele dimineții Ceață și vreme friguroasă, la Constanța (FOTO+VIDEO)

22 Jan 2024 827

Ninge la Constanța! După o zi cu temperaturi de primăvară, revine iarna la malul mării (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Jan 2024 1328

Moment muzical în fața Cazinoului din Constanța. Fost concurent de la Vocea României își etalează talentul (VIDEO)

19 Jan 2024 1630

Meteo Constanța Lapoviță și ninsoare la Constanța. Autospeciale cu sărăriță, pregătite să acționeze

19 Jan 2024 1299

Vremea în Dobrogea în intervalul 17-19 ianuarie. Temperaturi la malul mării

16 Jan 2024 720

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

15 Jan 2024 384