Zentiva lanseaza Trombex ®, primul generic de clopidogrel pe piata romaneasca

Comunicat de presă
Bucureşti, 28 ianuarie 2010

Zentiva lansează Trombex ®, primul generic de clopidogrel pe piaţa românească

ü Aterotromboza reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial (52%), cauzând mai multe decese decât cancerul, bolile infecţioase şi cele de plămâni.
ü România se situează între primele locuri în Europa în ceea ce priveşte incidenţa bolilor cardiovasculare.

Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis, lansează medicamentul Trombex ® (clopidogrel), primul generic de clopidogrel de pe piaţa românească (exclusiv eliberat în baza recomandării medicului şi a prescripţiei medicale). Tratamentele cu clopidogrel se administrează la pacienţii cu sindrom coronarian acut, precum şi la cei cu accident vascular cerebral ischemic sau cu boală arterială periferică dovedită. Trombex ® va beneficia mâine de o lansare ştiinţifică în cadrul Forumului cardiovascular Zentiva, eveniment care se doreşte a deveni o tradiţie pentru comunitatea medicală românească.

Grupul sanofi-aventis răspunde nevoilor pacienţilor cu infarct miocardic sau cu accident vascular cerebral din România, aducând alături de medicamentul original (Plavix ®) şi genericul de clopidogrel (Trombex ®). Plavix ® şi-a confirmat eficacitatea şi siguranţa de-a lungul timpului, având o experienţă de peste 10 ani şi peste 100 milioane de pacienţi trataţi în toată lumea. Trombex ® dă o şansă tuturor pacienţilor cu aterotromboză, având garanţia calităţii şi avantajul accesibilităţii.

„Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces, în întreaga lume. În momentul de faţă, România se situează în mod îngrijorător între primele locuri la nivel mondial în ceea ce priveşte incidenţa bolilor cardiovasculare, precum şi rata de mortalitate de cauză vasculară. În acest context, este extrem de important atât tratamentul preventiv al pacienţilor cu risc cardiovascular, cât şi tratamentul pacienţilor care au suferit un eveniment vascular major (infarct de miocard, accident vascular cerebral), în conformitate cu recomandările ghidurilor actuale de specialitate”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe-Andrei Dan.

Aterotromboza reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, fiind responsabilă de aproximativ jumătate din decesele de pe glob. În toată lumea, 17 milioane de oameni suferă de aterotromboză. În fiecare an, în Europa şi în SUA, 10 milioane de oameni suferă un infarct acut de miocard, 1,2 milioane de oameni suferă un accident vascular cerebral şi 16,8 milioane de oameni sunt afectaţi de boală arterială periferică.

Aterotromboza ameninţă viaţa pacienţilor prin producerea unor evenimente vasculare majore precum infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral ischemic sau decesul de cauză vasculară. Riscul dezvoltării aterotrombozei este influenţat de vârstă, predispoziţia genetică, dar şi de stilul de viaţă (fumatul, obezitatea, sedentarismul). Prevenţia evenimentelor aterotrombotice şi reducerea riscului cardiovascular pot fi realizate prin controlul factorilor de risc (renunţarea la fumat, controlul tensiunii arteriale, dieta sănătoasă combinată cu scăderea în greutate, activităţile fizice practicate regulat), în asociere cu terapii medicamentoase, în cadrul cărora agenţii antitrombotici joacă un rol extrem de important.

“Am lansat Trombex ® pe piaţa românească la sfârşitul anului trecut, ca răspuns la o nevoie reală a pacienţilor. În acest moment, Grupul sanofi-aventis pune la dispoziţia pacienţilor un portofoliu complet de tratare a afecţiunilor cardio-vasculare şi suntem în permanenţă preocupaţi de îmbunătăţirea soluţiilor oferite. Astfel, oferim o şansă la viaţă unui număr cât mai mare de oameni“, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis România.

“Proiectul Forumului cardiovascular Zentiva a fost lansat pentru că dorim să ţinem strâns legătura cu comunitatea medicală românească, în vederea identificării de soluţii de tratament eficiente şi accesibile, perfect adaptate nevoilor pacienţilor. Astfel, ne reconfirmăm angajamentul de a ne implica activ în programe de informare, educare, depistare şi tratament în domeniul afecţiunilor cardiovasculare”, a declarat Dr. Sorin Iancu, Marketing Manager Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis.

Despre Forumul cardiovascular Zentiva
Lansat anul acesta, evenimentul se doreşte a deveni unul de tradiţie, de dezbatere a problemelor de interes din domeniul cardiovascular, la care să participe comunitatea medicală, reprezentanţi ai companiei şi ai autorităţilor de sănătate publică. Fiecare ediţie a Forumului va avea un subiect central. În acest an, subiectul va fi prevenţia secundară a evenimentelor aterotrombotice.

Despre Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis
Zentiva este parte a Grupului sanofi-aventis începând cu luna martie 2009.
Portofoliul de produse al companiei acoperă o gamă largă de arii terapeutice, însă se concentrează asupra bolilor cardiovasculare, afecţiunilor inflamatorii, durerii, infecţiilor şi bolilor sistemului nervos central, precum şi asupra bolilor gastrointestinale şi urologice.

Despre sanofi-aventis
Sanofi-aventis, lider mondial în producţia de medicamente, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluţii terapeutice pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor oamenilor. Sanofi-aventis este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY). Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.sanofi-aventis.com .

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trafic îngreunat pe Autostrada A2 București - Constanța!

25 Apr 2024 262

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 339

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe centura București

25 Apr 2024 193

Un copil a fost lovit de mașină în municipiul Constanța

25 Apr 2024 619

Accident rutier la ieșirea din Gălbiori, județul Constanța. Un tir încărcat cu piatră s-a răsturnat!(Galerie FOTO)

25 Apr 2024 620

Accident rutier în stațiunea Mamaia! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

24 Apr 2024 614

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 783

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 6 Craiova-Strehaia,

24 Apr 2024 290

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 577

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 542

UPDATE Năvodari Accident rutier - copil aflat pe bicicletă, rănit

23 Apr 2024 936

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 857

IGPR Infotrafic Circulație îngreunată pe DN 2

22 Apr 2024 245

Accident rutier în zona Taberei Năvodari! Două autoturisme, implicate (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 831

„Suntem cu 2 Mai puțini“ Manifest organizat în Piața Ovidiu din Constanța în memoria celor doi tineri uciși în tragicul accident de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 946