10 alimente delicioase bogate în vitamina C


Ştim cu toţii că vitamina C este importantă pentru păstrarea sănătăţii şi îmbunătăţirea sistemului imunitar, iar cea mai indicată cale prin care să îţi iei aportul de vitamina C este cea naturală, prin consumul de alimente bogate în această vitamină. Primăvara, foarte mulţi dintre noi suferim de deficienţe de vitamina C, de aceea am ales cele mai deicioase fructe cu un conţinut bogat de vitamine, pentru păstra echilibrul dietei noastre.
Cireşele sunt bogate în vitamina C şi prin consumul lor poţi preveni infecţiile. Au, de asemenea, capacitatea de a îmbunătăţi sistemul imunitar şi calitatea somnului. Le poţi mânca crude sau în sucuri, în combinaţie cu alte fructe.
Castraveţii conţin o mare cantitate de apă, potasiu, dar şi vitamina C şi sunt excelenţi în prevenirea balonărilor.
Ardeii graşi roşii sunt dulci în mod natural, având un nivel redus de zahăr în compoziţie. Un singur ardei gras garantează aportul de vitamina C chiar în cantităţi mai mari decât prevede doza zilnică recomandată.
Portocalele sunt cele mai cunoscute surse de vitamina C. Conţin, de asemenea, 60% din doza recomandată de calciu.
Morcovii sunt o excelentă sursă de beta-caroten, fibre, magneziu şi vitamina C. Mâncând morcovi îţi îmbunătăţeşti sistemul imunitar, îţi păstrezi sănătatea ochilor şi controlezi nivelul glucozei din sânge.
Roşiile conţin vitamina C şi antioxidantul numit licopeină. Pentru a beneficia de efectele benfice pentru sănătate, consumă-le în varianta lor naturală, crude.
Ananasul contribuie şi el la apotrul de vitamina C. Conţine, de asemena, enzime cu rol în facilitarea procesului digestiv şi reducerea balonării. Conţine, în schimb, o cantitate mai mare de zahăr, comparativ cu celelalte alimente bogate în vitamina C.
Salata verde este o excelentă sursă de vitamina C, A, K şi acizi graşi omega 3. În plus, nu conţine niciun gram de grăsime.
Napii sunt bogaţi în vitamina C, săraci în carbohidraţi şi sunt cunoscuţi drept legumele anti-virale, protejându-te de răceli.
Fructele de pădure au o cantitate redusă de zahăr, dar sunt o imporatntă sursă de vitamina C şi antioxidanţi. Toate acestea fructe au un rol important în îmbunătăţirea sistemului imunitar, dar şi pentru păstrarea sănătăţii inimii, creierului şi digestiei. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție la Constanța! 9 ani de închisoare pentru un tânăr care a furat o ciocolată și tabletă de vitamina C! Cum s-a ajuns la această pedeapsă

19 Nov 2023 2500

10 semne că îți lipsește Vitamina C din organism. Ce spune nutriționistul

04 Mar 2023 2713

Pepenele roșu este o sursă excelentă de vitamina A

25 Jun 2022 1590

Beneficiile și efectele terapeutice ale urzicilor

24 Jun 2022 1385

Nutritionista Mihaela Bilic Care sunt cele mai bune surse de magneziu, un mineral indispensabil funcționării optime a organismului

09 May 2022 3680

Ziua de 01 mai în istorie Ziua Limonadei. Rețeta simplă a unui sirop pentru limonadă

01 May 2022 1699

Broccoli conține un complex de vitamine și minerale

29 Apr 2022 1891

Nutriționistul Mihaela Bilic Drobul, preparatul tradițional de Paște, dietetic și bogat în vitamine, fier, zinc și seleniu

22 Apr 2022 1589

6 aprilie - Ziua Vitaminei C

04 Apr 2022 1324

Vitamina C- ce este de fapt și care este rolul său în organism

22 Feb 2022 2317

De ce dăm vina pe mâncare atunci când ne îmbolnăvim......în loc să ne întrebăm cât și cum am dormit?!

10 Feb 2022 2621

#ConstanțaEste Bine 365 zile de sărbătoare în 2022. Ziua 39 - 8.02.2022. Astăzi sărbătoresc norii

08 Feb 2022 1584

Care este fructul care previne bolile de inimă. Are multe vitamine!

14 Dec 2021 2139

Utilizări și fapte despre portocale pe care nu le știai

22 Nov 2021 2585

CentrulNatura.ro Custard Apple, un fruct excelent împotriva sindromului de oboseală cronică

23 Oct 2021 2930