Banala rostopască, cel mai eficient remediu pentru afecţiunile ficatului

Deşi este rar menţionată ca plantă terapeutică, rostopasca este folosită încă din antichitate pentru proprietăţile sale curative, garantând tratarea a numeroase afecţiuni. Utilizată sub formă de infuzie (ceai), suc, pulbere sau tinctură, această plantă este recomandată în special pentru tratarea afecţiunilor ficatului, garantând curăţarea acestuia. De asemenea, s-a dovedit că proprietăţile sale curative acţionează în tratarea fibromului uterin, a tumorilor benigne şi maligne şi a afecţiunilor pielii (precum negii).
În cazul bolilor hepatice, rostopasca este cel mai potrivit remediu. Poate trata hepatita A, hepatita B şi chiar ciroza hepatică. Acţionează şi asupra inflamaţiilor vezicii biliare determinate de drenarea defectuoasă a bilei. Cel mai eficient tratament cu rostopască în cazul bolilor de ficat se realizează prin administrarea de 0.5 grame de  pulbere, de patru ori pe zi, în cure de 21 de zile, cu pauze de aproximativ o săptămână. În uzul intern, s-a dovedit că poate combate spasmele digestive, dischinezia biliară, indigestia, migrenele, herpesul bucal şi genital şi pancreatita.
Atenţie, supradoza de rostopască poate duce la gastroenterită, tuse, probleme de respiraţie, spasme digestive, paralizie temporară şi tulburări cardiace. Planta uscată este varianta cea mai puţin toxică, dar este indicat ca administrarea să se facă la îndrumarea unui medic. Este contraindicată copiilor şi femeilor însărcinate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Remedii în tratarea bătăturilor

01 Apr 2021 2636

Rostopasca, o plantă recomandată pentru sănătatea pielii și a ficatului

17 Aug 2019 4348

Sănătate Despre planta eficientă în toate tipurile de hepatită

22 Mar 2016 1657

Remediu natural în numeroase afecţiuni Rostopasca şi sănătatea

08 Sep 2015 2142

Sănătate Rostopasca, o plantă cu multiple proprietăţi curative

27 Jul 2015 2802

Sănătate Rostopasca, leacul ideal pentru multe afecţiuni

13 Mar 2015 3877

Tinctura de rostopască şi beneficiile sale

20 Oct 2014 5732

Tratamente naturiste pentru negi

05 Sep 2014 4980