18 Mar, 2014 17:59
1166
Mariana BURLIBASA
S-a demonstrat că indivizii care consumă cantităţi considerabile de firbe au un risc mai scăzut de dezvoltare a unor afecţiuni precum hipertensiunea, diabetul, obezitatea, bolile gastrointestinale şi cele de inimă.
Fibrele joacă un rol extrem de important şi în digestie. De exeplu, fibrele solubile, adică cele din castraveţi, fasole sau alune se transformă, după ingerare, într-o textură gelatinoasă ce va încetini procesul de digestie. Astfel senzaţia de saţietate va persista pentru o perioadă mai îndelungată de timp. De aceea este indicat consumul lor în curele de slăbire.
Fibrele insolubile întânlite în morocvi, fasole verde şi ţelină nu se dizolvă în stomac, dar în felul acesta ajută la eliminarea mai rapidă a celorlalte alimente mâncate. Deşi unele conţin mai multe fibre solubile decât insolubile, majoritatea fructelor şi legumelor au în compoziţie ambele tipuri de fibre. Introducând mai multe alimente bogate în fibre în dieta ta, vei elimina în mod natural senzaţia de foame şi astfel, vei preveni obezitatea. Acestea sunt cunoscute şi pentru capacitatea de a elimina toxinele din organism, toxine ce sunt responsabile de sănătatea întregului corp, dar în special, a pielii.
Pentru suplimentarea cantităţii de fibre consumate este indicat să alegeţi fructele şi legumele proaspete şi să evitaţi produsele prcesate.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: