Sanatate

Sfecla roşie, sănătate pentru întregul organism


Sfecla este o excelentă sursă de nutrienţi cu proprietăţi de antiinflamator, antioxidant şi detoxifiant.
Conţine vitamina C, fibre, potasiu(esenţial pentru sănătatea masei musculare) şi mangan (cunoscut pentru capacitatea de a păstra sănătatea oaselor, a ficatului, a rinichilor şi a pancreasului). În plus, sfecla este bogată în vitamina B9, cunoscută şi sub denumirea de acid folic, ce joacă un rol important în controlarea riscului de apariţie a malformaţiilor, la naştere.
Conţine nutrienţi importanţi, cu rol în scăderea presiunii arteriale, poate preveni apariţia cancerului şi a infecţiilor şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar. Adăugând acest aliment dietei, devii mai puţin vulnerabil la dezvoltarea afecţiunilor transmisibile pe calea aerului.
Atenţie, însă, sfecla este leguma cu cea mai mare cantitate de zahăr, deci trebuie consumată cu moderaţie pentru a beneficia de toate efectele benefice pentru sănătate.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sfecla ameliorează anemia și bolile sângelui

10 Jan 2019 186

Sfecla roșie este un eficient leac împotriva unor afecțiuni grave

18 Dec 2018 274

Rădăcina de sfeclă roșie face minuni în cazul cancerului de prostată sau de sân

10 Dec 2018 315

Sfecla roșie are efecte benefice în cazul problemelor digestive

19 Nov 2018 174

Sfecla roșie consumată în mod regulat previne și tratează leucemia

26 Sep 2018 336

Sucul de sfeclă roşie, miraculos pentru ficat şi bolile digestive

12 Sep 2018 538

Parodontoza poate fi combătută cu ajutorul sfeclei roșii

05 Sep 2018 431

lauraadamache.ro Salata de paste cu sardine

18 Aug 2018 679