Buletin de presa - 28.05.2009

MINISTERUL  ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI ROMANE
SECTIA   REGIONALA   DE   POLITIE   TRANSPORTURI CONSTANTA
Tel . FAX :  0241.665001                                                                 
Constanţa, 28 mai 2009

BULETIN  DE PRESĂ

In ultimele 24 de ore, unităţile şi subunităţile de poliţie feroviară şi navală din teritoriu au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare si soluţionare a evenimentelor sesizate, efectuând acţiuni in vederea prevenirii si combaterii comiterii faptelor cu violenţă, descoperirea furturilor de bunuri din zona de competenţă, identificarea persoanelor ce călătoresc fraudulos pe trenurile de călători si prevenirea furturilor din bagajele călătorilor, respectiv asigurarea liniştii si ordinii publice au fost înregistrate mai multe evenimente, după cum urmează:
 1. La data de 27.05.2009, ora 06.00, lucratorii Postului de Politie TF Tandarei au fost sesizati, despre faptul ca o persoana de sex barbatesc de etnie rroma i-a sustras un laptop marca „Dell Inspiron 1525” seria W433D de culoare neagra cu capac gri, in timp ce calatorea cu trenul A8186-1, care circula pe relatia de cale ferata Iasi-Constanta, pana la oprirea in Statia CFR Tandarei, profitand de faptul ca acesta a atipit.
 In urma cercetarilor si verificarilor efectuate, lucratorii postului au identificat autorul furtului in persoana numitului D.PRINTU, de 20 ani, din orasul Tandarei, jud. Ialomita, fara ocupatie si cu antecedente penale, care a fost recunoscut de catre victima, ca fiind persoana care i-a sustras laptopul in timpul calatoriei.
 Cel in cauza este cercetat in stare de libertate pentru savirsirea infractiunii de furt calificat, in continuare fiind desfasurate activitati in vederea recuperarii prejudiciului in valoare de 2300 lei.
 2. In noaptea de 26/27.05.2009, lucratorii Biroului de Investigatii Criminale au organizat si executat o actiune in Portul Constanta, in scopul prevenirii si descoperirii furturilor de fier vechi de pe platforma portuara, ocazie cu care au fost depistati numitii S.IONEL, de 31 ani, din mun. Bucuresti, S.AURICA, de 28 ani, din com. Pamtelimon, jud. Ilfov si D.CIPRIAN, de 20 ani, din mun. Constanta, toti fara ocupatie si fara antecedente penale, care au sustras cantitatea de 1360 kg fier vechi din incinta unei societati din Portul Constanta, pe care intentionau sa o scoata din Portul Constanta pe platformele vagoanelor tip CFR, in vederea valorificarii la centrele de colectare din municipiu.
 Prejudiciul in valoare de 600 lei, a fost recuperat integral, iar cei in cauza sunt cercetati in stare de libertate pentru savirsirea infractiunii de furt calificat.
3. La data de 27.05.2009, lucrătorii Biroului de Poliţie T.N. Constanţa Sud din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Port Constanţa au depistat pe numitul V.GHEORGHITA, de 42 ani, din com. Chirnogeni, jud. Constanta, conducător auto, care a falsificat un bon de acces cu valoare fixă pentru autotractorul si semiremorca, pe care l-a folosit cu ocazia iesirii pe poarta de acces nr. 10 a Portului Constanta Sud Agigea, creând un prejudiciu în valoare de 52 lei.
 Cel în cauză este cercetat in stare de libertate pentru comiterea infractiunilor de înselăciune, fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals.
 4. La data de 27.05.2009, lucratorii Postului de Politie T.N. Mangalia au depistat pe numitul I.RADU de 21 ani, din mun. Mangalia, jud. Constanta, fara antecedente penale, salariat in cadrul unei societati din Mangalia, care a sustras de la locul de munca 15 ml cablu electric de forta, din cupru, in valoare de 500 lei, prejudiciul fiind recuperat integral.
 Cel in cauza este cercetat in stare de libertate pentru savirsirea infractiunii de furt.
 5. La data de 27.05.2009, lucratorii Postului de Politie T.N. Navodari au depistat pe numitul C.NICUSOR de 53 ani, din mun. Constanta, fara antecedente penale, conducator auto, care a efectuat cu auto un transport de materiale din mun. Constanta pentru societatea al carei angajat este, in zona Port Luminita, fara a detine licenta de transport marfa.
 Cel in cauza este cercetat in stare de libertate pentru savirsirea infractiunii de nerespectarea regimului transportului rutier public.


 6. La data de 27.05.2009, lucratorii Postului de Politie TF Ciulnita au depistat in Statia CFR Ciulnita pe numitii R. LUCIAN, de 48 ani si B.IONEL, de 41 ani, ambii din com. Perisoru, jud. Calarasi, muncitori necalificati, care transportau in doua genti mai multe piese metalice (5 capace semnal, bride de prindere, suruburi, piulite etc.) in greutate de 72 kg, fara a putea justifica provenienta acestora.
 Din cercetari s-a stabilit ca, bunurile susmentionate au fost sustrase din depozitul de materiale recuperate de santier si pe care intentionau sa le valorifice ca deseuri de fier vechi.
  Prejudiciul in valoare de 50 lei a fost recuperat integral prin restituirea bunurilor catre unitatea prejudiciata, iar cei in cauza sunt cercetati in stare de libertate pentru savirsirea infractiunii de furt calificat.

 7. In noaptea de 26/27.05.2009, lucratorii Serviciului Judetean de Politie Transporturi Calarasi au executat o actiune pe Fluviul Dunarea si Bratul Ostrov cu ambarcatiunea din dotare pentru prevenirea braconajului piscicol, ocazie cu care au depistat pe numitii P.PETRONEL, de 33 ani si R.DANIEL, de 32 ani, ambii din mun. Calarasi, pescari profesionisti, care pescuiau pe Fluviul Dunarea la km 370 cu 3 setci monofilament cu ochiurile plasei sub dimensiunea legala; P.ION, de 44 ani si P. GEORGIAN, de 14 ani, ambii din sat Galita, jud. Constanta, care pescuiau pe Bratul Ostrov la km 350 cu o setca monofilament cu ochiurile sub dimensiunea legala, folosind o barca neinmatriculata si R. CORNEL, de 27 ani si A.IVANCIU de 32 ani, ambii din com. Ostrov, jud. Constanta, care pescuiau pe Bratul Ostrov la km 368 cu o setca monofilament cu ochiurile sub dimensiunea legala, folosind o barca neinmatriculata.
 Cei in cauza sunt cercetati in stare de libertate pentru detinerea si utilizarea de setci monofilament in apele continentale, pescuitul prin orice metode a pestelui in perioada de prohibitie si pescuitul cu setci cu ochiuri sub dimensiunea legala.
 8. La data de 27.05.2009, lucrătorii Postului de Poliţie TN Călăraşi au prins în flagrant pe numiţii D.DORIN, de 36 ani şi P.TRAIAN, de 38 ani, ambii din com. Dichiseni, jud. Călăraşi, fără  ocupaţie şi fără antecedente penale, care pescuiau în perioada de prohibiţie în apa Braţului Borcea, km. 66, com. Jegălia, jud. Călăraşi cu o setcă din plasă monofilament având dimensiunile ochiurilor de 24 mm, în lungime de 50 m, folosind o barcă neînmatriculată.
           S-a ridicat în vederea confiscării setca din plasă monofilament şi cantitatea de 16 kg peşte din specia scrumbie.
 Cei in cauza sunt cercetati în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuitul în apele continentale prin orice metode sau mijloace, al peştilor, în perioada de prohibiţie, pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale  şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele continentale.
       
 OFITER RELAŢII MASS-MEDIA,         
   Subcomisar de politie
                                            MIRON CERASELA


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 529

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 438

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 667

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1197

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 427

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 992

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1046

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 841

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 372

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 854

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 541

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1208

Sambo Sportivele de la CSM Constanța, pe podium la Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 414

Primăria Valu lui Traian, județul Constanța, a cumpărat mobilier pentru sala de sport (DOCUMENT)

06 Apr 2024 1277

1.200 de liceeni din judeţul Tulcea participă la Târgul educaţional „Student #UDJG"

03 Apr 2024 424