Comunicat de presa - Comisia românilor de pretutindeni - joi, 18 februarie 2016

Vicepreşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, domnul senator Viorel Badea îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu situaţia unor cetăţeni români, aflaţi în tranzit între Grecia şi Bulgaria şi care au rămas blocaţi la frontiera greco-bulgară, ca urmare a blocării punctelor de frontieră de către fermieri eleni aflaţi în grevă.

“Cu toate că înţelegem dreptul la liberă exprimare a protestatarilor, considerăm că acesta nu trebuie să afecteze alte drepturi fundamentale europene, cum este dreptul la liberă circulaţie. De asemenea, din punct de vedere umanitar, au fost şi sunt create situaţii inacceptabile, în care persoane nevinovate, cetăţeni europeni, sunt nevoiţi să-şi întrerupă călătoria şi să campeze în absenţa unor minime condiţii de hrană şi igienă”.

Vicepreşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, domnul senator Viorel Badea face un apel public, pe această cale, autorităţilor elene şi bulgare cu competenţe în domeniu, în vederea găsirii unei soluţii cât mai grabnice faţă de această situaţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.