Pregatirile pentru Delta Rally continua conform programului

Pregatirile pentru Delta Rally continua conform programului
 
  1. Comandamentul de securitate a facut prima verificare a traseului
  2. 110 km de probe speciale pe drumuri forestiere din partea de Sud si de Vest a judetului Tulcea
  3. Delta Rally se va desfasura in perioada 30 mai – 1 iunie
Pregatirile pentru Delta Rally, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Dunlop, decurg conform programului. Delta Rally se va desfasura in perioada 30 mai – 1 iunie
Zilele acestea, comandamentul de securitate al Delta Rally a facut o verificare a traseului pe care se va desfasura etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Dunlop pentru a definitiva planul de securitate. La verificare au participat reprezentanti ai Jandarmeriei, Politiei Rutiere, ISU, Directiei Silvice Tulcea (Ocoalele Babadag si Niculitel), Zip Escort – partenerii raliului privind securitatea traseului, precum si reprezentanti ai Consiliului Judetean Tulcea – Directia de Drumuri Judetene.
Verificarea s-a facut atat pentru asigurarea conditiilor optime de desfasurare in siguranta a evenimentului, cat si a fluidizarii circulatiei rutiere. „Siguranta spectatorilor, a participantilor si a tuturor celor implicati este extrem de importanta pentru noi. Delta Rally revine in Tulcea dupa o absenta de 20 de ani si este important ca toata lumea sa fie pregatita din punctul de vedere al sigurantei si al fluidizarii traficului. Autoritatile de aici nu s-au mai confruntat cu un astfel de eveniment si tocmai de aceea vrem sa pregatim totul in cele mai mici amanunte”, a spus Mihai Tanase, organizatorul raliului. 
Anul acesta Delta Rally are 10 probe speciale cu o lungime de 110 km, acestea fiind amplasate in partea de Vest si de Sud a judetului Tulcea pe drumurile forestiere din Ocoalele Silvice Babadag, Cerna si Niculitel. „Delta Rally nu se desfasoara in Delta Dunarii si nici in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, denumirea evenimentului avand stransa legatura cu zona turistica de maxim interes a Judetului Tulcea, Delta Dunarii, pe care dorim sa o promovam si pe aceasta cale. Prin acest eveniment vrem sa promovam aceasta zona si sa atragem si mai multi turisti aici”, a mai spus Mihai Tanase.
Una din noutatile editiei din acest an este inroducerea sesiunii de calificare dupa modelul din Campionatul European de Raliuri. „Spuneam, inca din faza de proiect, ca Delta Rally va fi un raliu “ ALTFEL” si iata ca suntem in masura sa dovedim acest lucru cel putin din punct de vedere al organizarii. Astfel, am propus FRAS ca in ziua de joi, inaintea antrenamentelor oficiale, pilotii prioritari precum si invitatii din strainatate sa poata participa la o sesiune de calificari in vederea alegerii pozitiei de start pentru prima zi a raliului. Propunerea noastra a avut ca baza faptul ca Delta Rally este un raliu complet nou pentru toti sportivii din generatia actuala, precum si faptul ca este prima etapa din CNRD desfasurata pe macadam. Sportivii au salutat initiativa noastra, urmand ca odata cu inscrierile la recunoasterile din saptamana raliului sa faca si inscrierile la Qualifying Stage”, a adaugat Mihai Tanase.
Delta Rally, prima etapa pe macadam din 2013, se va desfasura in perioada 30 mai – 1 iunie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3638

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 552

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 942

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2556

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3534

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 407

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1050

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 952

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 633

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 3399

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1128

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 821

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 782

Motociclist implicat într-un accident rutier la intrare în Constanța dinspre Lazu (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1583

Accident rutier în Constanța la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1185