Spargatorul de nuci - 06.04.2009

spargatorul_de_nuci.jpgDuminica seara, iubitorii baletului au putut urmari la Sala Teatrului National de Opera si Balet "Oleg Danovski", spectacolul "Spargatorul de nuci" de P.I.Ceaikovski. Baletul in coregrafia lui Gheorghi Kovtun, maestru emerit al Federatiei Ruse si in scenografia Nataliei Kornilova, a adus in fata publicului peisaje de poveste, pline de culoare si maretie, cadru in care personajele principale, Marie (Aliss Tarcea) si Spargatorul de nuci (Horatiu Chereches) ne-au dezvaluit diferite trairi si stari sufletesti exprimate prin miscari pline de rafinament si virtuozitate, punandu-si inca o data in valoare tehnica desavarsita.

   Spectacolul este unul dintre cele mai grele din repertoriul Companiei de balet, Gheorghi Kovtun fiind recunoscut in intreaga lume pentru montarile sale in care include atat elemente de balet clasic, cat si elemente neoclasice imbinate cu acrobatie. Acest lucru este aratat pe tot parcursul povestii prin prize extrem de periculoase dar si spectaculoase pe care solistii nostrii reusesc de fiecare data sa le execute fara un dram de dificultate. Printre personajele care au avut o misiune grea din punct de vedere tehnic s-a aflat si Zana (Eliza Maxim) care a debutat in acest rol si care ne-a incantat cu prezenta ei, alaturi de unchiul Drosselmayer (Constantin Dragomir) intr-un duet complicat dar presarat cu umor, aducand impreuna un zambet pe fetele spectatorilor.

  Un alt moment special l-a reprezentat dansul fulgilor de nea, intr-o coregrafie extrem de dificila, ansamblul de fete aducand un plus de stralucire si bucurie acestui tablou de iarna, dar si dansul arab (Oana Dinca, Marian Basarabeanu, Oleg Godoroja), dans care induce emotii foarte mari publicului, datorita prizelor si elementelor acrobatice deosebit de riscante. Momente apreciate de public au mai fost si dansul spaniol (Delia Luca, Rie Aoyagi, Dan Dumbrava si Mihai Paslaru-debut), dansul chinez (Amalia Mindrutiu si Adrian Mihaiu), dansul rusesc (Mircea Craciun, Mihela Vlase si Angelica Ceara), Arlechin si Colombina (Cezar Buculei si Consuela Ciont), dansul papusilor (Lena Cojocaru, Liliana Tabus, Cecilia Ursul, Antoniu Gheorghiu, Gelu Rapa, Ciprian Hanganu), alaturi de intregul ansamblu de balet care a dat viata personajelor ca: parinti, copii, soldati, sobolani avandu-l in frunte pe Regele lor (Mircea Craciun), valsul florilor.

   Sambata viitoare, publicul va putea urmari spectacolul "Giselle", un spectacol mult asteptat datorita faptului ca un nou cuplu isi va face debutul pe scena teatrului: Irina Ganea Mihaiu (Giselle) si Dan Dumbrava (Albert). Le uram mult succes!

Cu stima,

MARIA OHOTA
secretar artistic - compania de balet
_______________________________________________________

TEATRUL NATIONAL DE OPERA SI BALET "OLEG DANOVSKI"
Tel: 0040 241 480300
Fax: 0040 241 615080


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 1

19 Apr 2024 260

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 912

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 13B

18 Apr 2024 233

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 1043

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 517

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 558

„Regret tragedia provocată!“ Vlad Matei Pascu rămâne în stare de arest preventiv! (MINUTĂ)

16 Apr 2024 717

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1880

IGPR Infotrafic Circulație oprită pe DN 11

11 Apr 2024 269

Vlad Matei Pascu cere Tribunalului Constanța să fie pus în libertate!

10 Apr 2024 602

Tragedie la 2 Mai Vlad Matei Pascu a cerut, prin avocat, revocarea arestării preventive! Iată răspunsul Judecătoriei Mangalia (MINUTĂ)

09 Apr 2024 494

Vlad Matei Pascu, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai – „În momentul de față aș da orice să dau timpul înapoi, să fac lucrurile diferit!“

09 Apr 2024 692

Judecătoria Mangalia decide mâine libertatea lui Vlad Pascu, acuzat de tragedia de la 2 Mai!

08 Apr 2024 736

Noapte de foc pentru pompierii constănțeni! Zeci de porumbei de rasă salvați din incendiul de la Corbu (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 744

UPDATE Un nou termen la Judecătoria Mangalia în dosarul tragediei de la 2 Mai! Cererea de schimbare a încadrării juridice, respinsă de instanță (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 1142