Descinderi in forta ale politistilor constanteni pentru destructurarea unei retele infractionale

Descinderi în forţă ale poliţiştilor constănţeni pentru destructurarea unei reţele infracţionale specializată în înşelăciuni ce au creat prejudicii de peste 650.000lei şi 770.000euro 

Aseară, Tribunalul Constanţa a emis pe numele a 4 dintre suspecţi mandate de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată

           Acţionând în baza Programului „Antifraudă”, ofiţerii constănţeni ai Serviciului de Investigare a Fraudelor au desfăşurat o acţiune de amploare constând în efectuarea a patru percheziţii, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Sibiu şi Constanţa, la domiciliile a trei persoane - T. EMIL, de 35 de ani, din localitatea 23 August, judeţul Constanţa, H. Ioan, de 35 de ani, din localitatea Şura Mare, judeţul Sibiu şi D. Constantin, de 21 de ani, din Bucureşti.
 
Din cercetările efectuate poliţiştii au stabilit faptul că T. Emil, în perioada mai - august 2009, utilizând identităţi fictive şi declinându-şi în mod mincinos calitatea de reprezentant a două societăţi, a indus în eroare reprezentanţii a 12 societăţi comerciale de la care a achiziţionat mărfuri pentru a căror plată au fost emise file C.E.C. refuzate de instituţiile bancare pe motivul lipsei de disponibil din conturile bancare. Prejudiciul total cauzat  este de de 466.377 lei.

 De asemenea, anchetatorii au stabilit faptul că H. Ioan,  în perioada mai - iulie 2009, declinându-şi în mod mincinos calitatea de reprezentant al unei societăţi a indus în eroare reprezentanţii a 6 societăţi comerciale de la care a achiziţionat mărfuri pentru a căror plată au fost emise file C.E.C. refuzate de instituţiile bancare pe motivul lipsei de disponibil din conturile bancare. Astfel s-a creat un prejudiciu total de 198.845 lei. Totodată, acesta a promis unui complice înainte şi în timpul săvârşirii faptelor că va tăinui bunurile provenite din comiterea infracţiunilor.

 În sarcina lui D. Constantin s-a reţinut faptul că, în cursul lunii iulie 2009, l-a ajutat pe M. Florin şi încă un complice să inducă în eroare pe reprezentanţii unei societăţi cu ocazia încheierii a 12 contracte de novaţie cu schimbare de utilizator în baza cărora au fost preluate în sistem de leasing 12 autocamioane, marca IVECO, în valoare de 778.00 Euro, de care ulterior aceştia au dispus fără drept. D. Constantin s-a deplasat împreună cu M. Florin la sediul fostului utilizator, în vederea intrării în mod efectiv în posesia autovehiculelor respective, cei doi contactând ulterior reprezentanţilor altor două societăţi din Brăila şi Galaţi, cărora le-au fost predate în mod fraudulos o parte din autocamioane. 

 În ziua de 3 februarie a.c., T. Emil, H. Ioan şi D. Constantin au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, iar în seara de 4 februarie a.c., Tribunalului Constanţa a emis pe numele celor trei mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. De asemenea, instanţa de judecată a emis în lipsă pe numele lui M. Florin, mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată.

Imagini de la una din descinderile poliţiştilor constănţeni pot fi preluate de pe linkul:
http://dl.transfer.ro/Untitled-0-Transfer_RO-04Feb-dd47d5.avi
                                               
COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1318

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 851

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1580

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 821

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 877

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 917

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2532

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1009

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3722

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 861

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1704

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 736

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2327

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2657

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3107