Musulmanii din România celebrează marți 22 decembrie 2015 sărbătoarea Mevlid Kandili sau Noaptea Naşterii Profetului Muhammed (PbuH).

Evenimentul marcat în a 12- a noapte din luna Rebiul Evvel a Calendarului Islamic ( Calendarul Hegirei) , este prima dintre cele cinci nopţi luminate pentru musulmani, care de altfel sunt denumite Kandili.

Referindu-se la acest eveniment, Muftiul Iusuf Muurat, Șeful Cultului Musulman din România, a declarat că Noaptea Naşterii Profetului Muhammed (PbuH)  este o sărbătoare importantă pentru toţi musulmanii din Romania şi va fi celebrată prin slujbe religioase la toate lăcaşele de cult, iar în Municipiul Constanţa urmând a fi organizat un serviciu religios public, marți, la Geamia Hunkiar, începând cu ora 14:17.
 “Cu acest prilej, urez tuturor musulmanilor din România o Noapte a Nașterii Profetului Muhammed (PbuH) Binecuvântată, Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun, Mewîlt Qandîlînîz Qayîrlî Bolsîn rememorând totodată Sura Al-Ahzab ,Versetul 21 din Coranul Cel Sfânt care referindu-se la Profet, amintește: Ați avut voi în Trimisul lui Allah o pildã frumoasã, pentru cel care nãdãjduiește în Allah și în Ziua de Apoi și Îl pomenește pe Allah mereu!” 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.