Comunicat de presă - Uniunea Democrată Turcă din România

Cea de a X-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească organizat de  Uniunea Democrată Turcă din România şi-a desemnat duminică, 18 octombrie câştigătorii. În competiţie au intrat peste 100 de feluri de mâncare savuroasă şi delicii orientale pregătite de cele mai pricepute turcoaice de la filialele UDTR din judeţele Constanţa şi Tulcea dar şi din Bucureşti. Juriul format din: Pouneh Bozcalışkan, Nurgean Ibraim-UDTR, Urfet Nubin-UDTTMR, Iusein Ibram-Deputat, Murat Yalcın-Viceconsul şi Iomer Feuzi-UDTR a avut o misiune greu de îndeplinit în alegerea preparatelor culinare câştigătoare. La secţiunea „Dulciuri”,  locul I a fost câştigat de filiala Cernavoda cu desertul „Smochină umplută cu nucă” pregătit de doamna Nezir Makbule în timp ce pe locul al II-lea s-a situat filiala Techirghiol cu „Baclavaua Cuib de Pasăre” iar pe cel de-al III-lea, filiala Constanţa cu „Savoarea piersicii”. La secţiunea „Patiserie” locul I a fost câştigat de Filiala Măcin cu „Plăcintă cu tahin şi mac” pregătită de doamna Talib Leman, urmată de filiala Hârşova şi filiala Bucureşti. Secţiunea „Mâncăruri tradiţionale” a fost câştigată de filiala Bucureşti cu „Ali Nazik” pregătit de Ulvan Abibula urmată de filiala UDTR din Fântâna Mare şi de cea din Mangalia.
Festivalul de Artă Culinară Turcească s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui UDTR, domnul Osman Fedbi, a secretarului general, prof. Ervin Ibraim şi a  consulului general al Republicii Turcia la Constanţa, domnul Ali Bozçalışkan. Preşedintele Osman Fedbi a declarat: „Cea de a X- a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească a reunit circa 800 de etnici turci de la toate filialele UDTR din Dobrogea şi peste o sută de feluri de preparate culinare tradiţionale pregătite de cele mai pricepute gospodine ale comunităţii. Felicit atât organizatorii, membrele  comisiei de femei cât şi pe cele care cu iscusinţă şi trudă au pregătit savuroasele mâncăruri. Consider că bucătăria turcească din Dobrogea se ridică la rang de artă culinară şi  face parte din identitatea noastră etnică. Este important să promovăm acest tip de acţiuni, pentru a păstra şi a transmite generaţiilor viitoare secretele bucătăriei turceşti.”
Printre invitaţi s-au numărat. Amet Aledin, subsecretar de stat- DRI, subprefecţii Levent Accoium si Ersun Anefi, primarul orașului Cernavoda, domnul Gheorghe Hânsă şi chestorul principal de poliție, domnul Nezir Gelaledin - MAI. Cea de a X-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească a fost organizată de comisia de femei a UDTR, coordonată de Melec Amet şi Durie Accoium.



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Uniunea Democrată Turcă din România a inaugurat muzeul etnografic „Casa Tradiţională Turcească” din Cobadin (FOTO)

06 Jun 2023 1337

Primăria Cumpăna Zi de sărbătoare! Conviețuirea interetnică pe plaiuri dobrogene (GALERIE FOTO)

28 May 2023 1263

Uniunea Democrată Turcă din România a publicat raportul financiar pentru anul 2022

21 Apr 2023 944

Uniunea Democrată Turcă din România și-a prezentat raportul de activitate și situația financiară

18 Mar 2021 3465

Monitorul Oficial. Uniunea Democrată Turcă din România și-a publicat situația financiară anuală

17 Mar 2020 3452

Uniunea Turcă solicită fonduri de la Primăria Constanța pentru reabilitarea Moscheii „Carol I“ din Piața Ovidiu

09 Dec 2019 2841

Tradiţii şi obiceiuri turceşti, transmise tinerilor musulmani prin Festivalul de Artă Culinară Turcească (galerie foto)

29 Oct 2018 3361

„Bucătăria turcească îmbogăţeşte spaţiul multicultural dobrogean", Festivalul de Artă Culinară Turcească, ediţia a XIII-a, la Constanța (galerie foto)

27 Oct 2018 2833

„Bucătăria turcească îmbogăţeşte spaţiul multicultural dobrogean", Festivalul de Artă Culinară Turcească, ediţia a XIII-a, la Constanța

24 Oct 2018 2390

Conduce Uniunea de 14 ani Osman Fedbi, reales preşedinte al Uniunii Turce din România

24 Oct 2018 2370

Simpozionul "Femeia turcă din Balcani" are loc la Constanţa

31 Aug 2018 2197

Eveniment editorial de Ziua Minorităților Naționale „Comunitatea musulmană din România în ilustrate (1898-1940)“, un album cât un muzeu

16 Dec 2017 3205

Cea de-a X-a ediţie a evenimentului „Lupte tătăreşti-kureş", organizată de Primăria Cumpăna

11 Jul 2017 3333

Ziua limbii turce sărbătorită în premieră la Constanţa (galerie foto)

10 Jun 2017 2935

BEC a admis candidaturile propuse de Uniunea Democrată Turcă (Document)

15 Oct 2016 2996