UDTR - Festivalului poeziei şi cântecului turcesc –„Ana dilim, Güzel türkçem”-„Frumoasa mea limbă maternă”

Uniunea Democrată Turcă din România în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa organizează sâmbătă, 7 iunie, începând cu orele 10.30 cea de a II -a ediţie a Festivalului poeziei şi cântecului turcesc –„Ana dilim, Güzel türkçem”-„Frumoasa mea limbă maternă”. Evenimentul va fi găzduit de Sala „Remus Opreanu” din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Constanţa şi va reuni elevi de etnie turcă din şcolile din judeţ care au promovat faza locală a concursului de recitare şi interpretare de cântec turcesc.
 În confruntarea finală a concursului de sâmbătă vor intra în competiţie aproximativ 100 de elevi din clasele I-XII care studiază limba turcă din Constanţa, Medgidia, Cobadin, Ciocârlia, Tuzla Castelu, Cumpăna, Ovidiu şi Valu Lui Traian. Pentru prima dată în acest an în cadrul Festivalului „Frumoasa mea limbă maternă” a fost introdus şi un concurs de interpretare de cântec turcesc cu scopul de a descoperi tinerele talente din cadrul comunităţii dar şi pentru a reînvia folclorul tradiţional al turcilor dobrogeni.
Preşedintele UDTR Osman Fedbi a declarat„:Festivalul Poeziei şi cântecului turcesc –„Ana dilim, Güzel türkçem”-„Frumoasa mea limbă maternă” este cea mai amplă manifestare de promovare a limbii turce şi a valorilor etno-culturale ale turcilor dobrogeni, organizată de comisiile de învăţământ şi de cultură ale UDTR. Suntem recunoscători Departamentului pentru Relaţii Interetnice că a considerat acest proiect eligibil în cadrul concursului de proiecte din acest an sprijinindu-ne financiar în realizarea lui. Câştigătorii concursului vor beneficia de o tabără gratuită la munte în această vară.”
La eveniment sunt aşteptaţi să participe preşedintele UDTR Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, subsecretarul de stat din cadrul DRI Aledin Amet, subprefecţii Accoium Levent şi Anefi Ersun, muftiul Cultului Musulman din România Murat Iusuf precum şi consulul general al Republicii Turcia la Constanţa Ali Bozçalıkan.
 
 
 
PR UDTR
Sorina Asan
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UDTR Etnicii turci încheie luna Sfântă Ramazan

09 Apr 2024 790

Uniunea Democrată Turcă din România organizează la Muzeul de Artă Constanța prima manifestare culturală din această primăvară

19 Mar 2024 522

Uniunea Democrată Turcă din România Ediția cu numărul 20 a simpozionului „Implicarea femeii turce în societatea contemporană” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 885

Instanța a rămas în pronunțare Uniunea Democrată Tătară a dat în judecată Consiliul Județean Constanța!

28 Feb 2024 649

În Techirghiol Baclavale, tocăniță de vită și alte delicii la Festivalul „chifteluțelor si al pastramei” - „Bucuriile toamnei"(GALERIE FOTO)

08 Oct 2023 7041

Preşedintele UDTR, mesaj cu prilejul Sărbătorii Sacrificiului. „Un nou moment de reflecţie asupra valorilor noastre spirituale“

27 Jun 2023 1008

Uniunea Democrată Turcă din România a inaugurat muzeul etnografic „Casa Tradiţională Turcească” din Cobadin (FOTO)

06 Jun 2023 1368

Primăria Cumpăna Zi de sărbătoare! Conviețuirea interetnică pe plaiuri dobrogene (GALERIE FOTO)

28 May 2023 1302

Primăria Cumpăna în colaborare cu UDTR și UDTTMR organizează evenimentul „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”

26 May 2023 1114

UDTR a oferit la Constanţa un iftar, cina tradițională specifică postului din luna Ramazan (GALERIE FOTO)

30 Apr 2022 3460

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (IV) (DOCUMENTE)

07 Dec 2021 3621

Legea care modifică funcționarea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", adoptată tacit. Un deputat constănțean, printre inițiatori

11 Oct 2021 3355

UDTR Ziua limbii turce, sărbătorită la Constanța

03 Jun 2021 2266

Uniunea Democrată Turcă din România și-a prezentat raportul de activitate și situația financiară

18 Mar 2021 3509

UDTTMR vânează postul de subprefect al județului Constanța ocupat de Șenol Ali de la UDTR

26 Feb 2021 3784