Comunicat de presă Salvati Bucureștiul ataca in instantanta avizul de mediu pentru mall-ul din spatele Palatului Stirbei

Asociatia Salvati Bucureștiul a formulat astăzi catre Agentia pentru Protectia Mediului București procedura prealabilă pentru contestarea deciziei de mediu emise pentru constructia mall-ului din spatele Palatului Stirbei, situat in Calea Victoriei. Conform legii, aceasta procedură precede cu 30 de zile actiunea in instantă.
Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti a emis in ședinta din 29 septembrie 2015, a cărei ordine de zi nu a fost cunoscută public, o decizie de mediu pentru proiectul imobiliar din spatele Palatului Stirbei.
„Asa cum am declarat incă din luna august, cand Agentia pentru Protectia Mediului a amanat, la presiunea străzii, emiterea avizului de mediu, totul a fost o strategie de tergiversare. S-a așteptat un moment favorabil, cand agenda publică a fost alta, pentru a se emite pe sub masă aceast aviz. Dar aceste practici trebuie să inceteze. Vom merge mai departe cu actiunile noastre si vom apela la toate instrumentele juridice pentru a pune capăt tentativelor acestor oameni de a servi grupurile de interese in detrimentul orasului si al cetătenilor săi”, a declarat Nicusor Dan, presedintele Grupului de initiativă al Uniunii Salvati Bucurestiul si al ASB.
Proiectul imobiliar din spatele Palatului Stirbei este ilegal din mai multe considerente: incalcă regulamentul de urbanism al zonei protejate, nu prevede numărul minim de locuri de parcare si nu are suprafata minimă de spatiu verde. Totodată, acest proiect este nociv pentru traficul din București, intrucat construirea a 30.000 metri pătrati va sufoca traficul intr-o zonă deja foarte aglomerată a capitalei. Nu in ultimul rand, constructia acestui mall in imediata vecinătate a unui momument istoric reprezentativ al Bucurestiului, Palatul Stirbei, construit in 1835, agreseaza inclusiv patrimoniul istoric al orașului.
„Nu se va mira nimeni atunci cand Directia Nationala Anticoruptie va descinde la Agentia pentru Protectia Mediului București. Este o institutie profund coruptă, care nu a respins niciodată un proiect imobiliar inoportun. De altfel, numeroase acte emise de această agentie au fost anulate de instanta. Nu trebuie să uitam nici de ipocrizia fostului secretar de stat in Ministerul Culturii Radu Boroianu care a declarat public că „șefii de instituții care vor să aprobe construirea celor două clădiri sunt duși cu capul”, desi el insuși este semnatarul avizului dat de Ministerul Culturii in acest caz”, a declarat Nicușor Dan.
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă „Sprijinul lui Olaf Scholz, confirmare importantă a partenerilor germani a pregătirii României de a se alătura Schengen”

29 Aug 2022 995

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului. „Vă încurajez să vă proiectați un viitor în România“

02 May 2022 974

Câţi bani primesc uniunile şi asociaţiile minorităţilor etnice care au depus cereri la Guvern

20 Feb 2020 2793

#citeşteDobrogea In Memoriam Enache Puiu, la 91 de ani de la naştere

18 Apr 2019 4117

Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier

14 Mar 2019 1347

Consilierul județean Bogdan Bola cere sprijinul președintelui CJC în proiectul WiFi4EU (document)

26 Mar 2018 3246

„Teme pentru acasă“ pentru Bogdan Bola, de la Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa!

09 Oct 2017 3573

Căsătoriile homosexuale, consfințite în Italia printr-un decret public

29 Jul 2016 1927

Brexit Victor Orban – „Dacă eliminăm o piesă, iar Marea Britanie este una cu greutate, întregul joc se va schimba”

26 Jun 2016 1973

De mâine partidele politice pot depune candidaturile pentru alegerile locale

10 Apr 2016 2293

„Preoti militari dobrogeni în Primul Război Mondial” la Rasova

03 Mar 2016 2122

MAI - Ministrul Petre Toba a participat la sedinta de evaluare a activitatii IGPF pe anul 2015

17 Feb 2016 1231

Bani de la Guvern pentru asociațiile și uniunile interetnice. Ce destinație au

13 Feb 2016 2357

Editorial Teroriştii islamişti şi musulmanii români

28 Nov 2015 2870

Întâlnire la nivel înalt pe probleme ale musulmanilor din România. Cine a participat de la Constanţa

27 Nov 2015 3252