O tânără din Constanța a primit sprijin financiar și consultanță pentru dezvoltarea unor afaceri proprii în cadrul proiectului„Tineri Antreprenori de Succes”

Cofinanțat din Fondul Social European, proiectul a oferit formare antreprenorială unui număr de peste 800 de studenți și absolvenți din învățământul superior
 
Ministerul Educației Naționale împreună cu partenerii săi, „Junior Chamber International România”, Extreme Training, Federaţia și Uniunea Națională a Tuturor Studenților din România anunță închiderea proiectului „Tineri Antreprenori de Succes”. În cadrul proiectului, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013: „Investește în oameni!”, peste 800 de tineri studenți și absolvenți din învățământul superior au beneficiat de formare antreprenorială. Mai mult, dintre cei selectați pentru programul de formare antreprenorială la un nivel avansat, 40 de tineri au primit sprijin financiar și consultanță pentru dezvoltarea unor afaceri proprii. Dintre cei 40 de câștigători, unul este din Constanța.
Derulat pe o perioadă de trei ani, „Tineri Antreprenori de Succes” răspunde unor nevoi și aspirații antreprenoriale identificate în rândul studenților și absolvenţilor din învățământul superior, ajutându-i să se pregătească pentru o carieră în acest domeniu. Astfel, în preferințele studenților, ocupaţia de patron/om de afaceri/manager se situează pe locul doi, dupa cea de medic.
Proiectul „Tineri Antreprenori de Succes” a avut ca obiectiv principal stimularea inițierii de afaceri pentru 3000 de studenți sau absolvenți de studii superioare care și-au manifestat intenția de a desfășura o activitate independentă. În acest sens, în fiecare dintre regiunile de dezvoltare ale țării au fost înființate centre de informare antreprenorială cu privire la mediul de afaceri, la oportunitățile de inițiere/ dezvoltare a afacerilor precum și la legislația relevantă. În scopul îmbunătățirii competențelor și abilităților antreprenoriale, 811 de tineri au participat la cursurile de formare antreprenorială – nivel de bază, iar dupa o etapă intermediară de selecție au fost alesi 160 de tineri, care au continuat programul de formare de nivel avansat.
Cei 160 participanți au fost selectați pe baza unei grile de punctaj care a avut în vedere măsurarea interesului pentru mediul de afaceri, cunoştinţele despre mediul de afaceri românesc, competențele și abilităţile antreprenoriale precum și gradul de motivare aferente unei cariere antreprenoriale.
 În urma cursurilor de nivel avansat, au fost evaluate și selectate cele mai bune 40 de planuri de afaceri care au primit sprijin financiar în valoare de 10.000 lei / proiect și consultanță în vederea demarării afacerilor respective.
Prin creșterea potențialului antreprenorial al studenților și absolvenţilor din învățământul superior, proiectul a contribuit la creșterea gradului de ocupare, competitivității și mobilității forței de muncă a grupului țintă. Sprijinul acordat demarării activităților independente și ocupării pe cont propriu va contribui, pe termen lung, la dezvoltarea autonomiei, flexibilității și spiritului de inițiativă a tinerilor.
La conferința de închidere a proiectului au fost prezentate activităţile derulate, rezultatele obţinute şi beneficiile oferite participanților la proiect. De asemenea, în cadrul conferinței au fost anunțate cele mai bune 40 de planuri de afaceri propuse de tineri, care au primit sprijin financiar și consultanță în vederea demarării afacerilor propuse.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Școlile vor primi bani pentru activitățile din Programul Național „Săptămâna verde” !

04 Apr 2024 499

Institutia Prefectului pierde definitiv procesul în dosarul „Bebe Trusou"!

08 Mar 2024 702

Institutia Prefectului pierde la Tribunal procesul în dosarul bebe trusou. Decizia nu este definitivă!

21 Feb 2024 561

Anunț important pentru părinți! Primăria Constanța oferă sprijin financiar pentru plata bonelor

19 Feb 2024 528

Amânare în dosarul „Bebe trusou" prin care Prefectura vrea anularea unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Constanța

14 Feb 2024 680

Proiect de aproximativ 1,6 milioane de euro câștigat de Universitatea „Ovidius” Constanța. Despre ce este vorba

05 Feb 2024 800

Știri Constanța Sprijin financiar de la Primăria Constanța pentru serviciile oferite de bone! Detalii

30 Jan 2024 666

44 de copii au venit pe lume la Constanța datorită programului INFANT! Câți bani primesc cei care accesează programul

29 Jan 2024 551

REPowerEU România primește cu titlu de prefinanțare suma de 288 milioane de euro din partea Comisiei Europene

25 Jan 2024 549

Israel Guvernul va aproba săptămâna viitoare un buget de război pe anul 2024, potrivit ministrului finanţelor

07 Jan 2024 698

Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, achiziție de echipamente IT (DOCUMENT)

25 Nov 2023 783

Prefectul Silviu Coșa pierde în primă instanță Programul „Bebe Trusou", ar putea fi aplicat la Constanța!

17 Nov 2023 1673

APIA Sprijin financiar în valoare de peste 2,58 milioane lei pentru crescătorii de animale

27 Oct 2023 683

Ministerul Culturii va lansa un apel de finanţare de aproximativ 28 de milioane de euro pentru sectorul cultural

16 Oct 2023 936

Sprijin pentru tinerii din sistemul de protecție până la vârsta de 26 de ani. Proiectul USR, adoptat de Parlament

05 Oct 2023 886