Schimburi de experiență și bune practici pentru tutori în cadrul proiectului "CALIFICĂ-TE! E șansa ta de a te integra în muncă!"

Din data de 1 Septembrie 2010 a început implementarea proiectului "Califică-te! E șansa ta de a te integra în muncă", proiect strategic cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, AP 2: Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii, DMI 2.1. Tranziția de la școala la viața activa.

Proiectul, care se desfășoară în Constanța, București și Iași, este rezultatul unui parteneriat transnațional ce reuneşte Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară"- Constanţa, S.C. Compania de Investiţii pentru Turism S.A. - Bucureşti, S.C. Succes TGM S.R.L. - Bucureşti şi Centrul European de Profesii Culinare -Paris.

În perioada 14-16 mai 2012 va avea loc activitatea "Schimburi de Experiență și Bune Practici pentru Tutori" la care vor participa 50 de specialiști în gastronomie și turism, formați ca instructor preparator-formare, care au îndeplinit rolul de tutore de practică pentru elevii și studenții din grupul țintă al proiectului în București, Constanța și Iași.

Vă așteptăm la Festivitatea de deschidere a activității

Luni, 14 Mai 2012, orele 900,

la sediul Fundației Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară

(B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 12, Constanța)

În cadrul activității va fi realizat un regal interactiv de demonstrații culinare - se vor dezbate teme principale ale bucătăriei franceze precum și tendințele din bucătăria festivă. Invitații speciali VINCENT PERRE - Maestru bucătar și Profesor CEPROC PARIS și BERNARD CALVET - Maestru bucătar și Formator CEPROC PARIS vor împărtăși participanților secretele acumulate personal în zeci de ani de activitate derulată la nivel internațional, în slujba interesului de a conferi gastronomiei rangul de "Art de Vivre", precum și elemente de pedagogie gastronomică.

Vincent Perre - "Gătește pentru fericirea pe care o aduce celorlalți."

Peste 35 de ani experiență, profesor la Centrul European de Profesii Culinare Paris, trainer de nivel internațional (New-York, Orlando, Elveția, Italia, Spania, Anglia, Polonia și Romania), formator pentru un număr impresionant de elevi/ucenici/studenți din Franța, dar și pentru profesioniști din întreaga lume;

Bernard Calvet - "Priceperea în arta culinară vine numai din experiență."

Participant la numeroase concursuri interne și internaționale, deținător al Trofeului Mercure d'Or, deținător al mărcii Véritable Saucisse de Toulouse de fabrication artisanale, peste 40 de ani de experiență, formator internațional;

De asemenea, vor fi organizate ateliere demonstrative la Stațiunea de Cercetare Viticolă Murfatlar, gazda director Dr. M. Ranca, având ca tematică importanța profesiei de somelier în activitatea de marketing turistic. Pentru tutorii cu specializarea recepționer și agent de turism ghid este organizat un atelier demonstrativ pe un traseu turistic din județul Constanța cuprinzând elemente culturale, religioase, istorice, care pun în valoare factorii naturali și potențialul turistic al județului nostru. Acest traseu are ca scop stabilirea unor modalități moderne de comunicare pentru promovarea pachetelor de servicii.

Alte teme abordate în cadrul activității vor fi: alcătuirea listelor de preparate și băuturi - instrument de marketing al unității; stabilitate în industria turismului prin relaţia recepționer - agent de turism; propunere itinerariu de traseu turistic; aspecte legale privind obținerea Brevetului de Turism si a Licenței de Turism - prezentare, studii de caz și simulări.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1206

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1250

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1287

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1219

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1380

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1516

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 1977

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1584

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1528

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1451

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1623

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1867

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3798

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3134

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6202