Comunicat de presă Universitatea Ovidius Proiecte de colaborare între Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi universităţi din Istanbul, Turcia

În perioada 1 – 6 martie 2015, prof.univ.dr. Constantin Popa, prorector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa pentru cercetare ştiinţifică şi informatizare şi lect.univ.dr. Denis Ibadula, de la Facultatea de Matematică şi Informatică, au efectuat o vizită oficială în Istanbul, Turcia. În acest context, au avut loc întâlniri cu reprezentanţi ai Departamentelor de Matematică de la patru principale universităţi din Istanbul - Yildiz Technical University, Boğaziçi University, Galatasaray University şi Mimar Sinan Pasa University, precum şi cu Preşedinta Societăţii de Ştiinţe Matematice din Turcia, prof.dr. Betül Tanbay.

În cadrul acestor întâlniri s-a discutat pe marginea unor posibile direcţii comune de lucru, atât în ceea ce priveşte cercetarea ştiinţifică din domeniile matematică şi matematică aplicată, cât şi pe zona didactică (schimburi de profesori şi studenţi).

În plus, cei doi reprezentanţi ai UOC au anunţat organizarea la Constanţa a primului Colocviu de Matematică Româno – Turc, în perioada 15 – 19 octombrie 2015, organizat de Universitatea „Ovidius” din Constanţa, în colaborare cu Galatasaray University of Istanbul şi Consulatul Republicii Turcia în Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.