Întâlnirea studenților Facultății de Medicină (divizia română și divizia engleză) cu conducerea Universității “Ovidius” din Constanța

 În data de 3 martie a.c., la inițiativa “Asociației Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici din Constanța” a avut loc întâlnirea studenților Facultății de Medicină (divizia română și divizia engleză) cu conducerea Universității “Ovidius” din Constanța. Din partea universității, au participat Rectorul - Prof.univ. dr. Sorin Rugină, Prorectorii - Prof.univ.dr. Eduard Circo și Prof.univ.dr. Mihai Gîrțu, Decanul Facultății de Medicină - Conf.univ.dr. Dan Marcel Iliescu și Prof.univ.dr. Alin Larion - Directorul Departamentului Servicii pentru Studenți.

            Dezbaterile s-au axat pe două direcții: chestiuni administrative și chestiuni ce țin de procesul de învățământ și cercetare.
În prima categorie s-au pus în discuție probleme legate de condițiile de cazare, condițiile de desfășurare a laboratoarelor în spitale, necesitatea unor spații suplimentare destinate desfășurării seminariilor în spitale, asigurarea în Spitalele Clinice a unor facilități care să permită accesul în condiții de siguranță în spațiile de spitalizare (echipamente de protecție și componente de igienă personală).
              În cea de-a doua categorie, referitoare la o mai bună desășurare a procesului de cercetare, s-a discutat posibilitatea suplimentării fondului de carte de specialitate, pentru a facilita accesul la informații a unui număr cât mai mare de studenți, introducerea tuturor volumelor fundamentale în baza de date a Bibliotecii Virtuale a UOC – pentru a elimina riscul ca o publicație valoroasă să nu fie, eventual, inaccesibilă vreunui student.

            O propunere importantă venită din partea studenților a fost cea referitoare la transformarea sălii de lectură din corpul B Campus în punct de lucru al Bibliotecii Centrale, ceea ce ar însemna ca volumele de specialitate să fie prezente în clădirea Facultății de Medicină.
            În urma acestei întâlniri, care cel mai probabil se va relua atât cu studenții mediciniști, cât și cu studenți ai altor facultăți, conducerea UOC și-a luat angajamentul ca, în funcție de prioritățile stabilite împreună, să rezolve aceste solicitări.
Biroul de presă al Universității „Ovidius” din Constanța, 
04 Martie 2016 
http://www.univ-ovidius.ro/
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 406

Constanța Premiu obținut de elevii Liceului Teoretic Ovidius la concursul Climate detectives, organizat de Agenția Spațială Europeană

24 Apr 2024 485

Liceului Teoretic OvidiusPremiu obținut de elevii Liceului Teoretic Ovidius la concursul Climate detectives

24 Apr 2024 211

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 299

Membrii Sindicatului „Ovidius” din muzeele din Constanța nu vor participa la Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor, care vor avea loc în data de 18 mai!

23 Apr 2024 498

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 521

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 508

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 237

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 636

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 382

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 352

Masă rotundă cu tema „Shakespeare și marea” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

22 Apr 2024 354

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 302

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 375

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 367