Lotul UOC de matematică a obţinut medalia de bronz la SEEMOUS 2016


În perioada 1 - 6 martie 2016, o echipă de studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică, din cadrul UOC, a participat la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică SEEMOUS - South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students, care a avut loc la Protaras, în Cipru.

Andreea Burlacu, membră a lotului UOC, a obţinut medalia de bronz, reprezentând cu cinste Universitatea şi confirmând calitatea educaţiei ovidiene.
Din lot au mai făcut parte studenţii Ahmet Seit, Ligia Ciutacu, Hakan Cherim şi Cristina Ionescu. Deşi nu s-au întors cu medalii, aceştia s-au descurcat onorabil. În spiritul olimpismului, participarea şi experienţa dobândită de toţi membrii grupului de excelenţă sunt un plus considerabil pentru viitorul lor drum.

Studenţii au urmat o pregătire intensă, vreme de trei luni, sub îndrumarea domnului lect. univ. dr. Florin Gabriel Iorgulescu, directorul Centrului de Excelenţă pentru Studenţi din UOC, cel care a şi condus lotul la Cipru.

SEEMOUS 2016 s-a aflat sub înaltul patronaj al Ministerului Educaţiei şi Culturii din Cipru.
La Olimpiada din acest an au participat universităţi de prestigiu din diverse oraşe europene, precum Atena, Belgrad, Salonic, Sofia, Kiev, Skoplje, Bucureşti (Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnică), Cluj (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea Babeş-Bolyai ) şi Iaşi (Universitatea  „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”).  Totodată, au participat echipe din Turkmenistan şi Uzbekistan, în componenţa cărora s-au aflat studenţi medaliaţi cu argint la ultima ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică.
Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul UOC participă încă din 2011 la SEEMOUS, obţinând şi la ediţiile anterioare rezultate remarcabile. Mai multe detalii găsiţi aici: http://math.univ-ovidius.ro/default.aspx, la secţiunea Premii obţinute de studenţi la concursuri.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.