Universitatea Ovidius din Constanța a încheiat parteneriat tutorial cu RAEDPP Constanța de pregătire practică a studenților în acord cu piața muncii

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a semnat marți, 18 mai, la sediul instituției de învăţământ superior, un acord de colaborare cu Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța (RAEDPP Constanța), pentru crearea cadrului instituțional de organizarea și desfășurarea unor activități de interes comun, informează rectorul, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Potrivit sursei citate, acordul vizează activitățile desfășurate de Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) și Facultatea de Științe Economice (FSE) în colaborare cu RAEDPP Constanța și stabilește cadrul general al parteneriatului, pentru perfecționarea activității didactice, de formare profesională a studenților și absolvenților, dezvoltarea activității de cercetare – inovare și intensificarea instruirii prin sisteme alternative.

„Prezentul acord de colaborare cu autoritățile locale este un semnal important, mă bucur că a fost realizat și asta dovedește că universitatea este un pol important al comunității. Dacă vrem să dezvoltăm comunități sănătoase, pe principii sănătoase, atunci universitatea trebuie să fie unul din polii de plus valoare ai acelei comunități. Le mulțumesc de pe acum partenerilor noștri pentru ceea ce știu că vor face în continuare pentru universitate și implicit pentru studenți”, a precizat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Conform documentului, în cadrul colaborării vor fi organizate cursuri, stagii de pregătire, practică profesională, conferințe, workshop-uri și seminarii pentru facilitarea inserției studenților și absolvenților universității pe piața muncii. De asemenea, prin plasarea tinerilor în situații reale de muncă este vizată aprofundarea cunoștințelor dobândite în facultate și dezvoltarea competențelor prevăzute în curricula universitară, astfel încât aceștia vor căpăta abilități valoroase privind relațiile interumane de muncă.

„Acest protocol creează cadrul tutorial, iar cele mai multe beneficii din parteneriat vor reveni RAEDPP și consider că toate entitățile – atât cele publice, cât și cele private, ar trebui să procedeze astfel, pentru că mediul universitar este singurul generator de forță de muncă înalt calificată, care trebuie absorbită de către mediul economic constănțean. În plus, prin tot ce înseamnă beneficiile acestui protocol, sper să reușim ca tinerii noștri să rămână să muncească în Constanța. Ne dorim foarte tare ca studenții FDSA să efectueze practică în cadrul Serviciilor Juridic - Contencios și Juridic - Administrativ, dar ne dorim și studenți economiști, pentru o viitoare selecție de personal. Având, însă, în vedere faptul că studenții vor beneficia deja de această practică din timpul facultății, acești tineri vor fi suficient de bine pregătiți pentru a ocupa posturile vacante, în urma concursurilor pe care regia autonomă le organizează”, a declarat directorul general al RAEDPP Constanța, Stere Hira.

În baza acordului încheiat, instituțiile partenere vor colabora în vederea inițierii și desfășurării unor proiecte naționale și internaționale de cercetare-dezvoltare, precum și pentru îmbunătățirea resurselor bibliografice de informare, aflate la dispoziția comunității din domeniile de interes, și a mobilității specialiștilor din cadrul celor două instituții, în activități științifice de specialitate.
 
Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 468

Debut în instanță pentru ÎPS Teodosie, în procesul legate de salariile de la Universitatea Ovidius! Ce s-a întâmplat la primul termen

19 Apr 2024 398

Peste 100 de elevi, ambasadori SAVE, la o conferință antidrog desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 527

ÎPS Teodosie, contra Universității Ovidius, pentru 30.000 de euro! Procesul începe mâine

17 Apr 2024 512

Universitatea „Ovidius” Constanța, gazda lansării volumului „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”, o lucrare despre regiunea Moldova

17 Apr 2024 423

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 484

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 634

Elevi ai Liceului Teoretic "Ovidius", la activitățile organizate de către elevii școlii Stadtteilschule Oldenfelde din Hamburg (FOTO)

15 Apr 2024 402

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 592

Profesorul univ. dr. habil. Andrzej Pastwa, Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius Constanța (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 719

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 411

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 551

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 534

Workshop la Muzeul de Artă Constanța dedicat Zilei Mondiale a Artei

12 Apr 2024 348

Universitatea „Ovidius” Constanța îi va decerna titlul de „Doctor Honoris Causa” lui Andrzej Pastwa, de la Universitatea de stat Silezia, din Polonia

11 Apr 2024 610