DEPUTAT Florin GHEORGHE - "Nu voi susţine o nouă lege a învăţământului făcută în pripă"

Ref.  Nu voi susţine o nouă lege a învăţământului făcută în pripă
 
Deputatul UNPR Florin GHEORGHE nu va susţine o nouă lege a educaţiei făcută în grabă, fără consens politic şi fără parteneriatul actorilor implicaţi în procesul de învăţământ, doar pentru a crea senzaţia de moment că s-ar face reformă: „Cred că suntem campioni mondiali la numărul de legi ale educaţiei adoptate în numai câţiva ani, dar mai ales modificate şi completare, în vreme ce statele pe care le invidiem au legi ale educaţiei adoptate în urmă cu multe decenii! Este îndreptăţită atât nemulţumirea cadrelor didactice, cât şi a părinţilor, bulversaţi de nenumăratele modificări aduse celei mai importante legi pentru viitorul unei naţii, legea învăţământului. Note, nu calificative! Calificative, nu note! Evaluare şi admitere la clasa a VIII-a! Doar evaluare! Doar admitere! Clasa pregătitoare la grădiniţă! Nu! La şcoală! Trăim o telenovelă tristă în care miza este chiar destinul copiilor noştri! Nu spun nicidecum faptul că actualul sistem de învăţământ duduie de performanţă şi că nu ar avea nevoie de reforme serioase. Din păcate, la noi, însuşi termenul de reformă s-a compromis! Cum îi trece vreunuia o idee prin cap, gata şi „marea reformă”. Eu cred că nu ar trebui să uităm experimentul Funeriu, în care un atotştiutor s-a izolat în turnul de fildeş, ignorând sugestiile tuturor celor implicaţi în procesul de învăţământ. Astfel, chiar dacă intenţiile sale au fost bune, s-a ales praful de toată reforma din învăţământ. Nu a crescut nici performanţa din preuniversitar, nici din instituţiile de învăţământ superior, ci, dimpotrivă, nu ne putem da încă seama dacă s-a produs vreo schimbare în bine, căci pe cele în rău le vedem cu ochiul liber. Eu nu voi susţine o nouă lege făcută în pripă, doar pentru a da satisfacţie orgoliilor unora sau pentru a satisface unele interese de grup ale altora. Voi susţine, în schimb, o lege în care atât partidele politice, cât şi instituţiile chemate să o implementeze vor ajunge la consensul că este o lege pentru cel puţin 20 de ani, modernă, performantă, care să creeze predictibilitate şi care să nu se mai modifice la fiecare schimbare de ministru. Mai mult, ştim cu toţii că învăţământ şi cercetare fără finanţare este pură demagogie!” a adăugat deputatul UNPR.

Biroul de presă al deputatului
Florin GHEORGHE
Deputat UNPR

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii anunță azi dacă Nordis Management SRL intră sau nu în insolvență! Numărul creditorilor a crescut la 24

15 Oct 2023 1755

Nordis Management SRL ar putea intra în insolvență! Tribunalul București a rămas în pronunțare

09 Oct 2023 1497

Peste 20 de creditori Zi decisivă pentru Nordis Management SRL! Tribunalul București analizează cererea de intrare în insolvență!

08 Oct 2023 6337

Soția unui fost polician constănțean, decizii importante în firma pe care o controlează

15 Feb 2022 3090

Interviu live Direcțiile de acțiune ale noului director. Florin Gheorghe - „Mulți chiriași ai RAEDPP, inclusiv locatari din blocurile ANL, ocupă imoral aceste locuințe. Vom modifica criteriile!“ (video)

02 Mar 2019 8439

Noul director al RAEDPP a pus gând rău afacerilor Pomacost pe bani publici - „Vom avea propria noastră seră“

19 Feb 2019 5650

Planul lui Decebal Făgădău Florin Gheorghe desemnat director al RAEDPP

18 Feb 2019 4881

CLM a votat. Oameni politici şi foşti jurnalişti, în Consiliul de Administraţie al RAEDPP (galerie foto)

28 Sep 2018 2934

Florin Gheorghe - „Susţin înnoirea clasei politice, la fel cum susţin că un parlamentar performant nu trebuie înlăturat doar de dragul creşterii în sondaje”

29 Nov 2016 3984

Concursul pentru directori de şcoli, subiect de interpelare. Un deputat de Constanţa îi sugerează ministrului să dispună verificări în teritoriu (document)

03 Oct 2016 4292

Un deputat PSD vrea să combată obezitatea în rândul tinerilor. Află cum!

20 Sep 2016 2108

Traseismul, boală grea! Un deputat UNPR a trecut la PSD, la Constanța!

02 Apr 2016 2029

Comunicat de presa deputat Florin GHEORGHE - 1 aprilie 2016

01 Apr 2016 1733

Comunicat de presa deputat Florin GHEORGHE - 16 martie 2016

16 Mar 2016 1858

Toamna, sursă de inspiraţie și nu prea pentru parlamentari Cât au muncit deputații de Constanța

31 Dec 2015 3099