ZIUA de Constanta, ziar interzis de Mazare

Începând cu data de 6 aprilie a.c., mai mulţi cititori ne-au sesizat că, în chioşcurile Conpress Group nu au găsit ZIUA de Constanţa, iar abonamentele ce trebuiau distribuite prin grija aceleaşi companii nu au inclus şi ediţia locală a ziarului ZIUA. După verificarea informaţiilor a reieşit că situaţia prezentată este reală, fapt confirmat şi de vânzătorii de la punctele de distribuţie a presei ce aparţin societăţii Conpress Group şi în care ziarele sunt difuzate de SC Tutun şi Ziare SRL. De asemenea, responsabilii de chioşcuri ne-au comunicat că nici nu vor mai primi acest ziar, lucru ştiut de la şefii lor. SC Tutun şi Ziare SRL are ca unic asociat firma Conpress Group SRL, în acţionariatul căreia îl regăsim pe primarul Constanţei, dl. Radu Mazăre. Societatea deţine 85% din distribuţia de presă din Constanţa. Cu alte cuvinte, monopolul. Vânzarea ziarelor distribuite de SC Tutun şi Ziare SRL se face în chioşcurile ce aparţin Conpress Group, pe terenuri cesionate de la primăria condusă de Radu Mazăre. Cum linia ziarului nostru a fost întotdeauna echidistantă şi a prezentat atât părţile pozitive, cât şi pe cele negative ale administraţiei publice locale, dar şi ale  activităţii primarului Radu Mazăre nu ne rămâne decât să afirmăm că edilul este deranjat de prezenţa noastră pe piaţa media constănţeană şi că scoaterea ziarului ZIUA de Constanţa de la difuzare din chioşcurile Conpress Group nu poate fi considerată decât o formă de interzicere a cotidianului nostru.

Este adevărat că încă de la sfârşitul lunii noiembrie 2008, SC Tutun şi Ziare SRL a informat că „datorită costurilor logistice ridicate“, se află în imposibilitatea de a mai distribui ZIUA de Constanţa. Adresa din 28.11.2008 a fost urmată de alte documente care menţionau acelaşi aspect, fără a avea însă urmări. În fapt, documentele transmise de SC Tutun şi Ziare SRL pot fi considerate avertismente ale societăţii de distribuţie faţă de materiale de presă apărute în cotidianul nostru. După cum precizam, prima adresă purtând semnătura directorului Tutun şi Ziare SRL a fost primită pe  28.11.2008, la doar două zile după ce ZIUA de Constanţa îşi arăta solidaritatea faţă de jurnalista Feri Predescu şi se alătura demersului de susţinere a acesteia pentru strângerea banilor cu care trebuie să-l despăgubească pe primarul Radu Mazăre (//www.ziuaconstanta.ro/rubrici/social/...). Următorul document, semnat de acelaşi director a fost datat 11.03.2009. În ediţia din 25 martie a.c. prezentam informaţii referitoare la terenul pe care Beatrice Mariş, judecătoarea care a condamnat-o pe Feri Predescu în procesul cu Mazăre primise de la edil, prin dispoziţie de primar, teren pe legea 10 din 2001  (//www.ziuaconstanta.ro/rubrici/...). Punctul culminant l-a reprezentat materialul „Mazare: «M-au votat 70% din constănţeni» Greşit: NU l-au votat 70% din constănţeni“ (//www.ziuaconstanta.ro/rubrici/deschidere-editie/...), apărut în ZIUA de Constanţa pe 31 martie 2009. considerăm că acesta a fost motivul care a dus la interzicerea cotidianului nostru în chioşcurile Conpress Group.

Am ales să nu facem cunoscut faptul că am fost interzişi în chioşcurile Conpress Group imediat după ce s-a demonstrat acest aspect din cauza faptului că nu am dorit să întinăm Săptămâna Mare cu probleme de acest gen. Cu toate acestea, SC Tutun şi Ziare SRL a recurs la demersul comunist şi a interzis distribuirea cotidianului ZIUA de Constanţa cu exact o săptămâna înainte de sărbătoarea Învierii Mântuitorului. În acest sens, am considerat necesar să aducem la cunoştinţa opiniei publice abuzul la care au recurs mai-marii urbei, interzicând un ziar considerat de conducerea Primăriei şi a Consiliului Judeţean, ca fiind unul de opoziţie. ZIUA de Constanţa îşi informează cititorii că va aplica metoda de difuzare proprie, într-un număr şi mai mare de exemplare, care se va completa cu ediţia on-line www.ziuadeconstanta.ro. Ataşat comunicatului de presă puteţi găsi toată documentaţia care ne susţine afirmaţiile, însoţită de un link către filmări în chioşcurile Conpress Group, mail-uri şi sesizări telefonice de la cititori care atestă faptul că ziarul ZIUA de Constanţa nu mai este distribuit în acele puncte de difuzare a presei.

Adrese de la SC Tutun si Ziare SRL (1): document aici

Adrese de la SC Tutun si Ziare SRL (2): document aici

Firmele lui Mazare (actionariate) SC Tutun si Ziare SRL: document aici

Firmele lui Mazare (actionariate) Compress Group: document aici

Sesizari cititori (telefonic si prin e-mail): document aici

Filmari din chioscurile Compress Group: video aici

Redactor şef,
Emilian ANDREI


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fara nume

05 Jun, 2011 01:44

asa asa

mariana burcin

19 May, 2011 15:36

hingherii mi au luat un caine .a doua zi am mers la baza animalelor fara stAPIN UNDE L DUSESE.DUPA CE MI AU CERUT O SUMA DESTUL DE MARE SA MI L DEA INAPOI 80 RONI SI OBLIGAT SA MI L STERILIZEZE CU 200 RONI.TOT NU MI L AU DAT.DE CE PENTRU CA NU LA U GASIT IN BAZA CIND SUB OCHII MEI LA U LUAT EXPLICATIE NICI O ZI NU I TINE IN BAZA SI II EUTANASIAZA.RUSINE CRIMINALILOR

Tataru Mioara

23 Jul, 2009 20:48

In ziua de 23 iulie am fost dezamagita de atitudinea vanzatorului de la taraba dvs.Compress de pe intrarea Tulcei,si Masina 04-Ct-Kuc.Dimineata cind s-a adus ziarul Adevarul cu cartea,domnul vanzator ,cu piele mai inchisa,a spus ca mie nu poate sa-mi dea ziarul cu cartea pentru ca nu sint clienta,si el are oamenii lui.Motivul pentru care nu m-a servit sa de 3 saptamini de cind s-a deschis chiosc de ziare linga taraba am cumparat de acolo.Sinteti clienta acolo, aici nu va servesc.Vi se pare o atitudine coresta? De aceea serviciile sint asa cum sint pe banii nostri, pentru ca nu inlaturam asemenea elemente.Fata de cele relatate va rog sa luati atitudine.Cred ca este suficient chioscul de ziare,unul la intersectie cpe Tulcei si unul la intersectie cu Tomis.De cite ori se deschide un chiosc dupa 2 saptamini se sparge, dar cel de la taraba, cu gura mare ramine?Este normal? Dorim civilizatie,servicii de calitate.Multumesc

Articole asemanatoare

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 480

Activități preventive ale polițiștilor în incinta școlilor din Constanța

28 Mar 2024 250

Polițiștii în vizită la Universitatea Ovidius din Constanța

28 Mar 2024 345

Misiuni ale polițiștilor rutieri, în municipiul Constanța. Au fost aplicate amenzi usturătoare

28 Mar 2024 343

Sămbătă, spectacolul „Ma dame”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

28 Mar 2024 322

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța

28 Mar 2024 341

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 356

Curentul electric oprit, pe bulevardul Mamaia, în Constanța (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 493

Doi bărbați au fost puși după gratii la Poarta Albă, județul Constanța. Ce fapte au comis

28 Mar 2024 391

Șofer sub influența substanțelor psihoactive, depistat în urma unui accident rutier, în Năvodari, județul Constanța. S-a întocmit dosar penal

28 Mar 2024 429

Praful saharian este vizibil deasupra mării, la Constanța (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 665

LIVE Încep conferințele Dilema la Constanța. Ce subiecte sunt prezentate în prima zi (Galerie FOTO)

28 Mar 2024 401

Primăria Constanța Atenție, constănțeni! Mâine vor suna sirenele de alarmare publică

28 Mar 2024 437

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 631

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 355