10 idei de hobby-uri pentru a întrerupe rutina și a te distra

Rutina te poate afecta psihic, de aceea, pe cât de des posibil, este bine să o „spargi” cu activități distractive, care să îți activeze creativitatea sau care să te „teleporteze” într-o lume ideală.
Dacă ești în pană de idei, îți recomandăm zece hobby-uri ce au darul de a alunga monotonia și a-ți încărca bateriile pentru provocările vieții cotidiene:

Pune-ți la încercare imaginația

Cititul te eliberează de spațiul și timpul prezent. Imaginația te poartă în lumi infinite. Te poți regăsi în personaje ale căror vieți poate că ți-ar fi plăcut să le trăiești. De asemenea, te poți întoarce în timp, pentru o poveste de dragoste din epoca Renascentistă, sau te poți muta pe o planetă îndepărtată în anul 2423. Nu trebuie să ocolești nici cărțile de dezvoltare personală, sau pe cele motivaționale.

Imortalizează persoane și animale

Fotografia a reprezentat un hobby popular din cele mai vechi timpuri, chiar și atunci când nu era la îndemâna oricui. În prezent, oricine are un Smartphone poate fi fotograf amator. Este foarte ușor să imortalizezi persoane sau animale, sau să surprinzi peisaje pe care să le transformi în wallpaper-uri ce îți creează o senzație deosebită de fiecare dată când le privești.


 

Desenează și colorează

Desenatul și coloratul nu sunt activități pe care copiii să aibă monopol. Există edituri specializate pe cărți de colorat pentru cei care au trecut de vârsta copilăriei, în timp ce pentru desen îți trebuie doar creioane și foi albe. Colorează chiar ce desenezi cu mâna ta. Cine știe ce artist se ascunde în tine...

Urmărește filme

Filmele te poartă printr-o gamă largă de sentimente și emoții. Există genuri pe toate gusturile: comedie, acțiune, thriller, mistery, drama, romance, horror. Poate vrei să te destinzi cu un film despre gambling, cu un suspans care te ține cu sufletul la gură și îți face poftă să pui un pariu, apoi, după ce câștigi, să te interesezi cât durează o retragere la Winner.


 

Lasă-te purtat pe aripile muzicii

Ascultă muzică, orice gen, cât timp te relaxează și te încarcă cu energie. Închide ochii și lasă-te purtat pe magia ritmului. Sau, mai bine, încearcă să înveți să cânți chiar tu la un instrument muzical. Cel mai bine este să apelezi la un profesor, dar asta nu înseamnă că nu te poți instrui și urmărind lecții online, pe YouTube.

Călătorește în jurul lumii fără să pleci din bucătărie

Gastronomia este un vector identitar important pentru fiecare țară. Când spui orez, spui China. Pizza și paste înseamnă Italia. Croasantul te duce cu gândul la Franța. Wurstul este mâncarea specifică Germaniei. Șaorma a fost adusă din Turcia ș.a.m.d. În fiecare weekend, propune-ți să pregătești un fel de mâncare specific, astfel încât să călătorești în jurul lumii fără să părăsești propria bucătărie.

Ține un jurnal

Ținerea unui jurnal personal este un exercițiu bun din mai multe puncte de vedere. În primul rând, îți pui ordine în gânduri. În al doilea rând, în viitor vei putea rememora trăirile experimentate la un moment dat. Apoi, îți poți testa calitățile de „scriitor”. Însemnările dintr-un jurnal nu trebuie să fie gen „agenție de presă”, ci pot fi înflorite cu figuri de stil.


 

Reînvață să scrii de mână

Scrisul de mână este foarte relaxant și, în plus, stimulează creativitatea și imaginația. Ca și desenatul, scrisul se bazează pe un cumul de simțuri. În același timp, dacă trimiți cuiva o felicitare scrisă de mână, destinatarul va aprecia gestul, considerându-l eminamente personal.

Fă sport

Sportul este baza unei vieți sănătoase. Dacă îl practici constant, vei avea un fizic atletic (ceea ce îți crește stima de sine), iar organismul îți va fi mult mai puternic. Nu degeaba se spune că o minte ageră nu poate coexista decât cu un corp sănătos. Oamenii de succes fac sport aproape zilnic.

Recondiționează

În toată lumea, recondiționarea obiectelor vechi s-a transformat într-o adevărată artă. Dă naștere unor obiecte noi din cele pe care nu le mai folosești. Două scaune uitate într-o debara se pot transforma într-o bancă de toată frumusețea, sau o mașină retrogradată la statutul de rablă poate deveni un bolid care să atragă toate privirile atunci când „aleargă” pe străzi.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Airsoft Un hobby plin de acțiune și strategie

19 Apr 2024 284

Horoscop pentru vineri, 22 martie 2024. Iată ce le este rezervat zodiilor astăzi

22 Mar 2024 783

Horoscop pentru miercuri, 20 martie 2024. Sănătatea este vulnerabilă pentru una dintre zodii

20 Mar 2024 786

Horoscop pentru joi, 14 martie 2024! Ziua este favorabilă dialogurilor pe teme spirituale pentru una dintre zodii

14 Mar 2024 719

Horoscop pentru miercuri, 28 februarie 2024. Astăzi sunt binevenite ședințele de masaj pentru una dintre zodii

28 Feb 2024 856

Horoscop pentru joi, 22 februarie 2024. Discuțiile în familie sunt importante astăzi pentru unii nativi

22 Feb 2024 874

Horoscop pentru vineri, 26 ianuarie 2024! Scorpionii sunt solicitați in plan profesional

26 Jan 2024 819

Firme Constanța Muun&Hobby Fruits SRL are administrator nou!

16 Jan 2024 700

Horoscop pentru luni, 01 ianuarie 2024. Ziua este propice activităților gospodărești pentru una din zodii

01 Jan 2024 873

Horoscop pentru luni, 11 decembrie 2023. Unii nativi sunt atrași de libertate și inedit

11 Dec 2023 935

Horoscop pentru luni, 06 noiembrie 2023. Este rost de câștiguri financiare pentru una din zodii

06 Nov 2023 1121

Horoscop pentru duminică, 05 noiembrie 2023. S-ar putea să cheltuiești sume importante de bani

05 Nov 2023 1001

Horoscop pentru sâmbătă, 4 noiembrie 2023. Ce le este rezervat astăzi zodiilor?

04 Nov 2023 1199

Pune sănătatea pe primul loc. 3 sfaturi preţioase

23 Oct 2023 739

Top 5 Greșeli când Pariem pe Fotbal

26 Sep 2023 714