Actualitate

„10 pentru Medgidia" Lafarge îndrumă elevii către crearea de proiecte

lafarge.jpg

Lafarge (Ciment) România SA, în parteneriat cu Primăria Municipiului Medgidia şi cu Organizaţia Mare Nostrum, a pregătit pentru 40 de elevi de liceu şi pentru cadrele lor didactice un curs de management de proiecte.

Cursul a avut loc timp de două zile la Universitatea Ovidius din Constanţa, respectiv la Uzina Lafarge din Medgidia şi face parte din proiectul mult mai amplu lansat de cei trei parteneri sub denumirea „10 pentru Medgidia". La curs, elevii au învăţat noţiuni de bază despre managementul proiectelor şi au putut lucra aplicat pe proiectele lor înscrise în concursul „10 pentru Medgidia". Acesta este un concurs de idei adresat elevilor din învăţământul preuniversitar, bazat pe conţinutul Agendei Locale 21, privind dezvoltarea durabilă a oraşului în perspectiva anului 2020. Proiectele înscrise au fost întocmite de echipe formate din maxim zece elevi, sub îndrumarea unui profesor coordonator din cadrul instituţiilor de învăţământ participante.

lafarge_1.jpgObiectivele principale ale concursului sunt creşterea nivelului de informare şi conştientizare a tinerilor cu privire la rolul lor de cetăţeni ai oraşului în dezvoltarea pe coordonate durabile a localităţii în care trăiesc precum şi crearea contextului emoţional favorabil pentru implicarea tinerilor în proiectele cu componentă civică pe care le dezvoltă şi promovează municipalitatea, alţi actori din societatea civilă şi mediul de afaceri. „Pe lângă activitatea sa comercială şi de producţie, Lafarge a acţionat încă de la începutul investiţiei sale în România în sensul sprijinirii diverselor activităţi menite a aduce un suport real comunităţilor în care îşi desfăşoară business-ul. „10 pentru Medgidia" este un proiect pilot lansat în 2010 în Medgidia în care avem mare încredere şi care sperăm că va da o şansă în plus elevilor de liceu, pentru o traiectorie profesională deosebită. Dorim să le mulţumim membrilor juriului, care au adus un aport important acestui proiect: conf. univ. dr. Aurelia Lăpuşan - Universitatea Ovidius, Daniela Daniel - consilier local, Mihaela Candea - director executiv Mare Nostrum, Elena Frâncu - director DJEFS, Senol Zevri - director Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa şi Edmund Piess - fost director uzina Lafarge din Medgidia", a declarat Camelia Săvoiu, manager de comunicare Lafarge Ciment România S.A.

Câştigătorii concursului „10 pentru Medgidia" au fost elevii de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu", care au format echipa 10Eco: Mădălina Bălăceanu, Adriana Bărbulescu, Nicoleta Carazeanu, Gabriela Crişu, Aila Curtgeafar, Maria Girip, Ema Ion, Sorin-Eduard Manta, Livia Neca, Alexandra Săndulescu, iar profesorul coordonator a fost Rodica Plugaru. Cei 10 elevi de clasa a X-a au propus proiectul „Parcul Lafarge - o intervenţie asupra parcului de pe faleză", un proiect foarte bine documentat şi lucrat care a impresionat juriul, câştigând cel mai mare punctaj din concurs.

Membrii echipei câştigătoare au primit mini laptopuri şi vor avea oportunitatea de a se implica direct în implementarea proiectului propus chiar de ei. Toţi membrii echipelor înscrise, inclusiv profesorii coordonatori, au primit premii de participare constând în MP3-uri, rucsacuri şi posibilitatea de a participa timp de două zile la un curs avansat de management de proiecte.

Organizatorii concursului „10 pentru Medgidia" au pregătit pentru toţi elevii participanţi o vizită la Universitatea Ovidius. Aici au fost primiţi de prof. univ. dr. Mihai Gîrţu, decanul Facultăţii de Fizică, Chimie şi Tehnologia Petrolului, care, alături de studenţi, le-a arătat acestora laboratoarele, microscoapele, sălile de curs etc. Studenţi de la Jurnalism, împreună cu conf. univ. dr. Aurelia Lăpuşan, i-au însoţit, de asemenea, pe elevi pe durata vizitei. La campus 2, aceştia au fost primiţi de cancelarul universităţii, conf. univ. dr. Lucian Petcu, iar la baza sportivă de către prof. univ. dr. Mirela Damian, prodecanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Viitorul joacă returul cu U Craiova Când sunt programate partidele din returul semifinalelor Cupei României

18 Apr 2019 380

Ce baze sportive şi centre de agrement are în administrare DJST Constanţa. Detalii despre lucrările de reparaţii (galerie foto)

18 Apr 2019 564

Echipele Academiei Hagi s-au calificat în finalele Cupei României U19 și U17

17 Apr 2019 438

Fotbalul judeţului Constanţa În Liga a 5-a, Sport Prim Oltina a învins în deplasare liderul Viitorul Pecineaga

16 Apr 2019 593

Luptător adevărat. Şi-n sport, şi-n viaţă! Florin Tiţa, de la CS Farul Constanţa Din centrul de plasament, pe podiumul Campionatului European

16 Apr 2019 1844

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, în vizită în Qatar. Linie aeriană directă între Doha şi Varna

14 Apr 2019 377

Cumpăna, gazda Campionatului naţional de gimnastică ritmică pentru copii Primarul Mariana Gâju - „Sportul a creat oameni bravi, călăuziţi de suflet, sentiment şi forţă“

13 Apr 2019 529

Săli de sport inexistente, improvizate sau subdimensionate Peste 17.000 de elevi din 26 de şcoli şi licee din municipiul Constanţa, condamnaţi de autorităţi (galerie foto + document)

12 Apr 2019 1498

Mai multe evenimente sportive, programate în week-end la Constanța. Jandarmii vor asigura măsurile de ordine

11 Apr 2019 456

Atena Sport Club Constanţa, prima poziţie pe echipe la etapa regională a Campionatului Naţional de înot pentru cadeţi (galerie foto)

11 Apr 2019 378

Gazdele au coborât de pe locul secund În derby-ul Ligii a 5-a, CS Peştera - Viitorul Pecineaga, s-au marcat şase goluri

09 Apr 2019 490

Oina va fi studiată la Facultatea de Educație Fizică și Sport Constanța

08 Apr 2019 644

Astăzi este ziua internaţională a sportului pentru dezvoltare şi pace

06 Apr 2019 55

La Constanţa, PNL şi USR se acuză de „furtul“ unor proiecte care vizează accesul elevilor şi modernizarea terenurilor de sport din curtea şcolilor (documente)

06 Apr 2019 538

Gimnasta din Constanţa Cătălina Ponor a fost desemnată Ambasador pentru Mondialele de Gimnastica de la Stuttgart

05 Apr 2019 720