Actualitate

„10 pentru Medgidia" Lafarge îndrumă elevii către crearea de proiecte

lafarge.jpg

Lafarge (Ciment) România SA, în parteneriat cu Primăria Municipiului Medgidia şi cu Organizaţia Mare Nostrum, a pregătit pentru 40 de elevi de liceu şi pentru cadrele lor didactice un curs de management de proiecte.

Cursul a avut loc timp de două zile la Universitatea Ovidius din Constanţa, respectiv la Uzina Lafarge din Medgidia şi face parte din proiectul mult mai amplu lansat de cei trei parteneri sub denumirea „10 pentru Medgidia". La curs, elevii au învăţat noţiuni de bază despre managementul proiectelor şi au putut lucra aplicat pe proiectele lor înscrise în concursul „10 pentru Medgidia". Acesta este un concurs de idei adresat elevilor din învăţământul preuniversitar, bazat pe conţinutul Agendei Locale 21, privind dezvoltarea durabilă a oraşului în perspectiva anului 2020. Proiectele înscrise au fost întocmite de echipe formate din maxim zece elevi, sub îndrumarea unui profesor coordonator din cadrul instituţiilor de învăţământ participante.

lafarge_1.jpgObiectivele principale ale concursului sunt creşterea nivelului de informare şi conştientizare a tinerilor cu privire la rolul lor de cetăţeni ai oraşului în dezvoltarea pe coordonate durabile a localităţii în care trăiesc precum şi crearea contextului emoţional favorabil pentru implicarea tinerilor în proiectele cu componentă civică pe care le dezvoltă şi promovează municipalitatea, alţi actori din societatea civilă şi mediul de afaceri. „Pe lângă activitatea sa comercială şi de producţie, Lafarge a acţionat încă de la începutul investiţiei sale în România în sensul sprijinirii diverselor activităţi menite a aduce un suport real comunităţilor în care îşi desfăşoară business-ul. „10 pentru Medgidia" este un proiect pilot lansat în 2010 în Medgidia în care avem mare încredere şi care sperăm că va da o şansă în plus elevilor de liceu, pentru o traiectorie profesională deosebită. Dorim să le mulţumim membrilor juriului, care au adus un aport important acestui proiect: conf. univ. dr. Aurelia Lăpuşan - Universitatea Ovidius, Daniela Daniel - consilier local, Mihaela Candea - director executiv Mare Nostrum, Elena Frâncu - director DJEFS, Senol Zevri - director Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa şi Edmund Piess - fost director uzina Lafarge din Medgidia", a declarat Camelia Săvoiu, manager de comunicare Lafarge Ciment România S.A.

Câştigătorii concursului „10 pentru Medgidia" au fost elevii de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu", care au format echipa 10Eco: Mădălina Bălăceanu, Adriana Bărbulescu, Nicoleta Carazeanu, Gabriela Crişu, Aila Curtgeafar, Maria Girip, Ema Ion, Sorin-Eduard Manta, Livia Neca, Alexandra Săndulescu, iar profesorul coordonator a fost Rodica Plugaru. Cei 10 elevi de clasa a X-a au propus proiectul „Parcul Lafarge - o intervenţie asupra parcului de pe faleză", un proiect foarte bine documentat şi lucrat care a impresionat juriul, câştigând cel mai mare punctaj din concurs.

Membrii echipei câştigătoare au primit mini laptopuri şi vor avea oportunitatea de a se implica direct în implementarea proiectului propus chiar de ei. Toţi membrii echipelor înscrise, inclusiv profesorii coordonatori, au primit premii de participare constând în MP3-uri, rucsacuri şi posibilitatea de a participa timp de două zile la un curs avansat de management de proiecte.

Organizatorii concursului „10 pentru Medgidia" au pregătit pentru toţi elevii participanţi o vizită la Universitatea Ovidius. Aici au fost primiţi de prof. univ. dr. Mihai Gîrţu, decanul Facultăţii de Fizică, Chimie şi Tehnologia Petrolului, care, alături de studenţi, le-a arătat acestora laboratoarele, microscoapele, sălile de curs etc. Studenţi de la Jurnalism, împreună cu conf. univ. dr. Aurelia Lăpuşan, i-au însoţit, de asemenea, pe elevi pe durata vizitei. La campus 2, aceştia au fost primiţi de cancelarul universităţii, conf. univ. dr. Lucian Petcu, iar la baza sportivă de către prof. univ. dr. Mirela Damian, prodecanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O sală de sport va fi amenajată în Gara Constanţa. Licitaţia a fost demarată. Ce spune directorul CFR Infrastructură (document)

17 Jan 2019 563

Victorie în primul amical din Antalya FC Viitorul a învins liderul din Ungaria, Ferencvaros (galerie foto+video)

14 Jan 2019 570

Sportul inventat în Argentina şi practicat zilnic de puştii Academiei Hagi, recunoscut oficial de Ministerul Tineretului şi Sportului

11 Jan 2019 459

Turneul de la Sydney Cine transmite în direct meciul Simona Halep - Ashleigh Barty, de miercuri dimineaţă

09 Jan 2019 554

Doliu în sportul românesc. Un fost arbitru și team manager al naționalei de futsal s-a stins din viață

08 Jan 2019 537

Sală de sport, două case mortuare, staţie de epurare şi canalizare, garaj Zeci de proiecte realizate de Primăria Grădina anul trecut (galerie foto)

08 Jan 2019 1390

Știați că...? Cântărețul Mihai Constantinescu împlinește astăzi 73 ani

04 Jan 2019 188

Primul turneu al noului sezon, eşec pentru Irina Begu

31 Dec 2018 345

O firmă care a îngropat mai multe proiecte ale administraţiei Făgădău a reuşit să pună mâna pe contract Detalii despre Sala Polivalentă pe care o va avea municipiul Constanţa!

28 Dec 2018 1662

Presa din România în doliu. Un cunoscut jurnalist s-a stins din viaţă la vârsta de 51 de ani

27 Dec 2018 592

Florin Tiţa şi antrenorul său, Gheorghe Grigore, pe primul loc în topul luptelor constănţene pe 2018 (galerie foto)

25 Dec 2018 801

Cel mai bun sportiv român din Kung-Fu în 2018 este din Constanţa

23 Dec 2018 841

Imagini de la eveniment Constanța. Campionul european Ștefan Paloși, meci demonstrativ de Pickleball, cu ocazia lansării acestui sport în România (galerie foto + video + documente)

22 Dec 2018 1053

Sportul cu un mare avânt în SUA Pickleball va fi prezentat sâmbătă, la Constanţa, în premieră naţională

22 Dec 2018 546

Scor neverosimil cu care s-au impus baschetbaliștii de la Athletic Constanța în meciul cu CS Cuza Sport Brăila!

21 Dec 2018 447