100 de cetățeni români rămași blocați pe pe Aeroportul Internațional „Queen Alia” din Amman. Printre pasageri sunt și constănțeni

Avion TAROM. Foto: facebook/TAROMMinisterul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Regatul Haşemit al Iordaniei, menține în atenție situația unui grup de 100 de cetățeni români rămași blocați, în data de 7 decembrie 2022, pe Aeroportul Internațional „Queen Alia” din Amman, pe fondul anulării unor zboruri spre România, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Potrivit unui comunicat al MAE, reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile iordaniene competente, precum și pe lângă agenția de turism care a organizat deplasarea și compania aeriană transportatoare din România, în vederea identificării unor soluții la situația creată.

„Astfel, un reprezentant al Ambasadei României la Amman s-a deplasat la aeroport, imediat după semnalarea situației, pentru a discuta cu cetățenii români afectați și cu reprezentanții aeroportului și ai companiei de transport aerian, pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile de care beneficiază în astfel de situații și pentru a le acorda asistență consulară.

Potrivit datelor comunicate de Ambasada României în Regatul Haşemit al Iordaniei, dialogul cu cetățenii români aflați la aeroport este menținut și de către reprezentanți ai companiei aeriene. Aceștia au oferit, în numele companiei, alternative până la plecarea către România - cazare la hotel până la următoarea cursă aeriană disponibilă sau sprijin pentru identificarea unor alte rute de deplasare către țară. Cetățenii români vor comunica reprezentanților firmei de transport aerian decizia luată.

MAE, prin misiunea diplomatică română din Amman, menține contactul cu cetățenii români, precum și cu compania aeriană și cu autoritățile iordaniene competente, până la soluționarea acestei situații și întoarcerea cetățenilor români în siguranță în România“ - au mai precizta reprezentanții MAE.


Potrivit unui comunicat TAROM, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, o aeronavă a Companiei TAROM care efectua astăzi zborul RO 187 pe ruta București - Amman a aterizat pe Aeroportul din Larnaca, conform procedurilor standard în situații de vizibilitate scăzută. 

„Subliniem faptul că siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă, iar aeronava a aterziat în condiţii de maximã siguranţã decolând spre destinația inițială - București imediat ce condițiile meteorologice au permis asta.
De asemenea, precizăm că în prezent pasagerilor zborului RO 188 pe ruta Amman-București li se asigură asistență la sol conform Regulamentului EC261/2004, aceștia urmând să fie rerutați sau cazați, după caz.
Compania TAROM depune toate eforturile și ia toate măsurile necesare pentru a minimaliza impactul pe care această situație l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor afectați.
Vă mulțumim pentru înțelegerea și încrederea acordate și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este de a oferi pasagerilor săi călătorii sigure“ - au mai precizat reprezentanții TAROM.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O cursă TAROM Bruxelles - Otopeni a fost anulată din motive tehnice, joi seara. Printre pasageri, Mircea Geoană, Luminiţa Odobescu, europarlamentari

05 Apr 2024 404

O aeronavă TAROM Bucureşti - Chişinău a revenit la sol, după ce a fost lovită de fulger

25 Mar 2024 628

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a încheiat cinci contracte subsecvente cu trei firme din București. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

19 Feb 2024 566

SURSE Directorul general al TAROM, Bogdan Popescu, a demisionat din funcție

29 Dec 2023 722

Compania Tarom oferă asistenţă tuturor persoanelor cu mobilitate redusă

07 Dec 2023 904

MAE Un grup de 12 cetățeni români, evacuați din Fâșia Gaza, a ajuns în România

24 Nov 2023 680

Servicii de transport aerian intern și internațional pentru persoane, achiziționate de CSM Constanța (DOCUMENT)

20 Nov 2023 806

MAE Un grup de 16 cetățeni români, evacuați din Fâșia Gaza, a ajuns în România

17 Nov 2023 689

MAE Un grup de 86 de români și membri de familie, evacuați din Fâșia Gaza, a ajuns în România

14 Nov 2023 649

Primii 93 de cetățeni români, evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România

09 Nov 2023 717

Premierul Marcel Ciolacu revine din Egipt împreună cu un grup de cetățeni români și membri ai familiilor acestora, evacuați din Fâșia Gaza

08 Nov 2023 641

MAE Demersuri pentru repatrierea cetățenilor români din Israel

08 Oct 2023 814

Echipa Invictus se întoarce acasă! Palmares impresionant obșinut în competiția de la Dusseldorf

16 Sep 2023 946

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, inaugurat oficial (VIDEO)

15 Jun 2023 1399

De unde cumpără bilete de avion CN Administrația Porturilor Maritime SA (DOCUMENT)

23 May 2023 1686