100 de cetățeni români rămași blocați pe pe Aeroportul Internațional „Queen Alia” din Amman. Printre pasageri sunt și constănțeni

Avion TAROM. Foto: facebook/TAROMMinisterul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Regatul Haşemit al Iordaniei, menține în atenție situația unui grup de 100 de cetățeni români rămași blocați, în data de 7 decembrie 2022, pe Aeroportul Internațional „Queen Alia” din Amman, pe fondul anulării unor zboruri spre România, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Potrivit unui comunicat al MAE, reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile iordaniene competente, precum și pe lângă agenția de turism care a organizat deplasarea și compania aeriană transportatoare din România, în vederea identificării unor soluții la situația creată.

„Astfel, un reprezentant al Ambasadei României la Amman s-a deplasat la aeroport, imediat după semnalarea situației, pentru a discuta cu cetățenii români afectați și cu reprezentanții aeroportului și ai companiei de transport aerian, pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile de care beneficiază în astfel de situații și pentru a le acorda asistență consulară.

Potrivit datelor comunicate de Ambasada României în Regatul Haşemit al Iordaniei, dialogul cu cetățenii români aflați la aeroport este menținut și de către reprezentanți ai companiei aeriene. Aceștia au oferit, în numele companiei, alternative până la plecarea către România - cazare la hotel până la următoarea cursă aeriană disponibilă sau sprijin pentru identificarea unor alte rute de deplasare către țară. Cetățenii români vor comunica reprezentanților firmei de transport aerian decizia luată.

MAE, prin misiunea diplomatică română din Amman, menține contactul cu cetățenii români, precum și cu compania aeriană și cu autoritățile iordaniene competente, până la soluționarea acestei situații și întoarcerea cetățenilor români în siguranță în România“ - au mai precizta reprezentanții MAE.


Potrivit unui comunicat TAROM, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, o aeronavă a Companiei TAROM care efectua astăzi zborul RO 187 pe ruta București - Amman a aterizat pe Aeroportul din Larnaca, conform procedurilor standard în situații de vizibilitate scăzută. 

„Subliniem faptul că siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă, iar aeronava a aterziat în condiţii de maximã siguranţã decolând spre destinația inițială - București imediat ce condițiile meteorologice au permis asta.
De asemenea, precizăm că în prezent pasagerilor zborului RO 188 pe ruta Amman-București li se asigură asistență la sol conform Regulamentului EC261/2004, aceștia urmând să fie rerutați sau cazați, după caz.
Compania TAROM depune toate eforturile și ia toate măsurile necesare pentru a minimaliza impactul pe care această situație l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor afectați.
Vă mulțumim pentru înțelegerea și încrederea acordate și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este de a oferi pasagerilor săi călătorii sigure“ - au mai precizat reprezentanții TAROM.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cu cine a bătut palma CERONAV pentru transport aerian? (DOCUMENT)

27 Aug 2022 1378

Ziua de 31 martie în istorie 1931- Un cutremur a distrus Managua, Nicaragua. Au murit 2.000 de oameni

31 Mar 2022 801

Academia Navală, contract cu TAROM pentru zboruri interne și internaționale (DOCUMENT)

02 Mar 2022 2769

Mihăiţă Ursu, numit director general al TAROM, după demisia comandantului Cătălin Radu Prunariu

04 Jan 2022 1320

51 de ani de la catastrofa aviatică de la Mihail Kogălniceanu. Câți oameni au murit

07 Dec 2021 1611

122 de cetățeni români, repatriați din Maroc cu o aeronavă TAROM. La bord sunt și cetățeni străini

02 Dec 2021 1232

Aeronava care a repatriat românii din Africa de Sud a aterizat la București. Printre pasageri se află și delegația sportivă a CSM Baia Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Nov 2021 1451

Aeronava TAROM care va repatria românii din Africa de Sud va ateriza la București

30 Nov 2021 1056

Arafat a făcut anunțul Un avion Tarom va fi trimis pentru repatrierea cetăţenilor români blocaţi în Africa de Sud (VIDEO)

28 Nov 2021 1274

21 decembrie 1969 Un echipaj românesc a făcut ocolul lumii în 80 de ore

21 Dec 2020 1531

50 de ani de la catastrofa aviatică de la Mihail Kogălniceanu. 15 pasageri și trei membrii ai echipajului au murit

07 Dec 2020 1804

Sancțiune RGPD. Companie amendată pentru încălcarea securității datelor cu caracter personal. Care este valoarea sancțiunii

28 Jul 2020 1567

Anunț important de la TAROM. Au fost suspendate zborurile către șapte destinații

21 Jul 2020 2179

Blue Air intră în insolvență. Compania va putea concedia angajații fără să le plătească salariile

06 Jul 2020 1798

TAROM reintroduce o nouă cursă către litoral. Recent compania anunțase alte trei rute spre Constanța

05 Jul 2020 2465