12 noiembrie - Ziua Internațională Happy Hour

  • În fiecare an, la data de 12 noiembrie se sărbătorește neoficial Ziua Internațională Happy Hour.
  • Scopul acestei „sărbători” este de a profita de avantajele conceptului de happy hour la barul, restaurantul sau cafeaneaua favorite.
  • Se pare că termenul ar proveni de la evenimentele organizate de un club numit Happy Hour Social pentru flota militară marină americană în 1913.

Termenul de happy hour (n.r. ora veselă) este folosit pentru a face referință la acel interval orar din timpul unei zile când localurile oferă mâncare și băutură la prețuri reduse. Deși, în general, conceptul era mai popular în rândul barurile, care aveau promoții la băuturi, iată că și restaurantele au prins gustul happy hour și oferă aperitive sau desert la prețuri reduse. De obicei, happy hour înseamnă să cumperi două produse (cocktail, băutură, aperitiv) pentru prețul unuia.

Cu toate că acest concept este foarte popular în Statele Unite al Americii, alte țări au interzis organizarea de happy hours pentru a nu încuraja bețiile și alcoolismul.

Cei care profită de această ofertă ies de obicei după serviciu cu prietenii sau colegii de la locul de muncă pentru a se relaxa și a consuma două băuturi la prețul uneia. Dacă nu consumi alcool nu înseamnă că nu te poți bucura de happy hour! Multe restaurante și cafenele oferă aceleași promoții la aperitive sau desert.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Super oferte, în week-end, la Casa Domnească

30 May 2014 2066