16 experți din șase state participă la masa rotundă internațională „De la cyber la fake. Limbajele hibride ale puterii la Marea Neagră”


Luni, 29 iunie a.c., în intervalul orar 10.00-13.00, Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House din Constanța organizează, în parteneriat cu Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană / ICDE, filiala București, România (președinte prof. univ. dr. Radu Carp) și Institutul pentru Politică Mondială, Kiev, Ucraina (director Evghen Mahda),
masa rotundă internațională „De la cyber la fake. Limbajele hibride ale puterii la Marea Neagră”, care va avea loc în regim online (în sistemul Zoom).


La dezbaterile mesei rotunde participă 16 experți din șase state (Belarus, Georgia, Republica Moldova, România, Turcia, Ucraina). Conceptul și programul acestei mese rotunde pot fi consultate în secțiunea Documente).


Masa rotundă internațională de mai sus reprezintă primul eveniment internațional organizat de Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House din Constanța în 2020 și primul desfășurat în regim online (Zoom) de către Asociație. Tema propusă este deosebit de actuală pentru mediile analitice și deopotrivă pentru factorii de decizie din țările regiunii extinse a Mării Negre. Organizarea acestui eveniment de către un think-tank din Constanța, Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House (care a câștigat deja o notorietate considerabilă în mediile de analiză politică din țările regiunii extinse a Mării Negre), confirmă totodată existența unei resurse umane locale de calitate în domeniul reflecției geopolitice, care poate multiplica și consolida capacitatea de exprimare geopolitică a potențialului orașului Constanța și a regiunii Dobrogea.


Înființată în 2017, Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House din Constanța a derulat deja cinci evenimente internaționale de impact organizate în mod autonom, precum și numeroase alte activități internaționale organizate în comun cu parteneri internaționali sau interni. În momentul de față se află sub tipar volumul „Captivi la Pontul hibrid” (autor Dorin Popescu), care va fi publicat sub egida Asociației.


Citește și:

La inițiativa Asociației „Casa Mării Negre”, dar și pentru că le pasă Reprezentanți ai comunității civice constănțene au inventariat prioritățile culturale ale urbei
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În cadrul proiectului educațional „Ateliere de oratorie” Dezbatere online la Colegiul Militar „Al.I. Cuza”, între elevi și un reputat judecător clujean

05 Nov 2020 1163

Totul despre consilierii personali ai lui Vergil Chițac. Cine sunt și cu ce s-au ocupat până să fie cooptați în echipa primarului?!

04 Nov 2020 5315

Vergil Chițac și-a ales consilierii personali. Cine sunt aceștia și ce atribuții au primit?

03 Nov 2020 4251

Al patrulea volum semnat de diplomatul-scriitor Dorin Popescu „Captivi la pontul hibrid” - singura carte geopolitică despre Marea Neagră apărută în România

15 Aug 2020 2465

Trei ani de la crearea Asociației Casa Mării Negre / Black Sea House din Constanța

21 Jul 2020 2016

Limbajele puterii la Marea Neagră, în lectura unor experți de top, la Constanța

01 Jul 2020 1952

La inițiativa Asociației „Casa Mării Negre”, dar și pentru că le pasă Reprezentanți ai comunității civice constănțene au inventariat prioritățile culturale ale urbei

16 Jan 2020 2352

LIVE TEXT Masa rotundă organizată de Asociația Casa Mării Negre "Este Tomisul un spațiu al eșecului cultural" (galerie foto+video)

15 Jan 2020 1940

LIVE TEXT Ziua Culturii Naționale, sub semnul celor 170 de ani de la nașterea lui Eminescu (galerie foto+video)

15 Jan 2020 2235

Asociația „Casa Mării Negre/Black Sea House” Programul manifestărilor dedicat Zilei Culturii Naţionale

14 Jan 2020 2745

Asociaţia „Casa Mării Negre” deschide seria provocărilor la adresa administraţiei locale Ce-i lipseşte comunităţii constănţene pentru a valorifica şi a consolida resursa culturală locală?

07 Jan 2020 1294

„Forumul religiilor în Dobrogea“, ediția a doua Dobrogea - de la nevoia de poveste la nevoia de proiecte (galerie foto)

21 Nov 2019 1977

Ziua Dobrogei. Activităţi cultural-artistice, desfăşurate de elevii Liceului Teoretic Carmen Sylva Eforie Sud (galerie foto)

16 Nov 2019 2802

Arhiepiscopia Tomisului organizează evenimentul „Despre Dobrogea, la ceas aniversar”.

08 Nov 2019 1314

Constanța revine în Europa. Lansarea filialei tomitane a Iniţiativei pentru Cultură Democratică Europeană

04 Nov 2019 1905