16 ianuarie 1951- actorul Radu Gheorghe împlinește 70 de ani

  •  Radu Gheorghe împlinește 70 de ani.
Radu Gheorghe (n. 16 ianuarie 1951, Tulcea) este un actor român de teatru și film, ale cărui modalități de exprimare artistică cuprind actoria, pantomima, interpretarea muzicală vocală și instrumentală (vioară, chitară și flaut).

A absolvit IATC în 1975, la clasa prof. Sanda Manu, fiind coleg de grupă cu Vlad Rădescu și de generație cu Horațiu Mălăele, Dan Condurache, Maria Ploae.

A interpretat numeroase roluri în teatru, film, teatrul de televiziune și teatrul radiofonic.

Maestru al improvizației, este unul din promotorii genului Stand-Up Comedy în România.

În stagiunea 2011-2012 joacă pe scena Teatrului Mic din București în Interpretul și Profesiunea Doamnei Warren.
 
Discografie
 
    Broasca țestoasă, Versuri- Christian Morgenstern
 
Muzică-Radu Gheorghe la Cenaclul Flacăra
 
    De-ar fi lumea, muzica Adrian Enescu
    Ai ,hai ,muzică Adrian Enescu
    Cântec în limba sparga
 
Filmografie
  • Decolarea (1971)
  •  Iarba verde de acasă (1977)
  •  E atât de aproape fericirea (1977)
  • Totul pentru fotbal (1978)
  • Mireasa din tren (1980)
  • Am o idee (1981)
  • Ana și hoțul (1981)
  • Grăbește-te încet (1982)
  • Semnul șarpelui (1982)
  •  Un echipaj pentru Singapore (1982)
  • Căruța cu mere (1983)
  • De dragul tău, Anca! (1983)
  • Rămășagul (1985)
  • Căsătorie cu repetiție (1985)
  • Promisiuni (1985)
  •  Harababura (1990)
  • Lotus (2004)
  • Adevărul gol, golutz! (2015)
  • E bine și la 60! (2015)
  • Fața nevăzută a... Lunii (2015)
  •  Femeia, eterna poveste (2015)
  • Vine, vine primăvara! (2015)
  • Interpretul (2016)
  • Tata este gras... și alte povestiri (2016) 
Sursă foto: Wikipedia.org

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mamaia Luxury Construction SRL, în faliment! Cine controlează firma și ce pași s-au făcut în instanță

16 Sep 2022 687

Decizii importante într-o companie în care asociați sunt fiica și ginerele lui Gheorghe Iorov, fost director în Portul Constanța

16 Aug 2022 1130

Oficial Farul Constanța a anunțat transferurile lui Eduard Radaslavescu și Radu Boboc la FCSB

05 Aug 2022 937

Creditorii Xenoti SRL, firma ce deține Hotelul Flora, din Mamaia, convocați în adunare. Care este ordinea de azi (DOCUMENTE)

06 Jul 2022 1138

Radu Tudor Gheorghe, șef formație DRDP Constanța, o casă și două mașini (DOCUMENTE)

22 Jun 2022 758

Farul Constanța Fotbalistul Andrei Ciobanu și-a cerut iubita de soție într-un decor romantic

16 Jun 2022 1638

Liviu Popa, declarații importante Cine ar putea fi tras la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! Listă

09 Jun 2022 1885

Trei mașini aparținând Conpress Group SRL, vândute la licitație (DOCUMENT)

07 Jun 2022 1168

Decizie luată de administratorul judiciar al societății Xenoti SRL, firma care deține Hotelul Flora, din Mamaia (DOCUMENT)

04 Jun 2022 1317

Asociația fondată de răposatul Gheorghe Oancea a câștigat contractul de salvamar și prim ajutor pe plajele din Constanța și Mamaia (DOCUMENT)

20 May 2022 2213

Cine părăsește firma! Schimbări importante în societatea Xenoti SRL, ce deține Hotelul Flora, din Mamaia

05 May 2022 1907

Declarație de avere Gheorghe Luca, șef district la DRDP Constanța, deține trei terenuri, o casă, un apartament și trei mașini (DOCUMENTE)

02 May 2022 1068

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 21 aprilie 2022

27 Apr 2022 988

„Nimeni nu este mai presus de lege!“ Tribunalul Constanța sesizează Curtea Constituţională într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre

09 Apr 2022 3281

Pronunțare în ședință secretă! Zi importantă pentru Radu Mazăre, fostul primar al Constanței

08 Apr 2022 1380