16 inculpați, dintre care un agent de poliție și 5 funcționari RAR, trimiși în judecată pentru săvârșirea a 138 de fapte de corupție


Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, la data de 12.05.2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 16 inculpaţi, din care 13 sub control judiciar, pentru săvârşirea unui număr total de 138 de fapte de corupţie şi complicitate la corupţie (luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă).

În fapt, aceste infracțiuni au fost săvârșite de un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Mureş, 4 funcționari publici din cadrul R.A.R. Sibiu (printre care şi şeful reprezentanţei), 1 funcționar public din cadrul R.A.R. Vâlcea şi persoane civile ce acționau în calitate de complici ai acestora (în legătură cu activități de identificare, omologare şi verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării).

Dosarul a avut un caracter complex, care s-a manifestat prin numărul mare al persoanelor cercetate, modurile de operare folosite de acestea  şi măsurile de precauție luate de inculpați (ex.: folosirea unor complici, utilizarea unor coduri sau parole pe care le schimbau periodic) pentru a asigura conspirativitatea săvârșirii faptelor şi îngreunarea tragerii la răspundere penală.

Săvârşirea faptelor de către inculpaţi a condus la acordarea calificativului ,,bun tehnic” cu ocazia efectuării inspecţiei tehnice, în mod discreționar, unor vehicule necorespunzătoare tehnic şi a avut drept consecinţă punerea în circulaţie a unor vehicule periculoase pentru traficul rutier, existând astfel premisele producerii unor evenimente rutiere grave, de cele mai multe ori soldate cu victime omenești.

De asemenea, s-a reţinut că unele persoane cercetate au susţinut în mod nereal că ar avea influenţă asupra angajaţilor Instituţiei Prefectului Judeţului Sibiu – S.P.C.R.P.C.Î.V. şi că, în schimbul unor sume de bani, ar facilita obţinerea certificatelor de înmatriculare a unor vehicule sau a permiselor de conducere.

Cu ocazia cercetărilor, procurorul de caz a dispus măsura asiguratorie a sechestrului supra sumelor totale de 34.240 lei şi 7.795 Euro.

Reamintim faptul că, la data de 11.09.2019, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Anchete, serviciile județene Alba, Arad, Argeş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureş, Sălaj, Sibiu, Vâlcea, Timiş şi I.P.J. Sibiu – SICE, cu sprijinul S.I.A.S. din cadrul I.G.P.R. şi a mai multor structuri subordonate, a I.J.J. Mureş şi Vâlcea au efectuat un număr de 16 percheziţii domiciliare şi au pus în executare un nr. de 20 de mandate de aducere pe raza judeţelor Sibiu, Vâlcea şi Mureş.

De asemenea, în acest dosar au acordat sprijin şi lucrători din cadrul Serviciului Transcrieri Operative, Serviciului Special şi Serviciului Analiza Informaţiilor din cadrul D.G.A. – Structura Centrală, precum şi  lucrători din cadrul I.G.P.R. - Direcţiei Operaţiuni Speciale, prin structurile subordonate: Brigada Operațiuni Speciale Alba Iulia, Serviciul Operațiuni Speciale Sibiu şi Serviciul Operațiuni Speciale Vâlcea.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Infracţiuni de corupţie“ Militar din Constanța trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă!

17 Mar 2024 970

Avocat din Baroul București, urmărit penal de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

14 Mar 2024 590

Percheziții într-un caz de corupție și fals! Bănuiții sunt cercetați pentru însușirea nelegală a unor bunuri imobile, aparținând unor persoane decedate

13 Mar 2024 624

UPDATE Percheziții ale procurorilor DNA la Direcţia Regională Vamală București și în alte trei județe din țară

13 Feb 2024 749

"IPS Teodosie a greșit" Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, prezent la DNA Constanța (FOTO+VIDEO)

05 Feb 2024 1530

Surse Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, așteptat luni la DNA Constanța

04 Feb 2024 1172

Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, cheamă în instanță Recorder.ro. Cere daune de 1,2 milioane de euro

30 Jan 2024 2081

Ucraina anunță descoperirea unei fraude de proporții la achiziționarea de armament

28 Jan 2024 707

Directorul SLDP REISER SA Bârlad, reţinut pentru o mită de 100.000 de euro

25 Jan 2024 721

Nicolae Urdea, fostul primar din Limanu, achitat, în primă instanță! Pronunțarea în apel, amânată

16 Jan 2024 557

Surse! ÎPS Teodosie, așteptat la DNA Constanța, marți, 16 ianuarie 2024 (VIDEO)

15 Jan 2024 1043

Personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“ Petrică Leașcu cheamă în instanță Arhiepiscopia Tomisului! Cere despăgubiri de 100.000 de lei (VIDEO+DOCUMENTE)

28 Dec 2023 2578

Procurorii DNA Constanța l-au trimis în judecată pe Iorga Valeriu, din dosarul ARSVOM

28 Dec 2023 922

Corupție la Spitalul din Botoșani! Mai mulți angajați, printre care și fostul manager, cercetați pentru fraudarea unor concursuri

14 Dec 2023 852

UPDATE. Miercuri, 13 decembrie DNA face aproape 100 de perchezitii! Ar fi vizat sediul CJ Botoșani și sediul PSD (surse)

13 Dec 2023 801